Nejmladší plavci SKP lovili v Lounech cenné kovy

08.03.2011 14:03

Nymburský deník - 8.3.2011

 

Louny – Početná výprava čítající třicet nejmladších plavců plaveckého klubu SKP Nymburk odjela na závody do Loun s předsevzetím dobře se umístit nejen v jednotlivcích, ale hlavně v soutěži bodování oddílů.

Plavecké družstvo SKP Nymburk vybojovalo v bazénu v Lounech třetí místo v bodování týmů
Plavecké družstvo SKP Nymburk vybojovalo v bazénu v Lounech třetí místo v bodování týmů

 

Závody probíhaly ve skvělé atmosféře plné povzbuzování a možná právě to vybičovalo dvě plavkyně SKP k zisku šesti zlatých medailí. Michaela Frebortová a Natálie Drahovzalová zvítězily v každém svém startu.

Dalšími medailisty SKP byli Adam Kubát, Martin Petrák, Vojtěch Bobek, Vladimír Táborský, Matyáš Pech, Barbora Šilarová, Vendulka Šilarová, Lucka Ešnerová.

Trenéry Martina Pološčuka a Leonu Petrákovou potěšili svěřenci novými kvalitními osobními rekordy, mnozí i ziskem medailí. Výborně zaplavali Jiří Kubiš, Jan Černý, Vojtěch Šmejkal, Andrea Drahovzalová, Tereza Mázlová, Eliška Šafrová a Veronika Žmolilová. Velkou pochvalu za své výkony obdržela od trenérky Dany Wiehlové Denisa Nováková, která se teprve v roce 2011 zapojila do plaveckých tréninků.

Neuvěřitelný výkon podala osmiletá Vendulka Šilarová (Objev SKP roku 2010) v kraulových disciplínách, když svými časy dokázala porazit i jedenáctileté plavkyně.

„Třetí místo a zisk krásného poháru v bodování týmů mezi čtyřiadvaceti oddíly z celé republiky bylo úžasným vyvrcholením celých závodů. K tomuto úspěchu přispěli všichni plavci SKP, někteří medailemi, další pak svou bojovností a zbylí třeba skvělým povzbuzováním našich nejlepších,“ chválila družstvo trenérka SKP Ivana Davídková.