Hodnocení Krajského přeboru žactva (z výsledků a ohlasů trenérky Leonky)

02.06.2014 20:15

Kvalifikační závod na Letní mistrovství ČR mladšího a staršího žactva proběhl v kladenském aquaparku. Letního krajského přeboru žactva se zúčastnilo 5 žáků a 7 žaček - FILIP BRZÁK, TOMÁŠ DVOŘÁK, JIŘÍ JELÍNEK, JOSEF KUBIŠ, CHRISTIAN ROBENEK, FREBORTOVÁ MICHAELA, HORVÁTOVÁ LENKA, PROCHÁZKOVÁ LUCIE, SZITOVÁ VIKTORIE, ŠAFROVÁ SÁRA, ŠILAROVÁ BARBORA a TÁBORSKÁ KRISTÝNA. Těsně před závodem se zranila Natálie Drahovzalová a závodů se nezúčastnila.

V hodnocení tohoto "prozatimního vrcholu" letní sezóny by  bylo možné použít klasickou školní stupnici a všichni zúčastnění plavci by byli zařazeni. Jdeme však s dobou a tak se přikloňme k hodnocení slovnímu.

SKVĚLÉ PŘEKVAPENÍ A SUPER VÝKONY:

Jiří Jelínek - 7 osobních rekordů, některé i o mnoho sekund (34), zároveň jistá účast na prvním opravdovském "mistrovství ČR žactva". Jirko, velká gratulace a zlom vaz v Chomutově!!!
Christian Robenek - plavec, který se zapojil do naší přípravy teprve v září 2013 je naprosto "učebnicovým" příkladem, co dokáže výborná docházka a tréninková píle! Neskutečné zlepšení o mnoho sekund i několik desítek sekund. Christiane vydrž!!! V zimě už se na "republiku" určitě podíváš.
Filip Brzák - VZOR všem plavcům v SKP. Skvělá technika, neskutečný dříč na trénincích, fantastický "rváč" při závodech. Chybí jen malinko, aby patřil mezi špičku své kategorie v ČR - fyzické proporce. Velká gratulace k postupu na "mistrák"!
Lenka Horvátová - plavkyně, která svou trenérku přivádí k úžasu a občas i k slzám. Neuvěřitelná bojovnice, která zvládá překonat i svůj "handicap". Lenko - klobouk dolů!!! Nad výkony v motýlkářských tratích!!!
Sára Šafrová - obrovský smutek nad tím, že takové zlepšení přišlo až.... (7 osobních rekordů mluví za vše) na KP. Protože právě Sára dokázala chytit "šanci za pačesy" v pravou chvíli. Již dnes má účast na LMČR žactva jistou na 200M, ale mohlo by být i líp. Proto ten povzdech v úvodu.

STANDARTNÍ VÝKONY NEBO BOJ "ZA PĚT MINUT DVANÁCT"

Tomáš Dvořák - zaplaval osobáky takřka ve všech disciplínách... bohužel "okolní" žáci skočili takovým způsobem, že již dnes je jasné, že si Tomáš účast na "republice" nevybojoval. Všichni pevně věříme, že v "zimě" už chybět nebude!
Michaela Frebortová - standartní výkony! Žádný propadák, žádný zázrak!!! Je třeba se zamyslet nad výpadky v tréninku....
Kristýna Táborská - že je Týna bojovnice, víme všichni v SKP. Bohužel její špatná tréninková morálka jí postavila pouze do pozice "buď a nebo". Boj o republiku vyhrála - bohužel - pouze v disciplíně 200M

VELKÉ ZKLAMÁNÍ TRENÉRŮ ( abecedně)

Josef Kubiš - začal "tahat za pilu" poslední měsíc, bohužel to v konkurenci vrstevníků nestačí a pokud ANO - tak jen trenérkou "dodané" disciplíně 200M.
Lucie Procházková - nenápadná holčina na tréninku a bohužel i v závodech. Navíc velmi špatná docházka "dokonala" dílo zkázy.
Viktorie Szitová - plavkyně, která již díky zkušenosti ví, že musí před důležitými závody trénovat - byla v týdnu před KP pouze na jednom tréninku. Velká nejistota ve startech na KP zapříčinila i velmi složitou roli na LMČR žactva.
Barbora Šilarová - vezmeme-li v úvahu, že Bára je juniorskou reprezentankou ČR ( do 15.7.2014) a právě jí nějak soupeřky a zároveň kraulérky v repre "uplavaly minimálně o třídu" - je něco špatně! Že by usilí v tréninku, kdy před sebe neustále pouští  i plavce a plavkyně ročníku 2003?

 

HODNĚ ŠTĚSTÍ A ÚSPĚCHŮ V BOJI O LM ČR ŽACTVA !!!!