Čechová se stala pětkrát krajským přeborníkem

11.12.2010 19:20

Nymburský deník - 10.12.2010

 Čechová se stala pětkrát krajským přeborníkem

Příbram, Kladno – Kvalifikační závod na Zimní pohár ČR deseti a jednáctiletého žactva se uskutečnil v Příbrami. SKP Nymburk reprezentovala sedmička plavců,   která dokázala prodat tvrdou přípravu.  

 

Plavci SKP Nymburk v kladenském bazénu


O deset cenných kovů se postarali Filip Brzák, Míša Frebortová (4 zlaté), Lenka Horvátová a Sára Šafrová. Skvěle je doplnili Marek Žárský, Bára Hauerová a Tomáš Dvořák.

Všechny výkony zaplavané v příbramském aquaparku jsou „vstupenkou“ mezi nejlepší plavce Čech, a tak sedmička plavců SKP míří na Zimní poháry ČR deseti a jedenáctiletých žáků.

Zimní přebor středočeského kraje se uskutečnil jako kvalifikační závod na Mistrovství ČR v kladenském aquaparku. SKP reprezentovala sedmička plavců – Martin Holub, Matyáš Rychetský, Anežka Nováková, Nikola Nedvědová, Agáta Čechová, Katka Dvořáková a Saša Šimonová.

Fantastického úspěchu dosáhla trojice žaček SKP Nymburk, když vybojovala dvacet cenných kovů. Nejpilnější sběratelkou byla Agáta Čechová, která vyplavala pět titulů Krajského přeborníka a k tomu přidala jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile. Stejný počet osmi medailí se může pochlubit Anežka Nováková, která má tituly dva a k tomu jednu stříbrnou a pět bronzových medailí. Skvěle si počínala i Nikola Nedvědová, která si domů přivezla jedno stříbro a tři bronzy.

Výborně je doplnili i ostatní plavci SKP Matyáš Rychetský, Katka Dvořáková a Saša Šimonová, kteří novými osobními rekordy potvrdili, že forma byla načasována na pravou chvíli.

„Oba dva kvalifikační závody pro plavce SKP Nymburk přinesly nečekaný úspěch, který je však podložený tvrdou přípravou a chutí podávat co nejlepší výkony. Gratulace všem a těm nejlepším přání výborné závěrečné přípravy před Zimním mistrovstvím ČR žactva a Zimními poháry ČR,“ uvedla trenérka SKP Nymburk Ivana Davídková.