Krajský přebor žáků v Kladně přinesl nejen 20medailí, ale především fantastické výkony - v pravou chvíli a na pravém místě.

29.11.2010 10:01

Zimní přebor středočeského kraje se uskutečnil jako kvalifikační závod na Mistrovství ČR v kladenském aquaparku. SKP reprezentovala sedmička plavců - MARTIN HOLUB, MATYÁŠ RYCHETSKÝ, ANEŽKA NOVÁKOVÁ, NIKOLA NEDVĚDOVÁ, AGÁTA ČECHOVÁ, KATKA DVOŘÁKOVÁ A SAŠA ŠIMONOVÁ.
 

Fantastického úspěchu dosáhla trojice žaček SKP Nymburk když vybojovala 20 cenných kovů. Nejpilnější sběratelkou byla AGÁTA ČECHOVÁ, která vyplavala pět titulů Krajského přeborníka a k tomu přidala jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile. Stejný počet (osmi) medailí se může pochlubit ANEŽKA NOVÁKOVÁ, která má tituly dva a k tomu jednu stříbrnou a pět bronzových medailí. Skvěle si počínala i NIKOLA NEDVĚDOVÁ, která si domů přivezla jedno stříbro a tři bronzy.
  

Ani zbylá čtyřka plavců nezůstala ve stínu, o čemž svědčí překonané osobní rekordy - viz níže. Chválit musíme především chuť a bojovnost v tomto důležitém závodě!

ZLATÉ MEDAILE
Čechová Agáta - 100M

Čechová Agáta 200M
Čechová Agáta - 50VZ
Čechová Agáta - 100VZ
Čechová Agáta - 100Z
Nováková Anežka - 100P
Nováková Anežka - 200P


STŘÍBRNÉ MEDAILE
Čechová Agáta - 200Z
Nedvědová Nikola - 200M
Nováková Anežka - 100PZ

BRONZOVÉ MEDAILE:
Čechová Agáta - 200VZ
Čechová Agáta - 100PZ
Nedvědová Nikola - 100P
Nedvědová Nikola - 100PZ
Nedvědová Nikola - 200P
Nováková Anežka - 800VZ
Nováková Anežka - 50VZ
Nováková Anežka - 200PZ
Nováková Anežka - 400VZ
Nováková Anežka - 100M

KLUBOVÉ REKORDY
Čechová Agáta (13.leté žačky) m- 200M, 100PZ, 100Z, 100VZ
Nováková Anežka (14.leté žačky) - 100P, 100PZ, 800VZ, 50VZ, 100M, 200P
ABSOLUTNÍ REKORD SKP - NOVÁKOVÁ ANEŽKA - 100P, 200P, 100PZ, 800VZ

OSOBNÍ REKORDY
6 - Rychetský Matyáš, Čechová Agáta, Nedvědová Nikola, Nováková Anežka, Šimonová Alexandra
4 - Holub Martin, Dvořáková Kateřina

HODNOCENÍ ZÁVODŮ
- na nejdůležitejší závod sezóny (zatím!!!) se plavci dokázali připravit znamenitě, i se třemi (event. čtyřmi) tréninky týdně předvedli plavci skvělé vystoupení - svědčí o tom překonané osobní i klubové rekordy. VELKÝ DÍK VŠEM!!!
- ačkoli zaplavali výborně všichni - nelze nevyzdvihnout fantastické časy ANEŽKY NOVÁKOVÉ na prsařských tratích. 100prsa za 1:17,3 a 200prsa 2:47,4 neznamenají jen nové  klubové rekordy
14. letých žaček, ale také nové absolutní klubové rekordy. Navíc tyto časy jsou v současné době (po odplavání krajských přeborů) DRUHÝMI nejlepšími časy čtrnáctiletých žaček v celé ČR. Anežce se podařilo pokořit magickou 10minutovou hranici na 800VZ a 30sekundovou na 50VZ. OBROVSKÁ GRATULACE A PŘÁNÍ DOLADĚNÍ TÉ NEJLEPŠÍ FORMY NA ZIMNÍ MISTROVSTVÍ ČR ŽACTVA!!!
- další nádherný zážitek připravila AGÁTA ČECHOVÁ, která 200motýlek dokázala zaplavat za skvělých 2:49,8. Kromě nového klubového rekordu znamená tento výkon třetí místo v ČR v kategorii třináctiletých žaček. Agáta dokázala v silné konkurenci vybojovat pět zlatých medailí, což jí "pasovalo" na druhou nejlepší plavkyni ročníku 1998 ve středočeském kraji (za skvělou Terezkou Novákovou z Berouna, členku SCM II). GRATULUJEME A PŘEJEME STEJNOU DÁVKU BOJOVNOSTI ZA 14 DNÍ V CHOMUTOVĚ NA "MISTRÁKU"!!!
- další velké zlepšení výkonů znamenalo pro NIKOLU NEDVĚDOVOU vystoupení na stupně vítězů celkem čtyřikrát. Nový osobák na 200motýlek navíc "zaručuje" účast na "republice", která se koná za 14dní v Prostějově. VELKÁ GRATULACE ZA VÝSLEDKY A PODĚKOVÁNÍ ZA POCTIVOU PŘÍPRAVU!!!
- v "pravý čas se probudila" SAŠA ŠIMONOVÁ, která v zatím v zimní sezóně předváděla naprosto nepřesvědčivé výkony. V nejdůležitějším závodě však dokázala zabojovat a prodat kousek svého talentu a její časy z Kladna znamenají "jistotu" startu na Zimním mistrovství ČR v Chomutově.
GRATULUJEME A PŘEJEME JEŠTĚ VÍCE CHUTI A RVAVOSTI V CHOMUTOVSKÉM BAZÉNU!!!

- novými osobními rekordy se blýskla i KATKA DVOŘÁKOVÁ, které byly potěšením hlavně pro ni samotnou v období, které pro ni není zcela jednoduché. HLAVU VZHŮRU, URČITĚ JSI JEŠTĚ, KATKO, NEŘEKLA SVÉ POSLEDNÍ SLOVO!!!
- velmi milým překvapením byly časy MATYÁŠE RYCHETSKÉHO, který překonával osobní rekordy o desítky sekund. Obrovský výkonnostní skok "přišel" ve znakařských disciplínách a i v nejdelším plaveckém maratonu na 1500metrů. GRATULACE A VELKÉ DÍKY ZA SKVĚLÉ VÝSLEDKY!!!
- na MARTINOVI HOLUBOVI se projevila nevyrovnaná docházka na tréninky a neúčast na přípravných soustředěních. Fyzička ke konci všech závodů "setsakramentsky" chyběla... GRATULACE JE NA MÍSTĚ I TADY ZA VELKÝ POSUN OSOBNÍCH REKORDŮ.

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

BODOVÁNÍ ODDÍLŮ

FOTOGRAFIE

AKTUÁLNÍ KLUBOVÉ REKORDY ŽEN