Deset medailí a dvě finále v hlavní disciplíně pro Adama Kubáta a Báru Šilarovou - Litoměřický kalich 2011

30.01.2011 09:12

Obrovská konkurence z 24 oddílů celé České republiky se sešla v Litoměřicích. Devítka plavců SKP - Adam Kubát, Agáta Čechová, Míša Frebortová, Lucka Ešnerová, Nikola Nedvědová, Viky Szitová, Bára Šilarová, Saša Šimonová a Kristýnka Táborská -  byla opět na bazénu vidět.

10 medailí a dvakrát postup do finále hlavního závodu jsou skvělým úspěchem. Finalisty se stali Adam Kubát a Bára Šilarová, když oba již v rozplavbách (olympijsky losovaných) překonali své osobní rekordy a ve finále je ještě výrazně vylepšili.
Kromě umístění "na bedně" potěšilo mnoho překonaných osobních rekordů.

ZLATÉ MEDAILE
Ešnerová Lucie - 50Z

STŘÍBRNÉ MEDAILE
Kubát Adam - 50Z
Ešnerová Lucie - 100Z
Nedvědová Nikola - 50P

BRONZOVÉ MEDAILE:
Kubát Adam - 100VZ
Kubát Adam - 50P
Čechová Agáta - 50M
ŠIlarová Barbora - 50VZ
Táborská Kristýna - 50M
Táborská Kristýna - 100M


KLUBOVÉ REKORDY

Kubát Adam - 100VZ
Čechová Agáta - 50M, 100M

STŘÍPKY ZE ZÁVODŮ
- nečekaný výrazný výkonnostní posun Báry Šilarové v disciplíně 100VZ, "sundat" z osobáku 7 sekund během týdne!!! - KLOBOUK DOLŮ
- Nikola Nedvědová zcela "lehce" překonala hranici 1:20 na 100M časem 1:18,2
- Viky Szitová ve všech startech překonala své osobáky a na medailové umístění jí chybělo pár desetinek, 100% úspěšnost v překonávání osobáků měla i Týnka Táborská a Nikola Nedvědová
- smutně skončil start na 50P pro Sašu Šimonovou, která poprvé v životě překonala hranici 40sekund (39,9), ale pozdeji byla diskvalifikována z prvního místa za "pohyb na startu"
- medaile sesbírali díky své bojovnosti Adam Kubát, Agáta Čechová, Lucka Ešnerová (jejíž výrok "budu bojovat jak lev" hodně potěšil) a Kristýnka Táborská
- Míša Frebortová bez týdenního tréninku (viróza) podala stabilní výkony

LITOMĚŘICKÉ ZÁVODY BYLY POSLEDNÍ PŘED "PRÁZNINOVOU PAUZOU" A VÝSLEDKY A VÝKONY ZNOVU DOKÁZALY, ŽE SOUČASNÍ ŽÁCI A ŽAČKY SKP NYMBURK  MAJÍ "NAŠLÁPNUTO"  K ÚSPĚCHŮM  V JAKÉKOLI KONKURENCI.
LETOS SE BOHUŽEL BUDOU "NAŠE" SILNÉ SUDÉ ROČNÍKY (1998, 2000) POTÝKAT S KONKURENCÍ O ROK STARŠÍ. PŘESTO JIŽ PRVNÍ DVOJE ZÁVODY ROKU 2011 UKÁZALY, ŽE SE NEZTRATÍ.

Díky všem za skvělé výkony a tentokrát i výbornou atmosféru na bazénu !!!

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

VÝSLEDKY ZÁVODŮ

FOTKY

VIDEO