38.Mladoboleslavská vlnka

15.01.2018 12:53

V sobotu 13.1.2018 se naši plavci ročníků 2006-2009 zúčastnili prvních závodů v nové jarní sezoně. Po tréninkové přestávce způsobené vánočními prázdninami překvapivě padala spousta osobních rekordů a vezli jsme domů i 4 medaile. Chtěla bych poděkovat rodičům za zajištění dopravy na závody, vytvoření výborné atmosféry na bazénu a Jardovi Vudmaskovi za  pomoc s dětmi a fotodokumentaci. Fotky najdete v naší galerii.

Na stupně vítězů tentokrát dosáhla Kateřina Colová, která si vyplavala bronz na trati 100Z, jinak jí ale sobotní zavody moc nesedly. Osobáčky se nekonaly a Kačka se spíš celým dnem tak trochu protrápila. 

Jan Sekot si z Boleslavi odvezl bronz na 100 PZ a přidal i pěkných 5 osobních rekordů.

Monika Vudmasková patřila k té nejmladší kategorii 2009 a domů si vezla svoji úplně první opravdickou medaili, kterou si vyplavala na padesátimetrové znakařské trati. Přidala i 3 osobáčky, takže může být se svým výkonem spokojená.

Oskar Zabák si došel na stupně vítězů také pro bronz z tratě 100Z a všechny svoje starty proměnil v osobní rekordy. Super práce!

A posledním z medailistů je Filip Vyhlídal, který si odvážel stříbro ze stejné tratě, tedy 100Z. V osobním maximu dokázal zaplavat 3 ze 6 startů.

Mirek Břinčil, 4 osobáky, tři z nich s fantastickým zlepšením. 100VZ se Mírovi hodně povedla do kázal posunout svůj přihlášený čas o necelých 5 vteřinek.

Lindě Budkové se v sobotu moc nedařilo. jeden osobáček na 100VZ. Na znakařské stovce byla bohužel diskvalifikovaná a padesátky plavala na hranici svých osobáků.

Šimonovi Horkému (2009) se asi pomalu začíná snad konečně líbit závodní atmosféra a v bazénu dokáže nechat maximum. 3 osobáčky po dlouhé době jsou toho důkazem.

Patrik Chlubna si poprvé vyzkoušel polohovkový závod na 100m. Zvládl to bravurně, přidal 3 osobáčky a snad odjížděl z Boleslavi spokojený.

Gabče Krejčíkové sobotní závody taky moc nesedly. Jeden osobáček na 50VZ, jinak časy na ostatních tratích hluboko pod svými maximy. Škoda.

Simoně Šindlerové se podařil pouze osobák na 100P, ostatní starty plavala těsně na hranici svého maxima.

Nikas Uglava zaplaval své nejlepší časy v karulových disciplínách ( 50VZ, 100VZ), ve znaku se mu bohužel nedařilo a na 100 metrové trati byl diskvalifikován pro špatnou obrátku. Pro zajímavost Nikas skončil ve všech svých třech startech na 12 místě :-).

Patrik Uher tento víkend bohužel jen jeden osobáček. Patří k té mladší kategorii (2009) a tak musí ještě potrénovat, hlavně znakové obrátky :-)

Felix Zabák bude, jak doufáme, následovat ve stopách svého staršího bratra. Zatím se na závodech postupně rozkoukává, v Boleslavi si vyplaval dva pěkné osobáčky a ve všech startech se umístil do 10 místa.

 

Celkové výsledky

Výsledky SKPNy