Desetiletí plavci SKP dobyli Domažlice aneb SPLNĚNÝ SEN = MEDAILOVÁ ŽEŇ NA POHÁRU ČR

18.07.2013 10:56

Nejlepší plavci a plavkyně z celých Čech si dali dostaveníčko v chodských Domažlicích, aby se utkali o své první "republikové medaile". Plavecký klub SKP Nymburk vyslal historicky nejpočetnější výpravu plavců, která čítala 8 chlapců a 8 dívek, což znamenalo, že obě kategorie mohly postavit dvě štafety - ojedinělý stav !!! Do Domažlic odjížděli zástupci SKP s velkým očekáváním, neboť někteří z nich dle statistiky ČSPS jasně patřili mezi favority.

Medailové očekávání se stalo skutečností nejen v kategorii jednotlivců (viz níže), ale také v závodech štafet - když dívky jasně vyhrály obě štafety, polohovou i kraulovou a chlapci zvítězili v polohové a v kraulové skončili na skvělé stříbrné příčce. OBROVSKÁ GRATULACE VYNIKAJÍCÍ TÝMOVÉ SPOLUPRÁCI!

MEDAILOVÁ UMÍSTĚNÍ:
ZLATÉ MEDAILE

JETEL JAKUB - 50Z
ŠILAROVÁ VENDULA - 100Z, 50VZ, 50Z, 400VZ
štafeta žaček (Frebortová, Peková, Apltauerová, Šilarová) - 4 x 50PZ

štafeta žaček (Žmolilová, Peková, Apltauerová, Šilarová) - 4 x 50VZ
štafeta žáků (Kubiš, Turunen, Jetel, Červinka) - 4 x 50PZ
STŘÍBRNÉ MEDAILE
APLTAUEROVÁ KATEŘINA - 200PZ
PEKOVÁ JOHANNA - 100PZ

štafeta žáků (Pech, Turunen, Jetel, Červinka) - 4 x 50VZ
BRONZOVÉ MEDAILE
APLTAUEROVÁ KATEŘINA - 100M, 50M, 400VZ
MATOUŠOVÁ BARBORA - 50P
PEKOVÁ JOHANNA - 100Z
ŠILAROVÁ VENDULA - 200VZ


Pohár ČR desetiletého žactva dokázal, že máme dvě velké "postavy" v katerii žáků i žaček, jimiž jsou VENDULA ŠILAROVÁ A JAKUB JETEL, ale zároveň ukázal, že ročník 2003 je silný i v "týmové" soutěži - máme skvělou KAČKU APLTAUEROVOU (poctivku při trénincích - její čas ještě přijde), JOHANKU PEKOVOU, ZUZKU FREBORTOVOU, BARČU MATOUŠOVOU a malinko nenápadnou VERČU ŽMOLILOVOU. Mnoha osobáky se blýskla i LENKA ČERVENÁ a ANDY DRAHOVZALOVÁ. V kategorii žáků vystrčili "velké růžky" JIRKA KUBIŠ, MARTIN ČERVINKA (bohužel odchází k suchozemskému sportu) a taky MATYÁŠ PECH (po zlomenině ruky) ! Velkou ztrátou pro plavecký klub SKP je odchod Oskara Turunena - přejme mu úspěch ve Vídni. "První republika" bohužel nevyšla LUKÁŠOVI HINGAROVI a MATĚJOVI MAZÁNKOVI, kteří jako jediní nepřekonali ani jeden svůj osobáček!.

VELKÁ GRATULACE PATŘÍ VŠEM PLAVCŮM ROČNÍKU 2003, KTEŘÍ NAPROSTO SKVĚLE NEJEN KVALITAVNĚ, ALE I KVANTITAVNĚ, HÁJILI BARVY SKP NYMBURK.

Další velký dík i gratulace patří úžasnému týmu fandičů z řad rodičů, kteří nejenže zabezpečili dopravu, ale byli dalším článkem "na balkoně", který vedl k velkému úspěchu!

NEJVĚTŠÍ PODĚKOVÁNÍ A GRATULACE PATŘÍ TRENÉRSKÉMU DUU - LEONA PETRÁKOVÁ a asistent JIRKA ČERVENÝ - KTEŘÍ SPOLEČNÝMI SILAMI DOVEDLI PLAVCE A PLAVKYNĚ ROČNÍKU 2003 K ÚSPĚCHU, KTERÝ BUDE PRO DALŠÍ ROČNÍKY PLAVCŮ JEN TĚŽKO "NAPODOBITELNÝ" ČI "PŘEKONATELNÝ" - BRAVO !!! LEONO A JIRKO !!!!

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

FOTKY