Městský bazén zůstane zavřený

18.08.2010 14:41

Nymburský deník - 19.8.2010

Nymburský bazén zůstane v září zavřený

Nymburk - Plánovaná oprava stropu nymburského bazénu se během prázdnin neuskutečnila. Bazén v září proto neotevře

 
   Nymburský bazén je v kritickém stavu.

Jediný bazén, který je v současnosti v Nymburce k dispozici jak závodním plavcům, tak veřejnosti, v září neotevře.

Přitom ještě v červnu byl plán města, které je majitelem celého objektu, že během prázdnin budou opraveny stropní desky, které se na mnoha místech odchlipují. Kvůli jejich špatnému stavu není možné pokračovat v provozu bazénu, jehož budova už tak je na mnoha místech v havarijním stavu.
Bazén využívá nejen veřejnost, ale trénují tu i závodní plavci. „Mám na starost devadesát dětí a jsem zděšená z toho, že nebudeme mít od září kde trénovat,“ sdělila Nymburskému deníku trenérka Ivana Davídková.

Podle vedoucího odboru správy městského majetku Vlastimila Jandy došlo k této situaci kvůli tomu, že firma, která byla před létem vybrána ve výběrovém řízení, nepodepsala smlouvu. „Zpochybnili naše technické řešení oprav a nabídli jiné provedení, na což jsme nemohli přistoupit. V těchto dnech bude vypsáno nové výběrové řízení na dodavatele,“ uvedl Janda s tím, že v zájmu města je celou situaci vyřešit do října. „Probíhají také jednání s hygienou,“ dodal Janda.

Nepříjemná situace s bazénem v Nymburce je dána také tím, že město chystá v budoucnu vystavět ohromný komplex s novým bazénem u Labe a proto už nechce investovat do několik desítek let staré budovy. Kdy se ale Nymburcáci dočkají nového zařízení, je zatím ve hvězdách.