Vánoční cena Zlína a dvě finále pro Míšu Frebortovou 29.11.-1.12.2019

02.12.2019 17:45

První adventní víkend se konala Vánoční cena Zlína jako 7.kolo Českého poháru. Pro nejstarší plavce to byla poslední možnost, na kterých zaplavat časy pro účast na zimním Mistrovství ČR v Plzni. Náš oddíl reprezentovala pětice děvčat (Míša, Zuzka, Týna, Anežka a Viki)

Míša Frebortová si kvalitními výkony vyplavala dvě FINÁLE B na tratích 50m znak (31,90) a 100m znak (1:08,39), v obou skončila shodně na 10.místě. A ani ve svých doplňkových tratích, zejména kraulových, nezaostala za plaveckou špičkou republiky a k osobákům chybějí už jen desetinky.

Skvělé výsledky si vyplavala Týna Táborská na všech motýlkářských tratích. 200m motýlek zaplavala za 2:40,48, kde si už na 100m úseku vyplavala osobák! Ve sprintérském závodu na 50m motýl poprvé prolomila hranici 33 sekund.

Zuzka Frebortová si naložila opravdu velké množství startů a ve většině z nich plavala na hranicích svých osobních rekordů, ovšem na trati 400m volný způsob zaplavala čas 4:59,53 a poprvé v kariéře tak zdolala hranici 5 minut a závody se pro ni počítají jako vydařené.

Viki Szitová se představila pouze v nedělním bloku závodů, kde po dlouhých 5 letech vylepšila své maximum 100m znak. Je vidět, že forma stoupá vzhůru směrem k blížícímu se "mistráku".

Anežka Nováková si taktéž zaslouží pochvalu! Díky ní a její rozjeté trenérské kariéře si naše děvčata mohla vyplavat krásné osobní rekordy. A přestože jí na plavecký trénink nezbývá moc času, pořád atakuje hranice kvalitních časů.

Holky, děkujeme za skvělou reprezentaci našeho oddílu v dalekém Zlíně a přejeme, ať forma jen sílí směrem k blížícímu se MISTRÁKU!!!!!

Celkové výsledky Zlín

Výsledky plavců SKPNy Zlín