CORONA CUP 27.6.2020

28.06.2020 14:36

Po koronavirové pauze se o posledním červnovém víkendu v pražském Podolí konal Corona Cup 2020. Závody byly určeny pro špičku žákovských kategorií, přihlášeni mohli být pouze plavci, kteří se v minulém roce umístili do desátého místa na mistrovských soutěžích. Každý plavec absolvoval pět startů (100 m znak, prsa, motýl, volný způsob a 200 m polohový závod). Vítězem soutěže se pak stal závodník v součtu s nejvíce FINA body ze všech disciplín. Vzhledem k omezenému počtu, maximálně 200, sportovců náš klub reprezentovalo pouze duo Martin Čech a Oskar Zabák.

Pro Oskara to byly první závody konané na dlouhém bazénu, přesto je zvládl skvěle a nakonec vybojoval celkové 12. místo ve své věkové kategorii.

Martinovi se podařilo vylepšit dva osobní rekordy z krátkého bazénu, které doplnil dalšími výbornými časy a v soutěži skončil na krásném 5. místě.

 

Hlavním cílem akce bylo shromaždit elitu plaveckého sportu a umožnit jim si aspoň jednou v letní sezóně zazávodit. Ale také se mezi sebou setkat a znovu zapálit soutěžního ducha. Podívejte se do fotogalerie, jak nám vyšlo počasí. :)

 

Výsledky komplet
Výsledky plavců SKPNy
Výsledky plavců SKPNy z 50