Čtyři skvělá dorostenecká finále pro Anežku Novákovou podpořili Matyáš Rychetský a Nikola Nedvědová výbornými výkony

28.06.2012 09:11


Letní mistrovství ČR dorostu hostila moravská metropole Brno. Poprvé v historii klubu se na tento "nejvrcholnější svátek" vypravila tříčlenná výprava čítající Matyáše Rychetského (dojel později), Nikolu Nedvědovou a Anežku Novákovou.

Obě dívky spolu s trenérkou v Kolíně na nádraží "vyzvedly" zbytek středočeského týmu - plavkyně SOP Kolín, Lokomotivy Nymburk a AŠ Mladá Boleslav a vlakem "vyrazily" vstříc plaveckému šampionátu. Po ubytování na hotelu Amphone přišla krátká procházka parkem na bazén. V pátek plavala jen Anežka - prsařský a znakařský sprint v nových osobácích potěšily. Škoda těch pár setinek, o které uteklo vysněné finále...

Po pěkném večeru a důkladném spánku začal druhý den mistrovství, dojel Matyáš a "šlo se na to". Nejprve Nikola v osobáku na dlouhou polohovku zvedla náladu v týmu, poté Matyáš super časem vybojoval výborné 15. místo a nakonec šla do bojů Anežka ve stovce prsa a bylo z toho již druhé finále dne (postup ze 4.místa), neboť první finále měla Anežka již v kapse na dlouhou polohovku kvalifikačním časem. Pohodový oběd a polední klid na hotelu přispěl k dobré náladě před finalovým blokem. Dlouhou polohovku Anežka zvládla famozně ve skvělém osobáčku a ceněném 5.místě, stovku prsa možná ovlivnila únava z polohovky nebo "velká chuť uspět", ale i tak šesté místo je super. Pro Anežku i Nikolu byl finalový blok dalším plaveckým zážitkem, neboť některé souboje a výsledky nejlepších dorostenců a dorostenek byly opravdu vynikající. Sobotní večer s výbornou večeří zakončil blahodárný spánek před nedělním programem.

Nedělní plavecký program začala Nikola velice nešťastným závodem ve své hlavní trati 200 motýlek. Nikča moc moc chtěla a přepálený začátek skončil naprostým "výtuhem" v konci. Naopak Anežce se povedla dvoustovka prsa na jedničku, takticky zaplavaný závod a postup ze třetího místa do odpoledního finále. V poslední disciplíně ranního programu - krátké polohovce - potvrdila Anežka svou všestrannost a přidala již čtvrtý postup do finále !!!
Finalový blok začala Anežka prsařskou dvoustovkou a skvělým osobákem se musela nakonec spokojit s pátým místem, ačkoli určitě "tu placku" chtěla, druhé páté místo (400PZ, 200P) na dorosteneckém šampionátu je historickým úspěchem plavců SKP. Druhé finále na polohovku ovlivnila koncentrace a tak na Anežku "zbylo" 8.místo.

 

DOROSTENECKÉ MISTROVSTVÍ JE JIŽ MINULOSTÍ... PRO KLUB SKP BYL ŠAMPIONÁT VELMI ÚSPĚŠNÝ - ÚČAST TŘÍ PLAVCŮ JE SKVĚLÁ, ČTYŘI FINÁLE, DVĚ PÁTÁ, JEDNO ŠESTÉ A JEDNO OSMÉ MÍSTO SVĚDČÍ O TOM, ŽE S PLAVCI SKP SE MUSÍ POČÍTAT. VELKÁ GRATULACE PRO ANEŽKU, NIKOLU I MATYÁŠE !!!

Škoda, že jinak úžasný plavecký výlet do Brna, zkazila doprava domů, kdy výprava SKP uvízla v dlouhé koloně na dálnici D1 a tak zcela nedobrovolně strávila v zajetí osobáků a kamiónů celých 80 minut.

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

FOTKY