Anežka Nováková ve finále Velké ceny Pardubic

20.05.2013 10:22

Výprava SKP na Velkou cenu Pardubic (další kolo Českého poháru 2013) čítala pět dorostenců - Vojtěch Pepř, Matyáš Rychetský, Anežka Nováková, Nikola Nedvědová, Alexandra Šimonová a jednu žačku - Michaelu Frebortovou. Pro dorostence byl tento závod další možností vylepšit svá letošní maxima, která by jim zajistila start na dorosteneckém mistrovství ČR, pro Míšu to byl další pokus splnit limit do juniorské reprezentace ČR.

Sobotní výkony byly "na ručník". Nepodařilo se takřka nic, snad jen Matyášova dvoustovka znak... Jako nevysvětlitelný se jeví nedělní obrat. Takřka všichni si zaplavali nejlepší letošní výkony na dlouhém bazénu. Anežčino zlepšení na 400PZ stačilo na postup do odpoledního finále. Míša srdnatě bojovala o limit na 100Z, bohužel stále "kousek" chybí.

Ve finále se již bohužel nedostávaly síly (snad i díky zvláštnímu procesu plavání rozplaveb v rychlém a pomalém bloku), neboť Anežka po ranní 400PZ a 200P, plavala ještě "polední" 400VZ. Přesto i osmé místo ve finále v tak skvěle obsazeném závodě je úspěchem.


Velká cena Pardubic byla zatím nejlépe obsazeným závodem letošního roku - plavali všichni olympionici v čele s Petrou Chocovou, Simonou Baumrtovou, Barborou Závadovou, Martinem Vernerem i Honzou Mickou. Nechyběli ani další z české plavecké špičky, neboť tento závod byl možností splnit limity na MS v Barceloně a juniorské MEJ a EYOF.
Petra Chocová překonala český rekord na 50P, limity padaly jak na "běžícím pásu".


CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ