Máme další dva krajské přeborníky

25.11.2019 21:26

Martin Čech již tradičně "vypálil rybník" všem svým soupeřům a z krajského přeboru, který se konal na Kladně si vyplaval celkem 6 titulů Přeborníka Středočeského kraje, třikrát mu cinklo o několik vteřinek stříbro.

Honza Sekot zabojoval a domů si odvezl 2x zlato ve svých tradičních disciplínách 50 a 100m volným způsobem.

K medailistům se přidal Matouš Hájek, který si na prsařských tratích vyplaval stříbro a bronz.

Všem ostatním účastníkům gratulujeme k osobním rekordům a držíme palce při přihláškách na republikové mistráky.

Kladno OR

Celkové výsledky Kladno

Kladno očima trenéra Petra Hájka:

Uplynulý víkend byl ve znamení Zimního přeboru Středočeského kraje žactva, kde jsme měli nemalé zastoupení. Celkem se dostalo na "středočeský vrchol sezóny" 10 našich plavců a 6 plavkyň, takže oranžová byla vidět a mnohdy i hodně slyšet. Zde bych si dovolil vyzdvihnout skvělou podporu, které se dostalo Gabče Krejčíkové v závodu na 400m polohový závod. Nominována byla na poslední chvíli z pozice náhradnice a to do poslední nejrychlejší rozplavby na dráhu č.4, kde měla plavat druhá nejrychlejší kvalifikovaná závodnice (ze zdravotních důvodů byla odhlášena Simča Šindlerová, naše odchovankyně, která nyní hájí barvy mladoboleslavského klubu). Gabča sice dostala od starších závodnic naděleno pár metrů, ale bojovala statečně až dokonce. Povzbuzujících reakcí se jí dostalo nejen od "oranžových", ale přidávali se i plavci z jiných oddílů a k potlesku po dokončení závodu se přidal i nejeden rodič na balkóně. Pro mě hezký sportovní moment!

Nejvýraznější stopu v kladenském bazénu zanechal z našich plavců Martin Čech, který byl z devíti individuálních závodů 6x zlatý a 3x stříbrný. Ve dvou závodech z toho nebyl osobáček, ale ve zbylých závodech nenechal nikoho na pochybách, že jeho forma je na vzestupu a srdce bojovníka prošlo za poslední rok také velikou změnou. To se projevilo v infarktových závěrech některých závodů, kde i cíloví rozhodčí měli kolikrát složitou práci. Možná to byly infarktové závěry spíš pro mě, protože Martin se vracel vždy s úsměvem na tváři, kdežto můj srdeční tep byl daleko nad hodnotou pro anaerobní pásmo.

Dvakrát na nejvyšší stupínek vystoupal i Honza Sekot, který se ukázal být mezi třináctiletými nejrychlejším sprinterem. Vyhrál 50m volným způsobem a stejně tak i dvojnásobnou distanci. Šest osobáků z osmi závodů vypadá také celkem nadějně. Věřím, že bude Honza ve zlepšování stále pokračovat.

Dvakrát se podíval na kladenský bazén ze stupnů vítězů i Máťa Hájek, který se probojoval mezi trojici nejlepších v prsařských disciplínách. Na 100m to byla stříbrná příčka a na 200m bronzová. Sedm osobáků z devíti závodů je také výborný výkon.

Z A družstva se na krajáky probojovali s Honzou ještě Agáta Chýňavová, Sandra Petráková, Vašek Uher, Vilda Brynych, Mára Novotný a Pavel Komora. Sandra bojovala i přes zdravotní problémy a její slzy v očích po každém závodě dávaly najevo, že tam vždy nechala maximum, ale prostě to nešlo. Všichni si udělali alespoň jeden osobáček a myslím, že pokud vydrží nově nastavené fungování A mužstva, tak je v dohledné době čeká výraznější zlepšení.

Za Bčko doplnila medailisty Martina a Máťu čtveřice Gabča Krejčíková, Chiara Betková, Valča Bížová a Štěpán Vích. Všechny musím za přístup maximálně pochválit, bohužel výsledkově to na nejvyšší příčky nebylo. Osobáčky padaly, ale chtělo by to v trénincích máknout ještě o něco víc a dát tomu něco navíc i ve volných chvílích doma. Tréninkové manko doháněl po zranění Štěpán, takže 6 osobáčků pro mě bylo velkým překvapením.

Družstvo C reprezentoval Vojta Král, Alex Čechrák a Vendy Bajerová, která je sice krátce v Bčku, ale za jejími výkony je rozhodně práce trenérů Cčka. Na všech třech jsem viděl velikou chuť k závodění, což se odrazilo i na výsledcích, kde si krom jednoho závodu všichni udělali nová osobní maxima. Sice plavali každý "jen" dva závody, ale určitě to pro ně byla velká motivace do další tvrdé práce. Už jen kvalifikace na krajáky je ve velké konkurenci úspěch, takže jen tak dál!

Týmově jsme bojovali i ve štafetových disciplínách, kde všichni nechali ještě o něco více než než maximum, protože štafety jsou specifické v motivaci k výkonu a nikdo nechtěl kamarády v sestavě zklamat. Na bednu to bohužel nebylo, ale třeba to vyjde příště nebo příště nebo příště nebo...

Bez výjimky bych chtěl pochválit všechny plavkyně a plavce, se kterými jsem víkend strávil, protože jsme tam byli nejen jako individuální závodníci, ale hlavně jako tým SKP Nymburk, který se vzájemně povzbuzoval a společně prožíval úspěchy i "pády". Pro mě to byly jedny z nejhezčích závodů a to nejen kvůli výsledkům, ale hlavně kvůli atmosféře, kterou tam ti "oranžoví" parťáci vytvořili. DĚKUJU, DĚKUJU, DĚKUJU!!! (vím, že se píše Děkuji, ale já DĚKUJU)

Víkendové výkony nyní odešleme do kvalifikačního síta republikových mistrovství a uvidíme, kdo se dostane tam, kam by chtěl asi každý. Držím palce všem, aby byla oranžová vidět i v Prostějově, Kopřivnici a Mladé Boleslavi.

 

Plavání zdar,

Petr