Další obrovský úspěch plavců ročníku 2001 ! Z Domažlic, z Poháru ČR přivezli 10 individuálních a 2 štafetové medaile

11.06.2012 09:33


Chodské Domažlice hostily nejlepší plavce Čech kategorie jedenáctiletých v rámci "Letního poháru ČR". Plavecký klub SKP reprezentovala sedmička plavců ve složení: ADAM KUBÁT, JOSEF KUBIŠ, NATÁLIE DRAHOVZALOVÁ, TEREZIE RAFAJOVÁ, VIKTORIE SZITOVÁ, BARBORA ŠILAROVÁ a KRISTÝNA TÁBORSKÁ. Tato "šťastná" sedmička odjížděla do místa dění s ambicemi na několik medailí a tak očekávání bylo velké.

OČEKÁVÁNÍ BYLO NAPLNĚNO - 5 ZLATÝCH MEDAILÍ, 3 STŘÍBRNÉ A 2 BRONZOVÉ V INDIVIDUÁLNÍCH STARTECH A K TOMU JEŠTĚ DVĚ ZLATÉ ZE ŠTAFET.

MEDAILOVÁ UMÍSTĚNÍ:
ZLATÉ MEDAILE

DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 100P
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 200P
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 100PZ
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 200PZ
SZITOVÁ VIKTORIE - 200Z

ŠTAFETA DÍVEK 4 X 50PZ (Szitová, Rafajová, Drahovzalová, Šilarová)
ŠTAFETA DÍVEK 4 X 50PZ (Szitová, Táborská, Drahovzalová, Šilarová)
STŘÍBRNÉ MEDAILE
SZITOVÁ VIKTORIE - 800VZ
ŠILAROVÁ BARBORA - 50VZ
ŠILAROVÁ BARBORA - 100VZ

BRONZOVÉ MEDAILE
SZITOVÁ VIKTORIE - 100Z
ŠILAROVÁ BARBORA - 800VZ

 

 
Nejúspěšnější členkou výpravy se stala NATÁLKA DRAHOVZALOVÁ, která nenašla přemožitelku v prsařských a pohovkářských disciplínách. Její čas na dvoustovku prsa 3:00,8 snese hodně přísné měřítko Natálka byla i platnou členkou obou vítězných štafet.
Kompletní individuální sbírku medailí si z Domažlic odvezla VIKY SZITOVÁ, která s přehledem zvítězila na 200Z, skvělým výkonem a krásným osobákem vyplavala stříbro na 800VZ a kompletovala na 100Z bronzem. Viky dostala důvěru od trenérky a naprosto ji naplnila v obou štafetách, kde plavala první úsek a vždy štafetu skvěle rozjela (v osobních rekordech) a zároveň si z obou štafet pověsila na krk zlato.
Dvě stříbra z kraulových sprintů a bronz na 800VZ získala BARČA ŠILAROVÁ. Oba časy z kraulů (31,7 a 1:08,5) jsou zároveň novými klubovými rekordy výborné kvality. I Barča byla skvělou účastnicí obou zlatých štafet.
Nejvíce osobních rekordů si veze z Domažlic KRISTÝNA TÁBORSKÁ, která dokázala zlepšit svá maxima v pravý čas a tak se může pyšnit trojím umístěním v první desítce. Navíc byla finišmankou kraulové štafety, kde společně s výše jmenovanými plavkyněmi vyplavala zlato.
Formu jako hrom si přivezla na Pohár ČR naše prsařka TEREZKA RAFAJOVÁ, ačkoli plavala jen tři individální disciplíny - ve všech zaplavala osobáky a navíc v prsařských tratích skončila na krásném 7 resp. 9. místě. Tereza byla členkou zlaté polohové štafety.
 
Více smutku vládlo po výkonech našich žáků. ADAM KUBÁT i JOSEF KUBIŠ po pěkných výsledcích na Poháru ČR desetiletých značně "slevili" z umístění i výkonnosti. Adam se sice čtyřikrát vešel do první desítky, ale k medailím bylo tentokrát hodně daleko. Josef se díval na nejlepší opravdu z velké vzdálenosti a tak zklamání bylo velké. Zklamaní byli určitě plavci, ale ještě více trenérka, která oba dva plavce několik týdnů před "mistráky" upozorňovala na nevalnou tréninkovou morálku a poněkud "špatný přístup". Věřme, že zaváhání v Domažlicích bude pro oba kluky varováním, že nejlepší jim začínají značně "uplavávat" a oba dva se od nové sezóny pokusí vrátit tam, kam určitě patří - mezi nejlepší plavce ročníku 2001 v Čechách.
 

GRATULUJEME VŠEM PLAVCŮM ZA VÝBORNOU REPREZENTACI KLUBU, MEDAILISTKÁM DĚKUJEME ZA CENNÉ KOVY !!!

VELKÝ DÍK PATŘÍ I RODIČŮM, KTEŘÍ ZABEZPEČILI DOPRAVU A ZÁROVEŇ FANDILI Z PLNÝCH PLIC NAŠIM PLAVCŮM !!!

Vydařený Pohár ČR je za námi, před námi prázdniny a plavecká pauza, ve které si plavci nejen odpočinou od dřiny v trénincích, ale budou mít čas si sami v sobě srovnat - zda od nové sezóny půjdou znovu za svými cíli a sny a nebo zda jim ta dřina za úspěch nestojí a budou "jen paběrkovat".

 

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

FOTKY