JARNÍ CENA PRAHY 2013 - medalile, limity, nejlepší výkon závodů - no prostě paráda !!!

15.04.2013 17:36


Pouze šest plavců SKP reprezentovalo na Jarní ceně Prahy, největším žákovském závodu v ČR. Do podolské padesátky se vypravily pouze účastnice SCM (Agáta Čechová, Saša Šimonová) a pak plavci, kteří jsou v širší nominaci na Olympijské hry dětí a mládeže (červen ZLÍN).

"Pražská podolská voda" k nám byla více než přívětivá. Čtyři plavkyně SKP se dokázaly podělit o úctyhodných 15 medailí (7-6-2) a to jsme ještě o jednu zlatou medaili přišli díky "discotancům" na startu. Na těchto závodech padl "konečně", viď Barunko, limit do zařazení do SCM II v následující sezóně. Vrcholem těchto závodů bylo určitě získání NEJLEPŠÍHO VÝKONU ZÁVODŮ  díky 200P Natálky Drahovzalové a hlavně v téže disciplíně splnila Natálie "ostrý" limit do juniorské reprezentace ČR pro následující rok (2013-2014).

MEDAILOVÁ UMÍSTĚNÍ:
ZLATÉ MEDAILE

ČECHOVÁ AGÁTA - 200M
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 100P, 200P, 200PZ, 100M
SZITOVÁ VIKTORIE - 200Z
ŠILAROVÁ BARBORA - 100VZ

STŘÍBRNÉ MEDAILE
ČECHOVÁ AGÁTA - 100M
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 100VZ
SZITOVÁ VIKTORIE - 100Z, 50Z
ŠILAROVÁ BARBORA - 50VZ

BRONZOVÉ MEDAILE
SZITOVÁ VIKTORIE - 200PZ
ŠILAROVÁ BARBORA - 50Z

Obrovský výkonnostní propadák zažil ADAM KUBÁT, který si "uřízl větev" v podobě účasti na Olympiádě dětí a mládeže, jeho výkony naprosto odpovídají tréninkové morálce a bude záležet jen na něm, zda se z toho "bahna" vyhrabe. Podobně je na tom ALEXANDRA ŠIMONOVÁ, které díky "neukázněné docházce" padají výkony rapidně dolů.

Naopak AGÁTA ČECHOVÁ znovu prokázala svého bojovného a závodnického ducha a i po čtyřtýdenní pauze dokázala alespoň ve svých hlavních disciplínách zaplavat "vysoký standart" a vybojovat zlatou a stříbrnou medaili v silné konkurenci mladších dorostenek.

Největšími oporami byly plavkyně ročníku 2001 - NATÁLIE DRAHOVZALOVÁ, BARBORA ŠILAROVÁ A VIKTORIE SZITOVÁ.

Viky se po "prapodivné docházce" v únoru a březnu začíná rozjíždět k velkým výkonům. Konečně znovu zase začíná nabírat dech a hlavně chuť na sobě pracovat. Věřme, že krátká apatická pauza bude do letních vrcholů (Letní mistrovství ČR žactva a Olympiáda dětí a mládeže) brzy totálně zažehnána. Viky si z Prahy odvezla kompletní sbírku medailí. GRATULUJEME A PŘEJEME HODNĚ ELÁNU DO DALŠÍ ČÁSTI SEZÓNY!

Bára měla před sebou nelehký úkol - pokusit se splnit do SCM, který jí v Berlíně utekl o setinky (Viky i Natálie ho v Berlíně splnily). Odpoledne na 100 volný způsob se to povedlo, kdy krásným osobáčkem právě tuto trať vyhrála, ke zlatu přidala ještě stříbro z kraulového sprintu a bronz ze znakové padesátky. GRATULACE PRO BÁRU ZA JEJÍ NEZMĚRNOU BOJOVNOST A CHUŤ LIMIT POKOŘIT!

Natálie tentokrát v Praze bojovala "pouze" s časy. Své soupeřky nechávala ve všech svých startech daleko za sebou. První šok přišel v první disciplíně 200 motýlek, kdy vyhrála s dvacetimetrovým náskokem ve vynikajícím čase a záhy po doplavání se od hlasatele doslechla o své diskvalifikaci za pohyb na startu. Natálie vzala disk "sportovně" a vrhla se do dalších bojů. Vyhrála jasně 100 prsa, ještě výrazněji 200 polohový závod (pár desetinek od limitu do juniorské repre). Odpoledne přišla očekávaná dvoustovka prsa, znovu vítězství "o parník" a hlavně pohled na tabuli elektronické časomíry přinesl radost a výstižné gesto Natálie (ve vodě) a trenérky (na suchu). LIMIT DO REPRE SPLNĚN !!! Úspěšné "pražské" tažení zakončila Natálie super osobáčkem na 100 motýl. Její čas na 200 prsa byl vyhlášen nejlepším výkonem závodů v kategorii mladších žaček. VELKÁ GRATULACE, NATÁLIE A MAKEJ DÁL...

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

FOTKY