LM ČR mladšího žactva - Kopřivnice: OSM ZLATÝCH MEDAILÍ, DVĚ STŘÍBRA A DVA "VSTUPY" DO REPRE

16.07.2013 12:41

Do "daleké" Kopřivnice se vydalo pět plavců SKP - Adam Kubát, Natálie Drahovzalová, Viktorie Szitová, Barbora Šilarová a Kristýna Táborská. V tomto moravském městě si dali dostaveníčko nejlepší plavci a plavkyně České republiky ročníku 2001. Po minulých uspěších na Pohárech ČR odjížděla pětice plavců s odhodláním - uspět i na své první "opravdové" republice. Papírové předpoklady byly příznivé... a jak to dopadlo v bazénu?

ADAM KUBÁT, plavající tři disciplíny - 400volný způsob, 100znak, 200znak - ačkoli si vytvořil dva osobní rekordy se musel vyrovnat s umístěním mezi 18 až 22. místem.

KRISTÝNA TÁBORSKÁ překvapila skvělými osobními rekordy v motýlkářských tratích a hlavně naprosto vyjímečným bojovným výkonem na 200motýlek, kde vylepšila svůj osobák o 16 sekund a časem 3:02,28 obsadila nádherné 6.místo. Kromě tohoto úspěchu byla skvělým "článkem" v obou štafetách, kde vynikajícími výkony přispěla k oběma vítězstvím a tak si po zásluze na krk pověsila dvě zlaté medaile. SKVĚLÝ, TÝNKO!

VIKTORIE SZITOVÁ skončila v pěti disciplínách do desátého místa a potvrdila tak svou všestrannost. V kraulovém maratonu vyplavala tolik nepopulární čtvrté místo a na znakařských tratích zůstala jen těsně pod stupněmi vítězů - skončila pátá a šestá. Sedmé místo obsadila v krátké polohovce a devátá skončila na 100volný způsob. Viky byla další osobností obou štafet, které zvítěly, takže kromě "brambory" si odvezla i dvě cenné zlaté medaile. VELKÁ GRATULACE, VIKY!

BARBORA ŠILAROVÁ v Kopřivnici dokázala, že patří mezi nejlepší kraulerky ročníku 2001. Stala se Mistryní ČR na 800volný způsob a byla dvakrát druhá na 100 a 200volný způsob. Páté místo vyplavala na 400volný způsob a sedmá skončila v kraulovém sprintu. Jedna zlatá a dvě stříbrné jsou úžasnou medailovou sbírku pro tuto výbornou plavkyni. K této individuální "úrodě" přidala ještě dvě zlaté medaile ze štafet. Příjemným překvapením bylo sdělení reprezentačního trenéra juniorů Romana Havrlanta, že s ní počítá do nadcházející sezóny do reprezentačního výběru mladších juniorů. GRATULUJEME K MEDAILÍM, SKVĚLÝM ČASŮM I K NOMINACI DO REPRE!

NATÁLIE DRAHOVZALOVÁ odjížděla s velkými ambicemi, které je však občas problém potvrdit. Jsme rádi, že se to Natálce povedlo. Titul Mistryně ČR vyplavala hned pětkrát v individuálních startech a to na 100prsa, 200prsa a všechny tři polohovky (100m, 200m, 400m) a tímto se stala nejúspěšnější plavkyní Letního mistrovství ČR mladšího žactva. K této fantastické individuální sbírce medailí přidala i dvě zlaté ze štafet. Nejvšestrannější plavkyně ročníku 2001 jako jediná splnila "ostrý limit" do juniorské reprezentace a tak společně s Bárou Šilarovou budou mít možnost bojovat v barvách České republiky při plaveckých akcích. NATY, SKVĚLÁ "PRÁCE" !!! OBROVSKÁ GRATULACE K MEDAILÍM, ČASŮM I VSTUPU DO REPREZENTACE !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ŠTAFETY, polohová a kraulová, se stala stejně tak jako na předchozích Pohárech ČR žactva - kořistí našich plavkyň - NATÁLIE DRAHOVZALOVÁ, VIKTORIE SZITOVÁ, BARBORA ŠILAROVÁ A KRISTÝNA TÁBORSKÁ se staly dvojnásobnými Mistryněmi ČR. Teprve budoucnost ukáže cenu tohoto skvělého úspěchu. JSTE VYNIKAJÍCÍ KVARTETO, DĚKUJEME A BLAHOPŘEME !!!


DĚKUJEME VŠEM ZA VÝKONY V BAZÉNU, GRATULUJEME MEDAILISTKÁM, SMEKÁME PŘED MISTRYNĚMI REPUBLIKY. BRAVO !!!

VELKÝ DÍK PATŘÍ I VŠEM RODIČŮM, KTEŘÍ ZAJISTILI NEJEN DOPRAVU DO KOPŘIVNCE, ALE BYLI VELKÝMI FANDIČI NA BAZÉNU.

CELKOVÉ VÝSLEDKY - LM ČR ŽACTVA - KOPŘIVNICE

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

FOTKY Z KOPŘIVNICE