6 x FINÁLE DOROSTENECKÉHO ŠAMPIONÁTU a skvěle načasovaná forma plavců SKP na nejvrcholnější soutěži české termínové listiny zimy 2012

17.12.2012 14:48


"Velké" mistrovství ČR 2012 hostil plzeňský bazén a své role se plzeňští zhostili na výbornou. Velkoplošná obrazovka na bazénu, přenos dění v bazénu v restauraci pro rodiče a další diváky a hlavně přímý přenos celého mistrovství na webu ČSPS.

Plavecký klub vyslal do bojů šestici plavců - MATOUŠ HOLUB, AGÁTA ČECHOVÁ, MICHAELA FREBORTOVÁ, NIKOLA NEDVĚDOVÁ, ANEŽKA NOVÁKOVÁ a ALEXANDRA ŠIMONOVÁ.

Skvělou formu si přivezli všichni plavci, osobní rekordy padaly takřka v každém startu - ovšem nejideálněji si ji načasovala ANEŽKA NOVÁKOVÁ, která v šesti startech dokázala "poskočit" do finále dorosteneckého šampionátu a v něm bojovala o nejpřednější příčky. V každém svém finalovém závodě překonala svůj osobní rekord a některé z nich již byly "krapet vousaté". Prsařská padesátka pod 35 sekund a stovka prsa pod 1:16 mají svou váhu. To samé lze říct o všech polohovkách - 1:07,74, 2:26,39 a 5:14,51. A ještě jedna zajímavost na závěr !!! V ročníku 1996 se Anežka umístila na prvním místě v disciplínách: 100P, 200P, 200PZ, 400PZ a druhé místo "obsadila" na 50P, 100PZ. VELKÁ GRATULACE, ANEŽKO !!! Snad tento obrovský úspěch bude další vzpruhou do plavecké tréninkové dřiny !

Své famózní výsledky z mistráku žactva dokázala posunout ještě o třídu dál AGÁTA ČECHOVÁ, která v pěti individálních startech zaplavala pět osobáků a na prvním úseku kraulové štafety zvládla posunout i ten. Nejhodnotnějšími časy jsou bezesporu motýlky: 30,62, 1:06,84 a 2:28,48, ale i stovka kraul za 1:02,58 stojí za povšimnutí. BRAVO AGÁTO !!!

NIKOLE NEDVĚDOVÉ se povedl první a poslední start na svém "mistráku". Dlouhý motýl z přemíry snahy byl velice rychle rozjetý a poté došly síly a bylo tzv. "vymalováno. Nikča si však vyplavala skvělý "letmý" osobáček na stovku kraul, který zaplavala na posledním úseku štafety. VÝBORNĚ, NIKY !!!

Sprintérské kvality potvrdila v Plzni SAŠA ŠIMONOVÁ, osobáček 36,56 na 50P je super a 50M za 32,13 taky skvělý ! Ostatní starty jen těsně za nejlepšími výkony, takže spokojenost ! DÍKY, SAŠÍ !!!

Pro svou velkou zkušenost z "velkých závodů" si do Plzně odjela MÍŠA FREBORTOVÁ. Byla nejmladší účastnicí mistrovství a přesto za sebou dokázala nechat mnohé dorostenky i dospělé plavkyně. Skvělý osobáček na 50Z 33,90 i stovku znak 1:11,18 jsou výborným zakončením sezóny. Potěšil i osobák na dlouhou polohovku. MÍŠO, GRATULUJEME... ALE !!! (však Ty víš...)

Jediným mužským zástupcem byl MATOUŠ HOLUB, který se trošku "zvláštně" kvalifikoval na 50Z. Bohužel měl velkou smůlu, neboť zkažený "technický" start rozhodil psychiku... Přesto si osobáček zaplaval. DÍKY, MATOUŠI !!!

   Desátá štafeta v "republice" - 4 x 100 pololohově

 

Závěrem:

FANTASTICKÉ ZAKONČENÍ ZIMNÍ SEZÓNY... O tomto úspěchu jsme si mohli na začátku sezóny nechat jenom zdát. Sen se stal skutkem - výborné časy, krásná umístění a hlavně parta šesti plavců, kteří si mistrák nejen zasloužili, ale také skvěle užili. Byla to pro ně zase další zkušenost - vidět naší plaveckou špičku, okoukávat "fígle" a tleskat vynikajícím časům. Určitě velmi emotivní bylo "Loučení s Květošem Svobodou", těch slzí, co tam proteklo...


VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

FOTKY