LM ČR Praha Podolí - dvě finále B pro naše barvy a taky obrovská zkušenost

16.07.2012 14:47

Letní mistrovství ČR OPEN 2012 se konalo tradičně v podolském areálu v Praze. Leč samotný začátek mistrovství vůbec nezačínal "letně". Ve čtvrtek při tréninku pršelo, v pátek dopoledne nejen pršelo, ale byla i strašná zima podporovaná nepříjemným větrem (14°C není pro plavce zrovna fajn teplota). JIŽ TADY SE UKÁZALO, ŽE NAŠE ČTYŘI REPREZENTANTKY - AGÁTA ČECHOVÁ, NIKOLA NEDVĚDOVÁ, ANEŽKA NOVÁKOVÁ A SAŠA ŠIMONOVÁ - ZCELA PŘEDPOVĚĎ POČASÍ PODCENILY. SEDĚLY NA TRIBUNĚ ZMRZLÉ A NEMĚLY SE DO ČEHO "ZABALIT" (jakoby byly poprvé na venkovních závodech). U Saši dopolední učinkování skončilo dokonce předčasně v posteli přívětivého botelu Racek, neboť trenérka neměla sílu se dívat na její roztřesené tělo.

Hned páteční starty ukázaly, že "slušná" forma z mistrovství žactva a dorostu se "někam vytratila". Přesto nelze slečnám upřít bojovnost a chuť, leč časy ukazující se na světelné tabuli byly takřka "na ručník" (včetně diskvalifikace Agáty v motýlkářské stovce za "hrubý technický nedostatek").

V sobotu se hned ráno ukázalo sluníčko a taky se to projevilo na náladě. Holky se hned s větší chutí rozplavávaly a i samotné starty byly mnohem lepší. Nejlépe se zadařilo Agátě, která ve své hlavní disciplíně 200 motýlek postoupila do odpoledního finále B. Holky si odpoledne daly s chutí i kraulovou štafetu. Hezký sobotní večer na procházce podél Vltavy vyvrcholil mnoha super fotkami, kde si holky vyberou určitě i nějakou tu "profilovku".

Nedělní dopoledne bylo konečně "letně", sluníčko pálilo a vítr takřka nefoukal. Toto počasí nejvíce napomohlo Anežce, která si vyplavala finále B na 200 prsa a vcelku slušný čas na dlouhou polohovku. Teplo svědčilo i Saše, která na 200 prsa takřka pokořila svůj osobák z dlouhého bazénu.

 

Poslední velká plavecká akce letní sezóny plavců SKP je už pouze minulostí. Po loňském mistrovství, kde plavaly jen Anežka a Agáta bylo fajn, že se přidala i Nikča se Sašou, ale právě skončený šampionát ukázal zcela jasnou pravdu !!! Pokud se plavec (alespoň individuálně) na mistrovství nepřipraví - nemůže čekat žádné velké výsledky - naopak přichází zklamání (tak jako u všech holek) a časy, které jsou v některých případech i dost "strašidelné". Dvě diskvalifikace Agáty za stejný "prohřešek" napovídá, že i v technice není něco v pořádku.

Přesto nekončeme negativně, holky si šampionát naprosto užily. Tolik smíchu a úžasně strávených společných chvil bylo tím správným vyvrcholením letní sezóny 2012 a odměnou všem čtyřem za jejich půlroční snažení.

"Věřím, že letošní zkušenost "neudržení formy" bude pro holky právě tou zkušeností, která je přesvědčí, že dorostenky (příští rok budou dorostenkami i Agáta a Saša) si "holt" musí tu letní sezónu tréninkově prodloužit právě až do VELKÉHO MISTRÁKU". Ivana Davídková

GRATULUJEME FINALISTKÁM A DĚKUJEME VŠEM ZA REPREZENTACI SKP A ZÁROVEŇ PŘEJEME SUPER PRÁZDNINY !!!

VÝSLEDKY

FOTKY