ANEŽKA NOVÁKOVÁ VE FINÁLE - velkolepé zakončení roku 2011 na Zimním mistrovství ČR 2011

20.12.2011 14:29

 

´"Velký mistrák" aneb Zimní mistrovství ČR v plavání 2011 se konal za účasti drtivé většiny našich nejlepších plavců (z reprezentantů chyběla jen Petra Chocová a Barbora Závadová) jako derniéra v chomutovské přepažené padesátce.

SKP reprezentovala pětice borců - PAVEL DAVÍDEK, AGÁTA ČECHOVÁ, NIKOLA NEDVĚDOVÁ, ANEŽKA NOVÁKOVÁ A SAŠA ŠIMONOVÁ.

Pro žačky Agátu, Nikolu a Sašu byla účast hlavně motivační, protože kvalifikovat se na "dospělácký mistrák" je úspěch jako hrom. Děvčata sledovala velmi bedlivě hlavně finálové bloky a jistě si odnesla mnoho poznatků od nejlepších borců. Ve vodě se mimořádně dařilo SAŠE ŠIMONOVÉ, která bez "nervů" vyplavala super časy v prsařských disciplínách. Krapet hůř se dařilo AGÁTĚ ČECHOVÉ A NIKOLE NEDVĚDOVÉ, které zůstaly o kousíček za svými maximy ze žákovského mistrovství.

PAVEL DAVÍDEK musel závěrečnou přípravu na mistrák podřídit studiu na vysoké škole a tak nebylo vše optimální - přesto dva osobáky a starty ve velice náročných disciplínách na ZM ČR uzavřely důstojně úspěšnou sezónu.

Velkým úspěchem skončil šampionát pro ANEŽKU NOVÁKOVOU, která v osmi startech vyplavala sedm osobáčků a překonala pět klubových rekordů. Bohužel nový systém mistrovství jí připravil o tři finále (do finále poprvé v historii postupovaly jen čtyři mladší dorostenky) a tak se radovala až závěrečný den, kdy postoupila do FINÁLE na 200m prsa a výtečným výkonem 2:45,87 skončila na krásném šestém místě. Kromě tohoto výkonu stojí za povšimnutí i zdolání magických hranic na 100PZ (1:09,25), 200PZ (2:28,72) a 400PZ (5:19,01). VELKÁ GRATULACE A DÍK PATŘÍ TOBĚ - ANEŽKO !!!

 

POPRVÉ V HISTORII NYMBURSKÉHO PLAVÁNÍ SE POSTAVILY NA STARTOVNÍ BLOK ČTYŘI PLAVKYNĚ SKP, ABY ABSOLVOVALY ŠTAFETU 4X100VOLNÝ ZPŮSOB NA MISTROVSTVÍ ČR V PLAVÁNÍ. Všechny čtyři si zaslouží maximální gratulaci a obdiv za předvedené výkony, které byly hluboko pod osobními rekordy.

 

Televizní záznam z finále (neděle 18.12.2011), kde plavala i ANEŽKA NOVÁKOVÁ  bude vysílat ČT4 ve čtvrtek 22.12.2011 od 15.45 hodin

 

Poslední závod roku 2011 je za námi a nám všem nezbývá nic jiného než se radovat z obrovských úspěchů tohoto roku a zároveň si přát, aby rok 2012 byl ještě úspěšnější.

 

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

FOTKY