AGÁTA ČECHOVÁ skvěle reprezentovala středočeský kraj na V. letní olympiádě dětí a mládeže

30.06.2011 20:11

 

Historická Olomouc přivítala po dvou letech znovu mladé olympioniky všech 14 krajů ČR. Středočeskou výpravu přivedl na Olympijský stadion (stadion extraligového fotbalového týmu SIGMY OLOMOUC) olympijský vítěz v desetiboji - věčně usměvavý Robert Změlík.

V plaveckém týmu středočeského kraje se blýskla AGÁTA ČECHOVÁ, která jako jedna z mála děvčat dokázala ve svých hlavních disciplínách ještě zlepšit svá maxima z republikového klání.

Na 100 motýlek zlepšila svůj osobáček ve finále na fantastických 1:10,62 !!! a skončila šestá (první z ročníku 1998) !!!
Na 200 motýlek zaujala neuvěřitelným časem 2:35,94 a skončila ve finále pátá !!!

VELKÁ GRATULACE ZA SKVĚLÉ A HLAVNĚ BOJOVNÉ VÝKONY !!!

 

V plavání skončili středočeši na druhém místě. Bohužel tentokrát se za tímto úspěchem "skrývají" hlavně chlapci, kteří se postarali o skvělou sbírku medailí (Bláha, Onderka, Štulík, Tomášek, Ludvík, Noll a obě štafety), za děvčata jediný kov vylovila Marie Neumannová - a to je trošku málo.... Na obranu děvčat lze poznamenat - že sbíraly mnoho nepopulárních "brambor"...

 

Hodnocení plaveckých soutěží - Ivana Davídková:

"Z mého pohledu vedoucí výpravy (a možnosti porovnávat s minulými Olympiádami) byla tato plavecká parta nejslabší, co se týče povzbuzování a soudržnosti party na bazénu. Vynikali pouze jednotlivci ( a těm mnohokrát děkuji), kteří měli chuť fandit (nebo zažili tu skvělou fandící partu před dvěma roky v Táboře a chtěli ji alespoň napodobit) a bylo je na bazénu slyšet.

!!! Našli se však tací, kteří místo fandění či sledování dění na bazénu raději hráli PSP, "mobilovali" nebo poslouchali MP3. !!!

Pro mne osobně bylo chování a povzbuzování na bazéně obrovským zklamáním a stojím si "za tím", že někteří plavci a některé plavkyně si nezasloužili být členy středočeského plaveckého výběru, neboť nemají kolektivního ducha a TEN BY NA TĚCHTO SOUTĚŽÍCH MĚL BÝT PRVOŘADÝ..."

VÝSLEDKY PLAVECKÝCH SOUTĚŽÍ