Čtyři cenné kovy přivezly plavkyně SKP z Letního mistrovství ČR žactva

19.06.2012 21:04

Vrcholné soutěže žactva se uskutečnily o uplynulém víkendu v Českých Budějovicích a v Prostějově.

ČESKÉ BUDĚJOVICE - LETNÍ MISTROVSTVÍ ČR STARŠÍHO ŽACTVA

Trenérka Leona Petráková doprovodila a skvěle okoučovala na jihu Čech (v jednom z nejhezčích bazénů naší republiky) naše dvě nejstarší žačky - AGÁTU ČECHOVOU A SAŠU ŠIMONOVOU. Obě dvě plavkyně patří již řadu let mezi desítku nejlepších v ročníku 1998 a Agáta dokonce pravidelně mezi medailistky. Každým půlrokem je však obhajoba pozic těžší a těžší a to především díky podmínkám, které náš klub má (čtyři jedenapůlhodinové tréninky týdně jsou opravdu minimem).

Přesto holky znovu zabojovaly a umístění v první desítce obhájily. Saše se to povedlo v disciplíně 100 prsa, na 200 prsa skončila jedenáctá a na 200 znak třináctá. Agáta se do TOP 10 podívala dokonce čtyřikrát (50VZ, 100M, 200M, 400PZ). Navíc na trati 200 motýlek našla jen jednu přemožitelku a získala tak krásnou stříbrnou medaili ve skvělém osobáčku.

AGÁTA ČECHOVÁ PŘIVEZLA Z JIHU ČECH STŘÍBRNOU MEDAILI V JEDNÉ Z NEJTĚŽŠÍCH PLAVECKÝCH DISCIPLÍN 200 MOTÝLEK. GRATULUJEME !!!


VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

FOTKY

 

PROSTĚJOV - LETNÍ MISTROVSTVÍ ČR MLADŠÍHO ŽACTVA

Do moravského Prostějova odjela šestice plavců SKP - FILIP BRZÁK, TOMÁŠ DVOŘÁK, MICHAELA FREBORTOVÁ, BARBORA HAUEROVÁ, LENKA HORVÁTOVÁ A SÁRA ŠAFROVÁ. každý z plavců odjížděl s jinými ambicemi, pro některé byla "pouhá účast" mezi 24 nejlepšími plavci celé ČR obrovským úspěchem, někteří si jeli splnit medailový sen.

Velkou formu si na mistráky přivezl Filip Brzák, který ve všech třech startech překonal osobní rekordy a některé i o desítky sekund. Velká gratulace !!! I Tomáš Dvořák v obou startech vyplaval osobáčky i když jen nepatrně. Za snahu si však Tomáš pochvalu zaslouží. S handikepem nachlazení se potýkala Barbora Hauerová nejen ve své individuální disciplíně, ale i v obou štafetových startech.

Do první desítky nejlepších plavkyň ročníku 2000 se probojovaly tři naše plavkyně a to je obrovský úspěch ! Krásné páté místo na 200 motýlek ve skvělém osobáku vyplavala Sára Šafrová. GRATULUJEME !!! Jen o místečko za ní skončila na šestém místě Lenka Horvátová. GRATULUJEME !!! Obě dvě plavkyně si zaslouží pochvalu za bojovné výkony i v ostatních sólových startech a štafetách.

Největší radost, ale zároveň i "nervy" nám všem (i divákům u on-line přenosu) připravila Míša Frebortová. Nejprve vylovila bronzovou medaili na 200 kraul, o chvíli později byla "na ručník" při kraulovém maratonu. Naštěstí polední pauza zklidnila "pubertální hormony" a odpoledne jsme se mohli všichni radovat - Míša se stala Mistryní České republiky v disciplíně 100 znak ve fantastickém čase 1:12,18. OBROVSKÁ GRATULACE PRO MÍŠU! Menší koncentrace po zisku titulu se stala pro Míšu osudnou při čtyřstovce kraul. Nedělní příchod na bazén byl překvapením, nový reprezentační trenér mladších juniorů Roman Havrlant oznámil trenérce i samotné Míše, že je od září "v jeho hledáčku" a že má počítat s reprezentačním zářijovým soustředéním. Možná i tato nečekaná "událost" trošku ovlivnila výkon na 200 znak, kde Míša ačkoli plavala hned od začátku jasně v novém osobáku - nezvládla drtivý finiš soupeřky a skončila tak na druhém místě a získala tak "kompletaci medailové sbírky". Kraulový stovkový sprint byl po taktické i praktické stránce nejhorším startem Míši v Prostějově, ačkoli čas 1:06,76 ve dvanácti letech není vůbec špatný.

KOMPLETNÍ SBÍRKA MEDAILÍ PRO MÍŠU FREBORTOVOU (TITUL MISTRYNĚ ČR JÍ OHROMNĚ SLUŠÍ) A SKVĚLÉ PÁTÉ A ŠESTÉ MÍSTO SÁRY ŠAFROVÉ A LENKY HORVÁTOVÉ ! VELKÁ GRATULACE VŠEM TŘEM PLAVKYNÍM !!!

 

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

FOTKY

 

Vedení klubu by rádo alespoň tímto způsobem poděkovalo:

- plavcům - za skvělou reprezentaci klubu na nejvyšších soutěžích žactva a za výborné výkony

- Míše Frebortové a Agátě Čechové - za cenné medaile

- trenérce Leoně Petrákové - za výborně zvládnutý koučink v Českých Budějovicích

- trenérce Ivaně Davídkové - za přípravu plavců na tato mistrovství

- rodičům, kteří byli v Prostějově - za skvělé fandění a velkou podporu našich plavců

- Andree Horvátové a Vladimírovi Táborskému - za sponzorský dar ve formě dopravy do "dalekého" Prostějova