ITÁLIE 2012 - soustředění u moře

03.09.2012 14:29


Prázdninové soustředění v italské Kalábrii společně s plavci z Kolína je za námi. Všichni účastníci prožili nádherný týden dokonce s jevy, které tuto oblast "zasahují" jen občas.

 

Dlouhou cestu za stálým počasím přečkali všichni v pohodě. Plavci určitě lépe než dospělí, ale i tak jsme po 23 hodinách dojeli do kempu. Ještě před ubytováním přišla na řadu první koupačka v moři i první trénink v bazénu. Po ubytování a večeři došlo na první večerní animační program, kde se tancechtiví vyřádili.

V neděli se "najelo" na takřka pravidelný program - trénink v bazénu, koupání v moři, trénink v bazénu, koupání v moři, animační program. Ačkoli v této oblasti je prý moře jako náš "Tálinskej rybník" - klidné bez vln - my jsme zažili pravý opak (kromě jednoho dne jsme si užívali větších či obrovských vln).


 

V pondělí jsme absolvovali celodenní výlet do krásného aquaparku Odissea 2000, kde si opravdu všichni přišli na své na různých atrakcích. Po návratu jsme objevili obrovské vlny v moři, tak velké, že v rámci bezpečnosti dostali možnost "si vyzkoušet" svou obratnost pouze nejstarší plavci. Večer byl zakončen tanečním programem včetně oblíbené "židlované".


 

Úterý proběhlo dle podobného schématu jako každý den, jen jsme umožnili plavcům účast na odpolední animaci, kde si společně s italskými dětmi zahráli hry. Koupání v moři, ve vodě teplé 29°C si užívali opravdu všichni. Nedaleko od břehu se podařilo starším plavcům objevit medúzu a Pavel si vyzkoušel i její "žahavost". A večer znovu parket a taneček.


 

Ve středu se dal "vzduch krájet" a teploměr ukazoval hodně teplých 37,8°C. Po dopoledních a odpoledních trénincích zavládla pohoda u moře s krásnými vlnami. Plavci z družstva "A" měli možnost si vyzkoušet "člověčí fotbal", kde nahrazovali figurky u tyčí jako je to u stolního fotbálku. Večer si znovu plavci užívali na animačním programu. Po uložení plavců do postýlek si animační program užili i vedoucí... Martin Šafr jasně vyhrál soutěž v klicích, Monča Pološčuková si zdatně poradila se slalomem na kole.


 

Čtvrteční dopoledne se nelišilo od ostatních, po poledním klidu a odpoledním tréninku se plavci v plavkách přesunuli na taneční parket a tam se odehrála diskoška v bublinách, po večeři začaly přípravy na noční bojovku, která se uskutečnila těsně po setmění na rozlehlé pláži. Všechny dvojice srdnatě bojovaly nejen s nepříjemným pískem, ale i se zadanými úkoly...



 

Pátek kromě tréninků v bazénu přinesl i velké vlny v moři a tak si je všichni patřičně užívali. Zároveň jsme si užili obrovských teplot, kdy bylo ve 14hodin naměřeno 39,7°C ve stínu. Večerní závěrečná diskotéka patřila především neúnavným mladším plavcům.


 

Sobota k nám byla milosrdná. Protože jsme již ráno museli opustit klimatizované mobilhomy, měli jsme velké obavy z vysokých teplot. Naštěstí přišly nejprve mráčky a poté i hrozivé mraky a my zažili bouřku (prý jednu za léto). Plavci v plavkách tančili v kapkách deště, dospělí si dali beachvolejbal proti Italům. Velké vlny způsobené bouřkou zakončily náš pobyt v Itálii.

 

PRÁZDNINOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ V ITÁLII BYLO SKVĚLÉ. PLAVCI MAJÍ NESPOČET ZÁŽITKŮ, KTERÉ BY NA SOUSTŘEDĚNÍ V ČECHÁCH URČITĚ NEZAŽILI. TRENÉŘI ODJÍŽDĚLI SPOKOJENÍ S TÍM, JAK SE PLAVCI PO PRÁZDNINOVÉM NICNEDĚLÁNÍ VÝBORNĚ ROZPLAVALI. AŽ NA NEPATRNOU VYJÍMKU NEBYLO TŘEBA ŘEŠIT ŽÁDNÝ "KÁZEŇSKÝ PROBLÉM". MALÉ NEVOLNOSTI (NEJSPÍŠE Z HORKA) ZVLÁDLA NA JEDNIČKU S HVĚZDIČKOU VYŘEŠIT MÍŠA. AŤ ŽIJE SOUŠKO V ITÁLII !!!!

 

Závěrem bych chtěla nejen za sebe, ale i za celé vedení klubu poděkovat rodičům, kteří ocenili naši odpovědnost a snahu připravit dětem nezapomenutelné chvíle v daleké cizině.

Ivana Davídková