FANTASTICKÉ VÝKONY PADALY V ČESKÉ TŘEBOVÉ, po návratu vládne spokojenost

13.05.2012 21:11


"Výběrová patnáctka" plavců SKP absolvovala skvěle organizované závody v rychlé vodě s bezproblémovou elektronickou časomírou. Drtivá většina plavců vzala závody velice zodpovědně a za důvěru "být v tomto výběru" zaplavala skvěle.

Fantastické výkony padaly v hlavní disciplíně závodů na 100m znak. MATYÁŠ RYCHETSKÝ smazal ze svého osobáku dvě sekundy a čas 1:08,79 vyvolal na jeho tváři nádherný úsměv a pocit spokojenosti. Pozadu nezůstaly ani ženy. ANEŽKA NOVÁKOVÁ naprosto úžasně za 1:09,87, MÍŠA FREBORTOVÁ fantasticky "i s křečí" za 1:13,44, bojovnice AGÁTA ČECHOVÁ za neuvěřitelných 1:12,66 a nejúžasnější "kousek" se povedl SAŠE ŠIMONOVÉ, která ze svého osobáčku ubrala neuvěřitelných 5 sekund a zaplavala famózní čas 1:12,82. Neskutečně bojovný výkon s výrazným posunem předvedla BARČA ŠILAROVÁ, která umázla tři sekundy a její čas je 1:22,71. Určitě více se čekalo od VIKTORIE SZITOVÉ, SÁRY ŠAFROVÉ a především NATÁLIE DRAHOVZALOVÉ.

FINALISTI TŘEBOVSKÉ LOKOMOTIVY

Jelínek Jiří
Petrák Martin
Frebortová Michaela
Čechová Agáta
Šimonová Alexandra
Nováková Anežka


MEDAILOVÁ UMÍSTĚNÍ:
ZLATÉ MEDAILE

ČECHOVÁ AGÁTA - 100VZ
ČECHOVÁ AGÁTA - 50VZ
ČECHOVÁ AGÁTA - 100M
NOVÁKOVÁ ANEŽKA - 100P

STŘÍBRNÉ MEDAILE
ČECHOVÁ AGÁTA - 100PZ
FREBORTOVÁ MICHAELA - 100PZ

FREBORTOVÁ MICHAELA - 100VZ
FREBORTOVÁ MICHAELA - 100Z
FREBORTOVÁ MICHAELA - 50VZ
NOVÁKOVÁ ANEŽKA - 100Z
NOVÁKOVÁ ANEŽKA - 100PZ
ŠIMONOVÁ ALEXANDRA - 100P

BRONZOVÉ MEDAILE
ČECHOVÁ AGÁTA - 100Z
ČERNÝ JAN - 100P
NOVÁKOVÁ ANEŽKA - 50VZ
PETRÁK MARTIN - 50M

 

HODNOCENÍ JEDNOTLIVCŮ:

Čechová Agáta - vynikající časy ve všech "doplňkových disciplínách". Bohužel v hlavní disciplíně 100m motýlek se čas nepodařilo stlačit tam, kde by ho Agáta i trenérka chtěly mít. Snad příště. Jinak velká pochvala za znak, polohovku i oba kraulíky.

Černý Jan - jedno z velkých zklamání celých závodů. Časy, které Honza plaval v lednu či únoru jsou pro něj zcela v současné době nedostižné. Zcela jistě se zde odráží velmi špatná tréninková morálka. Do republiky již mnoho času nezbývá a Honza v celostátní statistice klesá stále níž a níž.

Drahovzalová Natálie - již druhé závody nezastihly tuto plavkyni v optimální formě (že by to bylo docházkou?). V některých disciplínách jsou osobáky hodně vzdálené od zaplavaných časů v Třebové. Snad se začne "blýskat na lepší časy" třeba už v sobotu v Berouně, neboť obhajoba medailí z Poháru ČR je již "za dveřmi".

Frebortová Michaela - "co start - to osobní rekord" a navíc hodně vysoké kvality. Míša je "konečně zpátky" !!! V pravý čas ! Její neskutečný čas na 100 znak je již zmíněn výše (nutno dodat, že celých 30 metrů plavala Míša s křečí v noze), osobák na 100 kraul 1:07,29 hodně potěšil a překonání "nepřekonatelné hranice" v polohovce a stovce motýlku bylo už je třešničkou na dortu. Bravo, Míšo !

Horvátová Lenka - kromě stovky prsa - samé osobáky a ten na 100motýlek Lenku řadí jen těsně za bránu první desítky v celostátní statistice - 1:22,75. Potěšil další posun v kraulových tratích i vylepšení OR na polohovku.

Jelínek Jiří - nepatrné osobáky ve znaku nemohly vylepšit "reputaci". Naprosté nedostatky při obrátkách i startech, žádná bojovnost...

Nedvědová Nikola - 100% úspěšnost v překonávání osobních rekordů. Časy se začínají "hýbat" v pravý čas a tak věřme, že Nikča tu republiku v Praze Podolí vyplave. Držíme palce, Niky!

Nováková Anežka - no konečně "ledy prolomeny". Po řadě průměrných závodů přišel konečně zlom !!! Anežka si náramně vylepšila chuť, neboť fantastická padesátka kraul za 28,88, stovka kraul 1:03,13, sto znak za 1:09,87 a stovka prsa za 1:17,2 (bez konkurence). Veliká gratulace a hlavně povzbuzení před vrcholnými akcemi letní sezóny 2012.

Pepř Vojtěch - velká pochvala za přístup, výkony a stmelování party. Nádherný čas na padinu 28,85...

Petrák Martin - potěšila bojovnost a třetí místo na 50 motýl a malinký osobáček na 100 znak, ale co to ostatní?

Rychetský Matyáš - další z těch, kteří zvládli v Třebové překonat všechny osobáčky. Po soustředění SCM II forma letí nahoru a to je super. Zlepšení ve znaku (viz výše) přišlo jako "na zavolanou" a vylepšení v ostatních disciplínách přineslo radost nejen Matyášovi.

Szitová Viktorie - tři osobáčky v polohovce a obou kraulech. Trošku zklamání ve znaku, ani né tak časem jako tím, že ani jedna obrátka nebyla vyvlněná a to by si medailistka Poháru ČR neměla dovolit. Další posun nepřišel ani v motýlku a to i přesto, že se jím v tréninku Viky daleko více zabývá.

Šafrová Sára - kosmetické osobní rekordy nemohly v této fázi sezóny uspokojit. Škoda...

Šilarová Barbora - kromě stovky motýlka - vše v osobáku. Bojovnost, technika a rychlost je bohužel stále porážena "prachbídným" odrazem. Tak obrovské ztráty na startu a obrátkách se opravdu často nevidí. Pokud by na tomto Barča dokázala zapracovat - byly by její časy "někde úplně jinde"!

Šimonová Alexandra - se rozjíždí ve vysokých obrátkách... skvěle prsa, vynikající polohovka a pro "Sašu" famózní kraulový sprint. Ale tolik smutku po překonání osobáku o pět sekund není zas tak často k vidění. Rychlejší dohmat Agáty Čechové připravil Sašu o stupně vítězů na 100 znak, které si tak moc přála a nejen ona... Sašo, nesmutni a buď pyšná na to, co jsi v Třebové dokázala...

 

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP