Další velký úspěch pro plavce SKP, druhý nejlepší tým na Velké ceně Ústí nad Labem podpořen ziskem 27 medailí (doplněno hodnocení a výsledky)

07.04.2013 16:24

První ročník Velké ceny Ústí uspořádal obrovský nadšenec a skvělý trenér Roman Eckert společně se svými kolegy naprosto "na jedničku". Závodů se zúčastnilo na čtyři stovky plavců z 32 oddílů České a Slovenské republiky. Ozdobami mítinku byli bezesporu medailisté z ME Tomáš Plevko a Petr Bartůněk a především dvojnásobná mistryně Evropy 2012 Petra Chocová. Plavecký klub SKP odjelo po "obrovských odhláškách"  reprezentovat 28 plavců. Skvělá parta se projevovala nejen "na suchu", ale i ve vodě.

Obrovským úspěchem SKP je druhé místo v soutěži oddílů, kde plavci SKP byli přemoženi pouze domácím týmem MPKÚ. Na třetím místě skončila Lokomotiva Trutnov.

MEDAILOVÁ UMÍSTĚNÍ:
ZLATÉ MEDAILE

DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 50M, 100M, 50P, 100P, 100VZ
FREBORTOVÁ MICHAELA - 50Z, 100Z
SZITOVÁ VIKTORIE - 50Z
ŠILAROVÁ BARBORA - 50VZ
ŠILAROVÁ VENDULA - 50VZ, 50Z, 50M, 100VZ

STŘÍBRNÉ MEDAILE
JETEL JAKUB  50Z
RYCHETSKÝ MATYÁŠ - 100Z
APLTAUEROVÁ KATEŘINA - 50M
DRAHOVZALOVÁ ANDREA - 50P
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 50VZ
PEKOVÁ JOHANNA - 50Z, 100VZ
SZITOVÁ VIKTORIE - 100Z
ŠILAROVÁ BARBORA - 100VZ

BRONZOVÉ MEDAILE
JETEL JAKUB - 50VZ, 100VZ
APLTAUEROVÁ KATEŘINA - 100VZ
PEKOVÁ JOHANNA - 50P
ŽMOLILOVÁ VERONIKA - 50M

V ústeckém bazénu se plavci SKP představili ve vynikající formě. Samozřejmě, že někteří příliš svými výkony neoslnili, ale celkový pohled do výsledkové listiny i překonaných osobních rekordů je veskrze pozitivní.

Největší hvězdou týmu byly bezesporu NATÁLIE DRAHOVZALOVÁ a VENDULA ŠILAROVÁ, které ve svých kategoriích hrály PRIM, o čemž svědčí výše uvedená medailová umístění. Vynikající návrat po nemoci se povedl MÍŠE FREBORTOVÉ, která vyhrála "o parník" znakařské disciplíny ve vynikajících časech. Velmi příjemným překvapením byly výkony BARBORY ŠILAROVÉ a VIKTORIE SZITOVÉ, které stejně jako Míša bojovaly v poslední době spíše se zdravím než ve vodě. Poctivost o trénincích se začíná stále více projevovat ve výkonech MATYÁŠE RYCHETSKÉHO, který vylepšil svá maxima z "dlouhého bazénu" ve všech svých startech. Velkou naději spatřujeme ve svěřencích Leony Petrákové - JAKUB JETEL, KATEŘINA APLTAUEROVÁ, JOHANNA PEKOVÁ, ANDREA DRAHOVZALOVÁ a VERONIKA ŽMOLILOVÁ - byli svými výkony v Ústí vidět. Další výkonnostní skok předvedla ROZA TURUNENOVA, která svou bojovností neustále mile překvapuje. Pochvalu zaslouží i další "nemedailisté" - LENKA ČERVENÁ, ZUZANA FREBORTOVÁ, LENKA HORVÁTOVÁ, BARBORA MATOUŠOVÁ, MATYÁŠ PECH, VLADIMÍR TÁBORSKÝ a především fantasticky se zlepšující OSKAR TURUNEN.

Důležité body pro klub získaly i NIKOLA NEDVĚDOVÁ a ALEXANDRA ŠIMONOVÁ. Skvělým zážitkem bylo vystoupení našich smíšených štafet. Kraulová štafeta (4x50VZ) ve složení PAVEL DAVÍDEK, MATYÁŠ RYCHETSKÝ, MICHAELA FREBORTOVÁ A ROZA TURUNENOVA pokořila hranici dvou minut! Polohová štafeta plavající ve složení MICHAELA FREBORTOVÁ, NATÁLIE DRAHOVZALOVÁ, PAVEL DAVÍDEK A MATYÁŠ RYCHETSKÝ atakovala hned v první rozplavbě fantastický čas a až do poslední čtvrté rozplavby byla v jasném vedení, nakonec z toho bylo vynikající 8. místo a BOD DO BODOVÁNÍ KLUBŮ.

Bohužel byli v Ústí i plavci, kterým se nedařilo. Někteří mají pro svou špatnou výkonnost omluvenku v podobě nedávné nemoci, ti další by se však měli zamyslet nad svou tréninkovou morálkou.