Všeobecné informace ČUSu

23.03.2015 16:00

 

Pojištění sportujících

Rádi bychom Vás touto cestou informovali o stávajícím stavu smluv zajišťujících hromadné krytí některých potřeb sportovního prostředí. Jedná se o smlouvy týkající se vztahů s autorskými ochrannými svazy (OSA, Intergram), pojištění odpovědnosti trenérů a úrazového pojištění členů. Všechny smlouvy jsou zajištěny prostřednictvím Českého olympijského výboru.

Znění smluv, pojistné podmínky a návod na postup při pojistné události najdete na našich stránkách. https:// www.cuscz.cz/sluzby-servis.html

Úrazové pojištění členů je pro rok 2015 opět uzavřeno s Pojišťovnou Všeobecné zdravotní pojišťovny, a to ve stejném rozsahu jako v roce 2014. Pojištění se vztahuje na všechny členy sportovních klubu a tělovýchovných jednot sdružených v ČUS a na všechny členy národních sportovních svazů sdružených v ČUS, při činnostech pořádaných či organizovaných pojištěnými subjekty. Smlouva je podepsaná mezi ČOV - Pojišťovnou VZP na dobu neurčitou. –https://www.cuscz.cz/sluzby-servis/pojistovna-vzp.html

Smlouvy se sdruženími OSA i Intergram - Český olympijský výbor (ČOV) uzavřel licenční smlouvy na dobu neurčitou o veřejném provozování hudebních děl a jiných autorských děl s Ochranným svazem autorským – OSA a nezávislou společností výkonných umělců a výrobců zvukových a zvukově obrazových záznamů – INTERGRAM. Smlouvy jsou tedy automaticky prodlouženy a v současnosti jsou platné minimálně do 31.12.2015. Z podlicenční smlouvy mezi ČOV a ČUS vyplývá, že sdružené subjekty ČUS mají oprávnění veřejně užívat hudební díla s textem nebo bez textu při sportovních akcích všeho druhu s výjimkou akcí uvedených v čl. II odst. 6 smlouvy (viz smlouva). Tato smlouva se vztahuje na všechna občanská sdružení, která jsou členy ČUS, tedy na SK a TJ sdružené po regionální linii, sportovní svazy, okresní sdružení i krajské organizace ČUS.

 

Pojištění zodpovědnosti trenérů - smlouva zajišťující pojištění odpovědnosti trenérů pro rok 2015 již byla s pojišťovnou Kooperativa podepsána. Nový dodatek prodlužuje smlouvu do 2. 1. 2017. Smlouva zůstává obsahově beze změn, zahrnuje všechny registrované trenéry a cvičitele sdružených subjektů ČUS.