Beroun s nejmladšími - očima trenérů

13.04.2015 00:01

 

Sobotní druhé kolo Středočeského poháru nejmladších se neslo v poklidném duchu v bazéně v Berouně. Závody tentokrát probíhaly velmi svižně, takže už po dopoledním programu jsme měli značnou rezervu, a když se před čtvrtou odpolední hodinou doplavaly štafety, bylo nám jasné, že jsme před šestou doma.

Maximální spokojenost s dosaženými časy, tedy co start, to osobák byla u Ondry Bartáka, Vildy Brynycha, Máti Hájka, Jáchyma Nováka a Míši Terše.
Filipovi Vyhlídalovi unikl čvtrtý osobák jen o 0,5 vteřinky na 50 motýla, ale jeho bilance šesti zlatých je bezkonkurenční.
Míra Břinčil, Máťa Čech, Miky Franěk, Anička Horká, Mára Novotný a Pepča Peková zůstali v jednom startu bez osobáku, ale i tak je vidět zlepšení a snaha.
Napůl úspěšní byli Chiara Betková a Kuba Šebela a ještě o něco méně pak Kačka Colová a Jéňa Sekot, který sice přivezl 2. a 3. místo, ale časy až o 5 vteřin horší než jsou jeho osobní maxima jsou na pováženou...

Při vyhlašování výsledků 100Z žáci se naskytl krásný pohled na "bednu", kde se srovnali Filip, Vilda a Jéňa a plně ovládli tuto disciplínu.
Velkým úspěchem bylo také naše štafetové vystoupení, kde "Áčko" chlapců nedalo ostatním šanci ani v polohovce ani v kraulu. "Béčko" nemělo motýlkáře, takže startovalo jen na 4x50VZ, kde obsadilo nečekané třetí místo. Čtyři statečné dívky se se štafetami popraly také výborně a dvě třetí místa byla též pro trenéry milým překvapením a pro holky velkým úspěchem.

Celkově se nám podařilo být v individuálních disciplínách 5x na nejvyšším stupínku (4x Filip Vyhlídal, 1x Vilda Brynych) a shodně 2x na stupních stříbrných (Vilda Brynych, Jéňa Sekot) a bronzových (Máťa Hájek a Jéňa Sekot).
Ve štafetách pak 2 zlatá a 3 bronzová pódia.


Velká pochvala patří všem plavcům za atmosféru a povzbuzování svých kamarádů, zejména při štafetových disciplínách. Věříme, že i toto pomohlo nakopnout naše borce k lepším výkonům.


Všem závodníkům gratulujeme a tešíme se na 16.5. do Kutné Hory na 3.kolo, které náš klub pořádá.

 

Ze zákulisí :

Vilda požil před závodem na 50m znak snad povolený doping viz foto a bylo z toho zlato. Příště se pokusíme zjistit na čem jede Filip...