Neratovický sprintérský víceboj - radost i rozpaky

19.01.2013 20:37


První závod roku 2013 pro plavce ročníku 2000 a starší byl tradičně v Neratovicích. "Neratovické sprinty" přilákaly na start ohromný počet závodníků včetně dvojnásobné mistryně Evropy Petry Chocové, která k radosti mnoha plavců - rozdávala autogramy s věnováním, a dalších plavců české plavecké špičky, bazén praskal "ve švech", mnoho plavců si nemělo ani kam sednout.

Desítka reprezentantů SKP bojovala nejen v bazénu, ale i s "nepřízní" rozdělení kategorií. Naše plavkyně silného ročníku 1998 byly nejmladší v kategorii 1998 a starší. Stejně na tom byl i ročník 2000, který letos bude "bojovat" s ročníkem 1999. Nicméně, všichni jsou na tom stejně a tak nezbývá nic jiného - než se s tím vyrovnat.

Dopolednímu programu z našeho pohledu dominoval výsledek na 100PZ, kdy ANEŽKA NOVÁKOVÁ vybojovala zlato a skvěle ji sekundovala SAŠA ŠIMONOVÁ, která brala bronz. Saša navíc naprosto "šokovala" výsledkem na 50VZ a 50M. AGÁTA ČECHOVÁ potěšila rychlou padesátkou motýlka. Ostatní plavci "lízali" osobáky nebo je "kosmeticky" zlepšili.

Odpolední program nepotěšil zaplavanými časy (až na nepatrné vyjímky), ale spíše umístěními. AGÁTA ČECHOVÁ nejprve získala bronz na 100 motýlek. A poté přišla "znakařská žeň" - všechna místa na stupních vítězů obsadily "naše ženy" v pořadí ANEŽKA NOVÁKOVÁ, AGÁTA ČECHOVÁ a SAŠA ŠIMONOVÁ. V kategorii žaček 1999 - 2002 jasně zvítězila MÍŠA FREBORTOVÁ.

 

"PRVNÍ ZÁVODY SEZÓNY ROKU 2013 MĚLY V NAŠEM TÝMU OBROVSKÝ NÁBOJ A ATMOSFÉRU. Z MÉHO POHLEDU TRENÉRKY BYLO NA PLAVCÍCH VIDĚT, ŽE SI ZÁVODY PO ODMLCE UŽÍVAJÍ. NEUSTÁLE BYL SLYŠET SMÍCH A SPOKOJENÉ ŠTĚBETÁNÍ.. A ŽE VÝKONY "OBČAS" NEVYŠLY PODLE PŘEDSTAV - NETRUCHLEME, VŽDYŤ TO BYL PRVNÍ ZÁVOD. PODĚKOVÁNÍ PATŘÍ VŠEM ZA CHUŤ PLAVAT A ZÁROVEŇ SI UŽÍVAT TÝMOVÉHO DUCHA" Ivana Davídková

 

CELKOVÉ VÝSLEDKY ZÁVODŮ (chybí pořadí ve víceboji)

FOTKY

 

.