Litoměřický kalich 15.2.2020

17.02.2020 13:44

Ze závodů v Litoměřicích jsme si odvezli  5 finálových účastí,12 individuálních medailí a stříbro ze štafetového závodu.

Největším sběratelem cenných kovů se stal Martin Čech, který pouze v jediném závodě skončil těsně pod stupni vítězů a odvezl si tak 5 medailí. Zároveň se mu podařilo vylepšit 4 osobní rekordy a účastnil se finále na 100P, kde vybojoval bronz. A hned poté startoval také ve stříbrné štafetě.

Nejúspěšnější co se počtu osobních rekordů týče, byla Linda Budková, které si maximum zvládla vylepšit šestkrát. Jistě za největší úspěch se považuje finále na 100Z, ve kterém oproti rozplavbám ještě zrychlila a vytvořila si tak krásný osobák a získala bronz. 

Oskar Zabák si vytvořil 4 nová maxima a exceloval ve znakových disciplínách, 50 metrovou trať ovládl a ve finále 100Z vybojoval stříbrnou medaili. Felix Zabák si udělal 3 osobní rekordy a bojoval ve finále 100 VZ, kde skončil 5. Také získal stříbrno na 50 motýl, jen škoda diskvalifikace na 100 metrové trati, kde by skončil stejně a ještě s pěkným osobáčkem.

Finalistou se stal i Honza Sekot, který více než s ostatními bojoval s vlastními nohami. Přesto se probojoval do finále 100M a získal 5. příčkou. Na kraulových tratích pak přidal zlato a stříbro a k tomu přidal osobní rekord na prsařské stovce.

Patrik Chlubna získal bronz ze znakové padesátky a k tomu 4 osobní rekordy. Gabča Krejčíková si také vytvořila 4 osobáky. Alex Čechrák dokázal zlepšit svá maxima ve 3 disciplínách, 2 osobáky pak mají Vilém Brynych a Matouš Hájek, alespoň jedno vylepšení přidaly Kačka Colová a Adriana Landová.

Štafeta ve složení Kačka, Honza, Adriana, Martin, pak z první rozplavby překvapila soupeře a na trati 4x25 VZ vybojovala stříbro a k němu skvělý dort, o který se podělili s ostatními. (Jen se podívejte do fotogalerie) Druhou štafetu pak tvořili Linda, Gabča, Felix a Vilém, kteří áčkové štafetě zejména na 4x25 PZ šlapali na paty. 

A na koho se ve štafetách nedostalo, bravurně fandil, protože závody v Litoměřicích byly i soutěží týmů, bodovaly se stometrové tratě a štafetové závody. Nakonec jsme tak díky skvělým výkonům celkově z 25 družstev skončili na krasném 5. místě.

 

Na závěr drobná technická poznámka pro plavce i jejich rodiče. Doporučovala bych na závody vozit i dlouhé tepláky, teplé ponožky a mikinu, přeci jen na bazéně nemusí být nejtepleji a svaly je třeba udržovat zahřáté. Lepší mít s sebou vrstvy navíc, než celý den klepat kosu. :)