Nymburští plavci znají svůj krizový plán (při neotevření městského bazénu)

01.09.2010 14:42

Nymburský deník - 1.9.2010

    

Nymburští plavci znají svůj krizový plán

 

   Nymburk - Přes 150 malých plavců klubů Lokomotiva a SKP musí trénovat ve Sportcentru, dokonce i v Čelákovicích a Kolíně.

  Ilustrační foto.

V úterý se sešli trenéři a rodiče plaveckých oddílů Lokomotiva a SKP, aby vyřešili situaci kolem tréninků. Nymburský bazén zůstává totiž zavřený. Jeho rekonstrukce podhledů ještě ani nezačala. Nové výběrové řízení nemá svého vítěze.

„Ve Sportcentru se sešlo na 70 rodičů, měli obrovský zájem o to, kde budou trénovat jejich děti. Máme jich v klubu 90,“ uvedla trenérka a organizační pracovnice klubu SKP Ivana Davídková.

Podle Davídkové budou děti trénovat v nymburském Sportcentru na Tyršáku, také v Poděbradech v hotelu Felicitas a v Kolíně. „Na Tyršáku ale nemáme příliš ideální hodiny tréninku, desetiletí tu budou plavat mezi 19 až 20.30 hodinou,“ řekla Davídková.

Podobně „na suchu“ zůstavá druhý nymburský klub Lokomotiva. „U nás se to týká asi 65 dětí, budeme plavat ve Sportcentru ve večerních hodinách. Ti starší budou dojíždět do bazénu v Čelákovicích. Musí mít navýšený trénink,“ popsal vedoucí plaveckého oddílu Lokomotivy Michal Hrstka.

Podle Hrstky budou dohánět výcvik například dvoufázovým víkendovým trénováním ve vytipovaném bazénu.

Město nemá dodavatele přestavby podhledů v bazénu, které hrozí zřícením. S jednou firmou se nedohodlo, nyní hledá novou. „V úterý komise posoudila nabídky přihlášených firem, ale rozhodnutí nepadlo,“ věděl vedoucí odboru správy a městského majetku Vlastimil Janda.