Mistrovství ČR družstev: ŽENY VYBOJOVALY TŘETÍ MÍSTO V KRAJI. POSTUP DO SEMIFINÁLE JIM UTEKL O POUHÝCH 299 BODŮ !!!

17.02.2013 20:47


Základní krajské kolo Mistrovství ČR družstev 2013 se plavalo 16.2.2013 v kladenském bazénu. SKP vyslalo do bojů jedno družstvo mužů a dvě družstva žen. Již dnes je jisté, že ženy "A" postoupily mezi 16 nejlepších týmů v celé ČR a tudíž by jim nemělo uniknout semifinále této soutěže. VELKÁ GRATULACE VŠEM PLAVKYNÍM, KTERÉ SE NA TOMTO OBROVSKÉM ÚSPĚCHU PODÍLELY - Anežka Nováková, Nikola Nedvědová, Agáta Čechová, Saša Šimonová, Michaela Frebortová, Natálie Drahovzalová a Viktorie Szitová.

Výše uvedené družstvo skončilo v Kladně na skvělém třetím místě za famózním Kladnem a vynikajícím Kolínem. Družstvo žen "B" obsadilo příjemně překvapující šestou příčku (z devíti družstev). Muži přes velkou bojovnost obsadili až páté místo.

Naši plavci si zaslouží (až na vyjímky) obrovskou pochvalu za fandění na bazénu, byl to "trubkový" i hlasový koncert ! I díky tomuto týmovému duchu dostali všichni, kteří měli zájem, odměnu v podobě návštěvy kladenského aquaparku. Pro některé plavce to byl příjemný "šok", řádění v aquaparku trenéři "moc nepovolují".

HODNOCENÍ VÝKONŮ:

Výborné výkony podaly bezesporu všechny tři nejmladší účastnice - KATEŘINA APLTAUEROVÁ, ANDREA DRAHOVZALOVÁ A JOHANNA PEKOVÁ, které se nezalekly "vzrůstem i výkony" velkých soupeřek a bojovaly jako lvice v krásných časech. Skvělé výkony (v současnosti nejlepší v republice této kategorie) předvedla MICHAELA FREBORTOVÁ ve znakařských disciplínách. NATÁLIE DRAHOVZALOVÁ se blýskla na 200P a 400PZ. Hodně velké milé překvapení přidala NIKOLA NEDVĚDOVÁ v motýlkových tratích i kraulový sprint. Velkou pochvalu si zaslouží MATYÁŠ RYCHETSKÝ nejen za osobáčky, ale hlavně za uplavené metry - 2700 "odzávoděných metrů".

Standartní výkony, za které se nemusí plavci stydět byly k vidění u PAVLA DAVÍDKA, MATOUŠE HOLUBA, VOJTĚCHA PEPŘE, BARBORY HAUEROVÉ, PETRY KUTSCHKOVÉ, SÁRY ŠAFROVÉ, SAŠI ŠIMONOVÉ, KRISTÝNY TÁBORSKÉ a ROZY TURUNENOVÉ. Něco se povedlo výborně, něco těsně "lízalo osobáky", něco zůstalo o minimum za nimi.

Do kategorie špatných výkonů bohužel spadají všichni ostatní. Ačkoli měly být oporami a sběratelkami "velkých" bodů se nedařilo absolutně AGÁTĚ ČECHOVÉ a ANEŽCE NOVÁKOVÉ, Anežka však má omluvenku v podobě třítýdenní sádry na noze (sundali jí ji ve čtvrtek těsně před závody). Do této skupiny tentokrát patří i plavci u nichž jsme zvyklí "na jiné výkony" - ADAM KUBÁT, FILIP BRZÁK, LENKA HORVÁTOVÁ a VIKTORIE SZITOVÁ. Zázrak se nestal ani u výsledku TOMÁŠE DVOŘÁKA.

Samostatnou kategorií je určitě návrat ONDŘEJE POKORNÉHO do našeho klubu. Dovolili jsme si pro něj sáhnout, neboť další muži "nám nějak chybí". Ondra v žádném případě nezklamal, ba naopak - jeho bojovnost a chuť pomoci týmu byla obdivuhodná


Závěrem se sluší poděkovat i našim rozhodčím - MARTINU PEPŘOVI A MARTINU POLOŠČUKOVI, kteří objektivně posuzovali výkony plavců. A taky samozřejmě "fandičům" - MARTINU PETRÁKOVI (pomáhal i při měření časů maratonských tratí), SANDŘE PETRÁKOVÉ, ZUZCE FREBORTOVÉ a MANŽELŮM KUTSCHKOVÝM.
Základní kolo Mistrovství ČR družstev je za námi - jak se bude vyvíjet další účast v této soutěži není zatím jisté. Děkujeme všem, kteří v této stále prestižní soutěži klub reprezentovali. Ať si každý sám pro sebe zhodnotí, zda mohl pro tým udělat více nebo zda pro klubovou příslušnost udělal maximum...


VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

POŘADÍ KLUBŮ

FOTKY


.