Deset cenných kovů z KP - "hodně rozpačitý krajský šampionát" pro plavce SKP

26.11.2012 12:57


V příbramském aquaparku se uskutečnil Zimní krajský přebor žactva, který je nominačním závodem na Zimní mistrovství ČR žactva.

Hned od pondělí bylo vcelku jasné, že takové štěstí, které nás provázelo za poslední tři zimní sezóny "mít nebudeme" - nastaly zdravotní problémy u mnoha plavců a ti doslova na KP odjížděli z postele. "Přitvrdilo se" ve čtvrtek, kdy s horečkami ulehla jedna z velkých opor týmu (a jistá medailistka v několika disciplínách) SAŠA ŠIMONOVÁ. Že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech jsme zakusili v sobotu v Příbrami, kdy těsně před závody musela být ze zdravotních důvodů odhlášena další stálice našich barev (a jistá medailistka v několika disciplínách) AGÁTA ČECHOVÁ.

Do samotných závodů se tudíž vrhla osmička plavců SKP: Filip Brzák, Tomáš Dvořák, Petra Kutschková, Míša Frebortová, Sára Šafrová, Lenka Horvátová, Roza Turunenova a Bára Hauerová.

MEDAILOVÁ UMÍSTĚNÍ:
ZLATÉ MEDAILE

FREBORTOVÁ MICHAELA - 100Z
FREBORTOVÁ MICHAELA - 200Z
FREBORTOVÁ MICHAELA - 800VZ
BRZÁK FILIP - 200P

STŘÍBRNÉ MEDAILE
FREBORTOVÁ MICHAELA - 400PZ
BRONZOVÉ MEDAILE
HORVÁTOVÁ LENKA - 200M
ŠAFROVÁ SÁRA - 800VZ
FREBORTOVÁ MICHAELA - 200VZ
FREBORTOVÁ MICHAELA - 400VZ
FREBORTOVÁ MICHAELA - 100VZ

 

 

Těžko říci, zda právě zdravotní problémy byly příčinou "nemastných neslaných" či i katastrofálních časů na těchto závodech. Zhoršení o 5, 10 i více sekund nebylo "nic nenormálního"

S nejvíce medailemi se může pochlubit Míša Frebortová (výkony jsou však na hony vzdálené jejím nejlepším), nejvíc osobáčků si naopak vyplaval Filip Brzák (bohužel ale výsledné časy až na vyjímky nebudou stačit na postup na mistráky). Velký pokrok udělala bezesporu Roza Turunenova (ale v jejím případě budeme hodně napjatě čekat, zda osobáky budou znamenat postup na republiku). Republiku má jasnou Lenka Horvátová (nejspíš ale bohužel jen na 200 motýlek a s trochou štěstí na prsařskou trať). Na mistrák by se měla podívat i Sára Šafrová (i když v redukovaném množství disciplín).

Bez šancí na postup na Zimní mistrovství ČR žactva jsou Tomáš Dvořák, Bára Hauerová a Petra Kutschková. I když "naděje umírá poslední"....

 

"Z pohledu trenérky jsem již dva roky nezažila podobný krajský přebor, chyběla týmová nálada, chyběla bojovnost ve vodě - byly to prostě strašně zvláštní závody. Snad se podobné zas již dlouho nebudou opakovat.... Takhle se totiž o start na mistráku nebojuje !!! Navíc podíváme-li se do statistiky výkonů na webu ČSPS - zjistíme, že právě ročník 2000 udělal v republice neskutečný skok dopředu a to se nám - buďme upřímní - vůbec nepodařilo" Ivana Davídková

 

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

BODOVÁNÍ ODDÍLŮ

FOTKY (očima Libora Freborta - děkujeme)