Ladění formy před nadcházejícími vrcholy sezóny je ALCHYMIE...

16.11.2011 20:56


Již tento víkend nás čeká jeden z vrcholů zimní sezóny  - Krajský přebor žactva (ročníky 1999 - 1997). tento závod je nominačním na Zimní mistrovství ČR žactva (ročník 1998 - Trutnov, 1997 - Litoměřice, 1999 - nemáme...) o víkendu 3.-4.12.2011.

Šest plavců SKP (100% úspěšnost) si zajistilo účast na KP v Kladně. Každý z nich má svou šanci...

Obrovskou pochvalu za přístup k tréninkům, 100% snahu si bezesporu zaslouží MATYÁŠ RYCHETSKÝ - plavec, který si "své místo" vybudoval díky poctivě odtrénovaným tréninkům. Jeho vůle je obdivuhodná a všichni si přejeme, aby byla odměněna účastí a dobrým výsledkem na ZM ČR žactva v Litoměřicích.

Velkým příjemným překvapením zimní sezóny jsou výkony SAŠI ŠIMONOVÉ, která udělala obrovský výkonnostní skok v několika disciplínách. Věřme, že její forma bude kulminovat hlavně na ZM ČR v Trutnově.

Trošku tajemna je ohledně formy naší "hvězdičky" AGÁTY ČECHOVÉ, kterou "jako vždy" v zimní sezóně krapet zastavilo zdraví. Osobáky z letní sezóny jsou zatím "k nepřekonání", ale vzhledem k tomu, že AGÍÍ je bojovnice k pohledání - máme se na co těšit!!!

Velké zlepšení se zatím daří MARTINOVI HOLUBOVI, i jeho tréninková morálka dosahuje význačných změn - bojuje o "své místo" na dráze jako lev (a to ještě v letní sezóně nebylo). Jeho účast na ZM ČR v Trutnově bude záležet na časech nyní v Kladně.

Hodně "zvláštní" je zimní sezóna pro NIKOLU NEDVĚDOVOU. Počáteční pomalý rozjezd se začal "srovnávat", ale bohužel občasné výpadky v docházce se mohou, ale také nemusí odrazit na nejdůležitějších závodech sezóny. Moc bychom Nikče přáli "poslední republiku žactva".

Samostatnou kapitolou je VOJTA PEPŘ, kluk, který přišel ve třinácti letech "zkusit" závodně plavat. Zpětně musíme přiznat, že jsme mu moc šancí nedávali - ale on strašně mile překvapil - svou houževnatostí, vynikající docházkou a skvělou povahou. Nejspíš "to na republiku nebude" - přesto si už život v klubu bez Vojty neumíme představit....

 

Další víkend (26.11.2011) se koná Krajský pohár žactva v Neratovicích, kde se sejdou nejlepší plavci kraje ročníku 2000 a 2001. Tento závod je nominační na Zimní Pohár ČR 10. a 11. letého žactva (ročník 2000 - se utká v Berouně, ročník 2001 v Plzni), který se uskuteční 10.-11.12.2011.

Asi největší talent a zároveň dříč v historii SKP je NATÁLKA DRAHOVZALOVÁ, slečna, která si po vodě "létá" s noblesou, pro laiky i laxně, pro 'profíky' s jasně využitým záběrem pod vodou. V několika disciplínách vévodí českým tabulkám a zcela jasně! Leč trenérka si pro ní připravila "výzvu" a na vrcholných soutěžích kromě prsařských a polohovkářských tratích bude bojovat i v motýlcích....

Velkým přínosem pro SKP byl letní přestup PETRA MOTLA z Mladé Boleslavi. Petr se zatím stále rozkoukává, hledá si své místo v týmu a taky v jiných "praktikách" trenérky. Ale již v těchto dnech lze potvrdit, že výkonnost výrazně stoupá a Petr má opět "na to", aby promluvil do pořadí mezi nejlepšími plavci Čech.

Velký "balvan" před sebou tlačí MÍŠA FREBORTOVÁ, která díky úrazu (pád z koně) ztratila celou letní sezónu a velice ráda by se vrátila alespoň tam, kam patřila před rokem (6 medailí ze Zimního Poháru ČR desetiletých). Poctivá docházka a chuť bojovat jí velice nahrává - ale bude to stačit???

Jedním z největších překvapení zimní sezóny je určitě VIKY SZITOVÁ, plavkyně, která zezadu pomalu vystrkuje "růžky". Její aktivita o trénincích je obdivuhodná a pokud jsou rychlejší soupeřky = kamarádky již unavené - ráda převezme otěže a "jede". Velmi všestranně vybavená plavkyně má před sebou velkou budoucnost - ovšem - pokud vydrží....

A máme zde naši BÁRU HAUEROVOU... Slečna, která hodně dlouho koketovala s tím, že "co se ušulí, to je super". Bohužel jí to u trenérky neprošlo a v současné době je "skokanem" ve výkonnosti v družstvu "A". Jsme všichni moc zvědaví - čím nás Bára překvapí.

Obrovským talentem plaveckého sportu je BÁRA ŠILAROVÁ, její obdivuhodný cit pro vodu (jak ji "chytit a pracovat s ní") nemá mnoho plavců, ale.... její tvrdohlavost a nechuť se přizpůsobit jsou hlavními překážkami, aby se prosadila mezi úplně nejlepší v ČR. Obavy z odrazů ("co kdyby mi spadly brýlky") jí brzdí v neuvěřitelných časech, na které má. My všichni okolo bazénu SKP doufáme, že se brzy vše zlomí a Bára zazáří !!!

Se svým značným "handicapem" se vyrovnává subtilní bojovnice SÁRA ŠAFROVÁ, která již pár let přesvědčuje nejen soupeřky, ale i trenéry, že pokud člověk chce - umí porážet !!! Její velké plus je v dlouhých tratích, protože nasazené tempo dokáže vydržet...

A máme tu skupinu plavců - FILIP BRZÁK, LENKA HORVÁTOVÁ A KRISTÝNKA TÁBORSKÁ - všichni jsou vynikajícími tréninkovými "makači", ale o závodech neumí vše prodat. Velká škoda - nebojte se a pojďte do TOHO.

Velkým trápením se v zimní sezóně prokousává náš obrovský bojovník ADAM KUBÁT. Neúčast na prázdninovém soustředění, výpadky v trénincích v přípravném období kvůli fotbalu se zatím podepisují na časech ze závodů. Vzhledem k tomu, že víme o bojovnosti a předvedení "i nemožného" v nejdůležitějších závodech sezóny - čekáme, co Adam ukáže...

Všichni se moc těšíme na dobu, kdy TOMÁŠ DVOŘÁK ukáže "plaveckému světu", co v něm je... Zatím plavání bere jen jako hru a vyplnění volného času, ale až to v něm "bouchne" - budeme se všichni divit !!!

Smůla se nalepila "na paty" JOSEFA KUBIŠE. Po zdárném prázdninovém soustředění ho "přepadla" operace kýly a poté i nepříjemný zánět ucha. V současné době se Josef snaží dohnat tréninkové manko a jeho první "zimní" start bude právě na Krajském poháru žactvu v Neratovicích. Držme mu palce.

Smělým nováčkem v týmu "A" družstva je TEREZIE RAFAJOVÁ, šikovná slečna, která díky velice poctivé docházce dělá plavecké "obr-kroky". Její fyzické předpoklady jí předurčují velmi dobrou kariéru - poradí si s ní ???

 

Trenérka Ivana Davídková:

"Drtivá většina plavců, kterých se týkají zimní krajské vrcholy sezóny žactva, ví co chce a jde si za svým cílem - zúčastnit se a třeba i promluvit do předních míst na Zimních mistrovstvích ČR žactva a Pohárech ČR žactva. POJĎME VŠEM ZA JEJICH DŘINU DRŽET PALCE - AŤ SE PŘÁNÍ SPLNÍ A VŠICHNI SI PROŽIJÍ ZASLOUŽENÝ "ZIMNÍ PLAVECKÝ" SEN ...

 

Velkou výzvu má před sebou i naše výborná dorostenka ANEŽKA NOVÁKOVÁ, která se o tomto víkendu (19.-20.11.2011) a také o dalším víkendu (26.-27.11.2011) zúčastní závodů v Brně, resp. ve Zlíně,

Obrovský mítink (další kolo Českého poháru) v Brně, které také vysílá v přímém přenosu ČT4, určitě probudí v Anežce "to", co zatím v této zimní sezóně skrývá - věříme, že právě zde "rozbalí" svou zarputilost a radost z plavání. Závody v Brně a  Zlíně jsou posledním možným kvalifikačním závodem na Zimní mistrovství ČR (OPEN) v Chomutově (15.-18.12.2011).