Letní mistrovství ČR 2011 - 1. den

08.07.2011 21:10

 

"Velké" Letní mistrovství ČR 2011 bylo dnes - v pátek 8.7.2011 - zahájeno v Praze - Podolí na venkovní otevřené padesátce. Dostaveníčko si zde dali všichni, kteří splnili limity a vešli se do 4 rozplaveb.

Na startu mezi českou plaveckou elitou (chybí junioři startující na MEJ v Bělehradě) se objevily i dvě plavkyně SKP Nymburk - ANEŽKA NOVÁKOVÁ a AGÁTA ČECHOVÁ, které si účast vyplavaly skvělými výkony v závěru školního roku.
Obě plavkyně před mistrovstvím trénovaly individuálně. Anežka "občas" ve venkovní kolínské padesátce a Agáta nabírala sílu pádlováním při sjíždění Sázavy.

Den první - pátek 8.7.2011

ANEŽKA NOVÁKOVÁ zasáhla do bojů ve dvou disciplínách. Hned ráno plavala 50m prsa v čase 38,55 a obsadila 25. místo. Těsně před polednem v dešti plavala 200m polohový závod v čase 2:38,52 (jen nepatrně za osobním rekordem) a skončila na 18. místě. Pochvala "se uděluje" za bojovnost a chuť v polohovém závodě - nechybělo mnoho a mohlo z toho být "krásné" B finále.
TAK SNAD ZÍTRA !!!

AGÁTA ČECHOVÁ je jednou ze čtyř žaček ročníku 1998 startujících jako nejmladší ročník na tomto šampionátu. Splnění limitů přišlo opravdu až na poslední chvíli (Mistrovství ČR žactva v Plzni a OH v Olomouci) a tak je toto mistrovství "trošku neplánované". Přesto Agáta i zde prokázala svou obrovskou bojovnost a hlavně chuť "neprodat svou kůži lacino". 100m motýlek zaplavala ve skvělém čase 1:10,94 a ačkoli se kvalifikovala jako poslední - dnešním výkonem za sebou nechala pět mnohem starších soupeřek - a skončila na pěkném 21. místě. Velká pochvala a gratulace !!!

 

OBĚ SLEČNY DNES BOJOVALY A URČITĚ NEZKLAMALY. OBĚ SE SRDNATĚ VYROVNALY S DOPOLEDNÍM PROMĚNLIVÝM POČASÍM - SPÍŠE CHLADNĚJŠÍM A DEŠTIVÝM NEŽ LETNÍM. ANEŽKA I AGÁTA SKVĚLE HÁJILY BARVY NAŠEHO KLUBU - DĚKUJEME !!!