ANEŽKA NOVÁKOVÁ se stala olympijskou vítězkou v triatlonu. GRATULUJEME !

19.07.2013 11:23

Plavkyně SKP Nymburk ANEŽKA NOVÁKOVÁ startovala tentokrát na VI. Letní olympiádě dětí a mládeže ve Zlínském kraji nikoli v plavání, ale v triatlonu. Do hledáčku vedoucího středočeských triatlonistů se dostala díky skvělým výsledkům v duatlonech (plavání, běh).

Na start olympijského triatlonu se postavila společně s juniorskými reprezentantkami ČR v triatlonu. V době závodů panovalo v Otrokovicích naprosto nevlídné počasí, teploměr ukazoval „studených“ 12°C a po celou dobu soutěže pršelo. ANEŽKA se však špatných povětrnostních podmínek nezalekla a z vody po 750m plavání vylézala na prvním místě. Během 20km cyklistické části však svůj náskok ztratila a z depa vybíhala na 4km běžeckou trať jako třetí. Vzhledem k výborným běžeckým kvalitám a hlavně protože se nejlépe vyrovnala s nepřízní počasí – do cíle vběhla jako olympijská vítězka, která za sebou nechala specialistky-triatlonistky.

V cíli jí čekal rozhovor s komentátorem České televize a kdo „šot“ viděl, musel uznat kolik sil a námahy samotný závod Anežku stál.

GRATULUJEME K OLYMPIJSKÉMU VÍTĚZSTVÍ A DĚKUJEME ZA DALŠÍ SKVĚLOU REPREZENTACI !!!