NATÁLIE DRAHOVZALOVÁ A BARBORA ŠILAROVÁ JSOU OLYMPIJSKÝMI VÍTĚZKAMI, VIKY SZITOVÁ A MÍŠA FREBORTOVÁ VYLOVILY OLYMPIJSKÉ MEDAILE

20.07.2013 20:00

 

VI. letní olympiáda dětí a mládeže se konala koncem června ve Zlínském kraji. Plavecký klub SKP Nymburk měl ve středočeském výběru hned čtyři plavkyně – Natálii Drahovzalovou, Michaelu Frebortovou, Viktorii Szitovou a Barboru Šilarovou.


Všechny čtyři plavkyně se velkou měrou podílely nejen na vítězství Středních Čech v plaveckých soutěžích, ale i na celkovém vítězství středočeského kraje na Olympiádě.
Každá z plavkyň vylovila ve zlínském bazénu alespoň jednu medaili! Nejvíce se zadařilo NATÁLII DRAHOVZALOVÉ, která se stala čtyřnásobnou olympijskou vítězkou a ke čtyřem zlatým medailím přidala ještě dvakrát stříbro. Touto cennou sbírkou se stala nejúspěšnější plavkyní Středočechů. Olympijské zlato si vyplavala i BARBORA ŠILAROVÁ, která k této trofeji připojila ještě bronz i dvě nešťastné „brambory“. Stříbro a bronz si bojovným výkonem vybojovala MICHAELA FREBORTOVÁ ve znakařských disciplínách. Zasloužené stříbro si pověsila na krk i VIKTORIE SZITOVÁ.

 

MEDAILOVÁ UMÍSTĚNÍ:
ZLATÉ MEDAILE

DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 100P, 200P, 200PZ, 400PZ
ŠILAROVÁ BARBORA - 200VZ

STŘÍBRNÉ MEDAILE
DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE - 100M, 200M
FREBORTOVÁ MICHAELA - 200Z
SZITOVÁ VIKTORIE - 100Z

BRONZOVÉ MEDAILE
FREBORTOVÁ MICHAELA - 100Z
ŠILAROVÁ BARBORA - 100VZ

 

Olympiáda ve Zlíně „jen“ podtrhla úspěšnou sezónu výše jmenovaných plavkyň a stala se pro ně nejen skvělým výkonnostním počinem, ale i studnicí mnoha zážitků a nových přátelství. Pro plavecký klub SKP Nymburk je účast čtyř plavkyň v krajském výběru dalším velkým úspěchem.

 

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP

FOTKY