Výsledky MČR mladšího a staršího žactva

09.12.2019 23:41

Vrchol sezóny pro dvanáctileté v Prostějově 7.-8.12.2019

Pomyslnou tečku, možná lze říci i dvojtečku, za soutěžní sezónou v kategorii dvanáctiletých napsali o uplynulém víkendu Martin Čech a Matouš Hájek. Měla to být vlastně trojtečka, ale Štěpán Vích se nakonec Mistrovství České republiky nezúčastnil a naplavané desítky kilometrů určitě zúročí v příštím roce.

 

Jako první se pustil do souboje s časem proti vodnímu živlu na trati 200 motýlek Máťa a hned z toho byl osobák o 9 vteřin. Hodně slibný začátek! Malou hustotu vody potvrdil o pár rozplaveb později i Martin, který dvouvteřinovým osobákem potvrdil papírové předpoklady a dohmátl na třetím místě. Další Martinovou disciplínou byl polohový závod na 100 metrů, kde se opakovala situace z motýlka. Třetí nejlepší kvalifikační čas vylepšil také o 2 vteřiny a byl z toho opět bronz. V odpoledním bloku čekala Martina asi nejnabitější disciplína 200 polohovka. Osobák o 3 vteřiny stačil v tomto případě na krásné páté místo se ztrátou necelé vteřiny na stupně vítězů. Ještě menší rozdíl, konkrétně 0,65 vteřiny, dělil Martina od mistrovského titulu na 100 znak, ale druhé místo je v takové konkurenci obrovský úspěch a potvrdilo, že forma je skutečně načasovaná naprosto přesně. Nedělní třetí půlden mistrovství přinesl na svém úvodu hned dvě dobré zprávy. Máťa se z pozice náhradníka nakonec dostal do závodu na 200 znak a pětivteřinovým osobákem si dokázal, že znak ještě umí a nemá ho házet do žita. A za druhé z toho bylo opět stříbro pro Martina a další dvouvteřinový osobák. Máťovi se sice další závod na 200 "kozy" moc nepovedl, ale už jen kvalifikovat se na takové závody zaslouží uznání. Nenechal se drobným neúspěchem rozhodit a hned v následující disciplíně na 400 polohově si o dvě vteřiny nové osobní maximum vytvořil. V poslední rozplavbě stejné disciplíny se však děly věci... Od samého úvodu za to vzal favorit Samuel HÜBSCHER a naše stanovená taktika vzala za své již po první padesátce. Martin měl totiž naordinováno držet se ho zuby nehty co nejdéle, ať to stojí, co to stojí... Trojice pronásledovatelů obracela po motýlu téměř současně, ale znakový úsek byl jasně v Martinově režii a vytvořil si více něž třívteřinový náskok. Další 4 vteřiny přihodil v prsařské části a o zlatu a stříbru bylo rozhodnuto. Dvojice pronásledovatelů v kraulovém úseku sice mírně náskok stáhla, ale rozdíl v cíli byl více než pětivteřinový. Poslední individuální rozplavba celého mistrovství nám přinesla další stříbro a vítěznému Samuelovi též nový český rekord. Ujel jim všem skutečně o "parník", klobouk dolů a velká gratulace.

 

Celkové hodnocení asi s ohledem na výše uvedené není třeba psát. Infarkt jsem nedostal, ale daleko k němu nebylo. Gratuluji všem třem klukům ke kvalifikaci na mistrovství a dvěma zúčastněným pak k novým osobním maximům. Zlato jsme sice na tomto mistrovství nezískali, ale to není zdaleka to nejdůležitější. Získali jsme mnoho podnětů pro další práci a utvrdili se v tom, že jdeme správným směrem a i v našich poměrech lze soutěžit s republikovou špičkou. Dobrý pocit jsem měl také z atmosféry mezi kamarády-soupeři z jiných týmů a hlavně z těch středočeských. Chvílemi to vypadalo, že tam místo nymburského, kolínského, mladoboleslavského a berounského týmu je jen jedna banda dětí, která si fandí a přeje navzájem úspěch. Za mě naprosto SUPER!

 

Díky za další neopakovatelný zážitek.

Petr

Celkové výsledky ZMČR 12 letych

SKPNy 12 let

 

Do Kopřivnice mezi třináctileté plavce jel naše barvy hájit Honza Sekot. Nominoval se celkem do 4 startů. V prvním půldnu se představil v disciplíně 200VZ, kterou plaval " na rozehřátí" jen pár desetinek vteřin za svým osobním maximem. V odpoledním programu přišla na řadu Honzova hlavní disciplína 50VZ, kde vylepšil své dosavadní maximum o osm setinek a posunul se tak z přihlášeného 8 času na celkové výborné 7 místo. V nedělním programu si Honza vylepšil svůj osobák na 100M o necelé 2 vteřinky a bohužel magická hranice 1 minuty na 100VZ zůstala zatím opět nepřekonána. Honza zůstal v tomto závodě za svým maximem a vyplaval si celkové 11 místo.

Děkujeme za reprezentaci klubu a rodičům za zajištění dopravy a doprovodu.

Celkové výsledky ZMČR 13 letych

SKPNy 13 let