Famózní vystoupení ANEŽKY NOVÁKOVÉ na Zimním mistrovství ČR v Kladně

13.12.2009 13:59

Zimní mistrovství ČR staršího žactva se konalo v kladenském aquaparku. Sjeli se sem plavci ročníku 1996 z více než 60 oddílů celé ČR.

Jedinou naší reprezentantkou byla ANEŽKA NOVÁKOVÁ startující v pěti startech.

Sobota 12.12.2009 - dopoledne
100m prsa:
Anežka se kvalifikovala sedmým nejlepším časem, tudíž byla favoritkou předposlední rozplavby. Nejlepších šest prsařek Čech jelo o rozplavbu později. Anežka úlohu favoritky potvrdila a vyhrála s náskokem dvou metrů s výsledným časem 1:23,01 - což je její nový osobáček.
Po odplavání nejrychlejší rozplavby bylo zřejmé, že pouze čtyři prsařky byly lepší a tudíž polední pauzu ozdobila spokojenost a krásné páté místo.
Dobrý oběd, polední klid a pak zas znovu na bazén...

Sobota 12.12.2009 - odpoledne
200m polohový závod:
Na první odpolední závod nastupovala Anežka s devátým nejlepším časem. Znovu s přehledem vyhrála předposlední rozplavbu a opět čekala, jak se nejrychlejší rozplavba popere se záludnostmi polohovky. Po doplavání bylo pro ještě zadýchanou Anežku jasné, že je znovu pátá nejlepší v ČR a poprvé byla pokořena hranice 2:40,0.

400m volný způsob:
Před startem čtyřstovky si Anežka stěžovala na bolest nohy, možná i tento fakt se odrazil na výkonu (především na psychice). Padl sice osobní rekord, ale tentokrát výkon na první desítku nestačil. Anežka doplavala
dvanáctá.

Neděle 13.12.2009 - dopoledne:
200m prsa:
Šestý nejlepší přijatý čas. Anežka poprvé na mistrovství bojovala s největšími favoritkami z únikové dráhy číslo 6. Nedala svou kůži lacino, bojovala ze všech sil - a skončila na úžasném čtvrtém místě!!! Po doplavání padlo pár slziček, vždyť teprve později "dojde", že být čtvrtou nejlepší prsařkou ČR je úžasný úspěch.

400m polohový závod:
V tomto těžkém a záludném závodě Anežka skákala do vody jako pátá přihlášená v nejlepší rozplavbě. Po motýlku - šesté místo, po znaku - páté místo, po prsou - čtvrtá...závěrečná stovka kraul "moc bolela", na medailové umístění síly už nezbyly. Takže dnes již podruhé skvělé čtvrté "bramborové" místo.
SKVĚLÝ!

VÝSLEDKY:
100prsa      1:23,01      OR    5.místo
200PZ        2:39,91      OR    5.místo
400kraul     5:04,46      OR   12.místo
200prsa      2:59,01              4.místo
400PZ        5:44,93              4.místo

Vrcholný závod sezóny skončil....
Skončil obrovským úspěchem, vždyť být ve čtyřech disciplínách do pátého místa v ČR je prostě famózní. DĚKUJEME ANEŽKO ZA TVÉ SKVĚLÉ VYSTOUPENÍ A ZA VÝBORNOU REPREZENTACI KLUBU.

Závěrem:
Pěkný prodloužený víkend strávený s kamarádkou Adélkou okořeněný úžasnými výkony je pro Anežku zaslouženým zakončením tvrdé práce v zimní sezóně. Na své výkony v celé sezóně může být patřičně hrdá a toto právě skončené mistrovství bylo "třešinkou na dortu".


"S třemi tréninky týdně je umístění i časy Anežky naprosto ojedinělé. Klobouk dolů"

FOTOGRAFIE