JARNÍ CENA PRAHY - DVANÁCT MEDAILÍ, SKVĚLÉ ČASY A SBÍRÁNÍ ZKUŠENOSTÍ

16.04.2012 20:01


Výprava plavců SKP Nymburk patřila na 8. ročníku Jarní ceně Prahy k nejpočetnějším. Na tyto prestižní závody se kvalifikovalo 24 plavců, nakonec jich odjelo "celých" 22. Ve výpravě, která se utkala s plavci 44 oddílů Čech, Moravy a Slovenska, byly osvědčené opory,ale i nejmladší plavci, kteří poprvé v plavecké kariéře závodili na dlouhém padesátimetrovém bazénu.

Plavkyně SKP vylovily z podolské vody 12 medailí - tři zlaté, čtyři stříbrné a pět bronzových !!! K tomuto cennému úspěchu lze přičíst i skvělé časy několika dalších plavců.

MEDAILOVÁ UMÍSTĚNÍ:
ZLATÉ MEDAILE

ČECHOVÁ AGÁTA - 100M
ČECHOVÁ AGÁTA - 200M
FREBORTOVÁ MICHAELA - 100Z

STŘÍBRNÉ MEDAILE
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 100P
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 200P
FREBORTOVÁ MICHAELA - 50Z
ŠILAROVÁ VENDULA - 50Z

BRONZOVÉ MEDAILE
ČECHOVÁ AGÁTA - 200PZ
FREBORTOVÁ MICHAELA - 100VZ
FREBORTOVÁ MICHAELA - 50VZ
ŠAFROVÁ SÁRA - 200M
ŠILAROVÁ VENDULA - 50VZ

Pro svěřence trenérky Leony Petrákové - KAČKA APLTAUEROVÁ, HONZA ČERNÝ, MARTIN ČERVINKA, ANDREA DRAHOVZALOVÁ, ZUZKA FREBORTOVÁ, JIRKA JELÍNEK, MARTIN PETRÁK, VENDY ŠILAROVÁ A VERČA ŽMOLILOVÁ - byly závody obrovskou zkušeností. Poprvé vyjeli na takhle kvalitní závody, kde měli možnost vidět mnoho kvalitních plavců "v akci" (bohužel je to moc nezajímalo). Přesto alespoň po upozornění všichni s otevřenou pusou sledovali fantastický závod Lucky Svěcené na 100 motýlek. Jejich nezkušenost a "stálé hledání konce bazénu" přineslo trochu zklamání z výsledků. Snad jen medailistka VENDY ŠILAROVÁ, VERČA ŽMOLILOVÁ A JIRKA JELÍNEK "snesou přísné měřítko" a zaslouží si velkou pochvalu.

Ze starších plavců chválíme určitě NATÁLII DRAHOVZALOVOU, MÍŠU FREBORTOVOU, BÁRU ŠILAROVOU, MATYÁŠE RYCHETSKÉHO a samozřejmě AGÁTU ČECHOVOU (po měsíční pauze zaplavat takhle kvalitně motýlkářské disciplíny - "klobouk dolů"). Několika dalším se povedl jeden či dva starty a ostatní by bylo "lepší nevidět" - k těmto plavcům patří LENKA HORVÁTOVÁ, ANEŽKA NOVÁKOVÁ, VIKTORIE SZITOVÁ, SÁRA ŠAFROVÁ a KRISTÝNA TÁBORSKÁ. Škoda, že své kvality nepředvedly NIKOLA NEDVĚDOVÁ, PETRA KUTSCHKOVÁ a především SAŠA ŠIMONOVÁ.

GRATULUJEME K DALŠÍMU VÝRAZNÉMU ÚSPĚCHU OSVĚDČENÝM OPORÁM TÝMU A OSTATNÍM PŘEJEME RYCHLEJŠÍ VODU PŘI NEJBLIŽŠÍCH ZÁVODECH !!!


VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

FOTKY

 

.