CENA OSVOBOZENÍ MĚSTA NYMBURKA (12.5.2012)

13.05.2012 21:05

Plaveckých závodů s dlouholetou tradicí – Ceny osvobození města Nymburka se zúčastnila velká výprava našich plavců a to od těch nejstarších a již zkušených až po ty nejmenší, kteří zde měli svoji závodní premiéru. Mnoho z nich přišli na galerii místního bazénu v jejich úsilí podpořit i rodiče.

Malým plavcům se jejich premiéra vydařila a ukázali, že plavat už opravdu umí, což bylo vidět jak na pohled, tak i ve výsledkových listinách.

Na stupních vítězů 20x zazářila oranžová barva SKP Nymburk a největší zásluhy na tom měla děvčata ročníku 2003 (11x).  O milé překvapení se postarala chlapecká štafeta C ve složení: Tomáš Dvořák, Filip Brzák, Adam Kubát a Petr Motl, kteří si ve své kategorii doplavali pro zlato. A štafetě děvčat chyběl jen kousek k bronzové medaili.

MEDAILOVÁ UMÍSTĚNÍ:
ZLATÉ MEDAILE

Drahovzalová Andrea - 50P
Frebortová Zuzana - 50Z
Kubát Adam - 100Z
Šilarová Vendula - 50M
Šilarová Vendula - 100PZ
Šilarová Vendula - 50VZ
Štafeta 4x50VZ - Brzák Filip, Dvořák Tomáš, Kubát Adam, Motl Petr

STŘÍBRNÉ MEDAILE
Apltauerová Kateřina - 50M
Apltauerová Kateřina - 100PZ
Hauerová Barbora - 100M
Jetel Jakub - 50Z
Motl Petr - 100Z
Žmolilová Veronika - 50P

BRONZOVÉ MEDAILE
Drahovzalová Andrea - 100PZ
Frebortová Zuzana - 50VZ
Holub Martin - 100P
Holub Martin - 100VZ
Motl Petr - 100M
Šilarová Vendula - 50P

HODNOCENÍ ZÁVODŮ

Družstvo A:

Zbytek družstva, který se nenominoval do výběrové patnáctky, která bojovala v České Třebové se snažil zúročit domácí prostředí v dobrých výkonech. Bohužel se to podařilo jen dvěma plavcům a to FILIPOVI BRZÁKOVI A ADAMOVI KUBÁTOVI, kteří za zaplavané výsledky zaslouží pochvalu. Obzvlášť Adamova stovka znak je luxusní. Za povšimnutí stojí ještě padesátka kraul u MARTINA HOLUBA, ale ostatní jeho výkony jsou spíš k pláči. TOMÁŠ DVOŘÁK, BARBORA HAUEROVÁ, JOSEF KUBIŠ, PETRA KUTSCHKOVÁ A KRISTÝNA TÁBORSKÁ sklízejí výkony hodny jejich snaze na trénincích a u některých i docházky. Po tříměsíční pauze zaviněné komplikovanou zlomeninou ruky skočil do vody PETR MOTL, do osobáků bylo daleko, ale pokud mu vydrží chuť i elán, stále je možnost do republiky ledasco natrénovat. Po třítýdenní pauze se ve vodě ukázala TEREZKA RAFAJOVÁ se střídavými úspěchy. Trenérka Ivana Davídková gratuluje Filipovi a Adamovi k dobrému výsledku a ostatní prosí o zlepšení tréninkové morálky a chuti na sobě pracovat.

Družstvo B1:

Tři plavkyně družstva si připsaly 100% úspěšnost v překonaných osobních rekordech - KAČKA APLTAUEROVÁ, ZUZKA FREBORTOVÁ A JOHANKA PEKOVÁ. Medailové žně měla VENDY ŠILAROVÁ, z nichž výkon na 50 motýlek snese nejpřísnější měřítko. Umístěním na stupních vítězů potěšily ANDY DRAHOVZALOVÁ a VERČA ŽMOLILOVÁ. Po dvoutýdenní léčbě neštovic překvapila pěkným výkonem BARČA MATOUŠOVÁ na 50 motýlek. Zklamáním naopak byly výkony MARTINA ČERVINKY a ELIŠKY ŠAFROVÉ, kteří překonali pouze jeden osobáček a v ostatních startech zůstali daleko za nimi. Bez jediného osobního zlepšení zůstal VLÁĎA TÁBORSKÝ. U všech tří posledně jmenovaných se na špatných časech určitě podepsala "neslavná" docházka i poněkud horší tréninková snaha. Poděkování a blahopřání všem, kteří se zlepšili, od trenérky Leony Petrákové

Družstvo B2:

Všichni plavci si vylepšili své osobní rekordy. Někteří ve všech startech a značně (Jirka Kubiš, Jakub Jetel, Matyáš Pech, Matěj Šimek), někteří jen v některých disciplínách (Adéla Hauerová, Lukáš Hingar, Bártík Kubiš, Matěj Mazánek, Lucka Procházková a Vojta Šmejkal). Jedinou výjimkou byl Sam Farský, kterému se v osobních závodech nepodařilo zaplavat žádný osobní rekord.
Jakub Jetel si dokonce v disciplíně 50Z krásným výkonem vyplaval stříbrnou medaili (a to mu zlatá uplavala na obrátce) a na Matyáše Pecha zbyla na 50VZ bramborová, stejně jako na Jirku Kubiše na 50Z.
Gratulaci posílá drtivé většině družstva trenérka Dana Wiehlová

Družstvo E:

Ani za nejmladší závodníky z družstva E se naše barvy stydět rozhodně nemusí. Nymburských závodů ze zúčastnili tři zástupci a nejlepší čas z této skupinky zaplavala naše nejmladší účastnice Veronika Kubišová r.2006, která  50 znak zaplavala za úžasných 1:01,2 , ve svém ročníku nejrychlejší čas.  Další výborný čas na stejné trati si vyplavala Anna Plíšková r. 2005, která zabojovala a výsledný čas 1.04,6 překvapil nejen pani trenérku. Jediným „mužským“ zástupcem byl Filip Beneš, r.2005, který s časem 1.05,4 obsadil celkové 33 místo v konkurenci starších závoďáků.

Všem plavcům bych chtěla poděkovat za krásné časy a zvláště za bojovnost, kterou projevili i přesto, že se jednalo o jejich úplně první závody. Rozhodně se v konkurenci starších plavců neztratili a předvedli krásné výkony, ve kterých zúročili svůj poctivý přístup k tréninku. Všichni tři si dokázali své tréninkové časy během dvou měsíců zlepšit o 10-20 vteřin!!!  Velká gratulace od týmu trenérů Ivany Rychetské a Petra Hájka.

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

FOTKY