Fantazie v Berouně ! 14 medailí, z toho 7 zlatých = Pohár ČR 11.letého žactva

03.12.2012 08:36


V současné době nejsilnější skupina plavců SKP - ročník 2001 - odjela na Zimní pohár ČR jedenáctiletého žactva s velkými ambicemi. Obzvlášť dívčí část měla nastavenu laťku hodně vysoko. Adam Kubát, Josef Kubiš, Natálie Drahovzalová, Viky Szitová, Barča Šilarová a Kristýna Táborská dokázali, že se s jejich "přítomností" v českém plavání této kategorie musí počítat.

Naše "slečny" nenechaly znovu nikoho na pochybách a dokázaly obhájit dvojnásobné prvenství ve štafetách. Zisk "double" je provází již od začátku jejich účasti na Pohárech. Sestava - Natálie Drahovzalová, Viky Szitová, Barča Šilarová a Kristýna Táborská - svým umem a bojovností vybojovala zlato na 4x50VZ i 4x50PZ. OBROVSKÁ GRATULACE ZA TÝMOVÝ ÚSPĚCH !!!

Nejúspěšnéjší členkou výpravu se stala bezkonkurenčně NATÁLIE DRAHOVZALOVÁ, která vylovila kromě štafetových triumfů ještě čtyři zlata a stříbro. Navíc její převaha v prsařských tratích je obrovská. Vynikajícího času dosáhla na 100PZ 1:15,4 a tento čas byl nejhodnotnějším výkonem celých závodů v kategorii žaček. Nádherný skleněný broušený pohár si Natálie určitě zaslouží.

Zlato a tři bronzy (a dvě štafetová zlata) si vyplavala VIKY SZITOVÁ, která "konečně" dokázala, že poctivý trénink obrátek přináší své ovoce. Na obrátkách totiž získávala na své soupeřky rozhodující "centimetry". Čas na 100Z 1:15,2 je skvělý a zároveň novým klubovým rekordem. Fantastický bojovný výkon předvedla Viky na 200PZ, kdy z únikové krajní dráhy dokázala "sáhnout po bronzové medaili". Viky je navíc jediným plavcem SKP, který ve všech šesti individuálních startech překonal své osobní rekordy.

BARČA ŠILAROVÁ kromě krásných tří medailí - dvě stříbra a bronz (+ dvou zlatých ze štafet) - odjížděla z Berouna se čtyřmi osobáky a hlavně snad konečně "s myšlenkou", že je třeba něco udělat s obrátkami, na kterých znovu a znovu neskutečně ztrácela a tím se připravila o "hodnotnější placky".

KRISTÝNA TÁBORSKÁ byla platnou členkou vítězných štafet a navíc pěkným devátým místem na 100M v super osobáku podtrhla úspěch dívek na berounském klání.

Čtyři osobáky a čtvrté místo na 200Z si vybojoval ADAM KUBÁT. Výrazné zlepšení ve znakových disciplínách bylo opravdu velmi příjemným zážitkem, sice za zkaženou obrátku Adama na stometrové trati diskvalifikovali - přesto si časy 1:18,4 a 2:47,4 zaslouží velkou pochvalu.

JOSEF KUBIŠ obsazoval místa ve druhé či spíše třetí desítce účastníků. Sice zaplaval čtyři osobáky, ale pokud se výrazně nezlepší jeho tréninková morálka - bude jeho účast na Letním mistrovství žactva těžkým oříškem.

MEDAILOVÁ UMÍSTĚNÍ:
ZLATÉ MEDAILE

DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 100P
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 200P
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 100PZ
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 200PZ
SZITOVÁ VIKTORIE - 100Z

ŠTAFETA DÍVEK 4 X 50PZ (Szitová, Táborská, Drahovzalová, Šilarová)
ŠTAFETA DÍVEK 4 X 50PZ (Szitová, Táborská, Drahovzalová, Šilarová)
STŘÍBRNÉ MEDAILE
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 100VZ
ŠILAROVÁ BARBORA - 50VZ
ŠILAROVÁ BARBORA - 800VZ

BRONZOVÉ MEDAILE
SZITOVÁ VIKTORIE - 200Z
SZITOVÁ VIKTORIE - 800VZ
SZITOVÁ VIKTORIE - 200PZ
ŠILAROVÁ BARBORA - 100VZ


PŘEKONANÉ KLUBOVÉ REKORDY

DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 200P, 100PZ, 200PZ
KUBÁT ADAM - 400VZ, 200Z
SZITOVÁ VIKTORIE - 50Z, 100Z
ŠILAROVÁ BARBORA - 50VZ

 

GRATULUJEME VŠEM PLAVCŮM ZA VÝBORNOU REPREZENTACI KLUBU, MEDAILISTKÁM DĚKUJEME ZA CENNÉ KOVY !!!

VELKÝ DÍK PATŘÍ I RODIČŮM, KTEŘÍ ZABEZPEČILI DOPRAVU A ZÁROVEŇ FANDILI Z PLNÝCH PLIC NAŠIM PLAVCŮM !!!