O historický úspěch plavců SKP se zasloužili Nováková a Davídek

19.11.2010 10:36

Nymburský deník - 19.11.2010

O historický úspěch plavců SKP se zasloužili Nováková a Davídek

Kladno – Zimní přebor středočeského kraje a Prahy se uskutečnil v kladenském aquaparku. Plavecký klub SKP Nymburk odjela reprezentovat pětice plavců – Marek Holub, Pavel Davídek, Matyáš Rychetský, Anežka Nováková a Nikola Nedvědová.  

V kategorii OPEN bez rozdílu věkových kategorií se výrazně dařilo Anežce Novákové, která mezi nejlepšími plavkyněmi kraje vybojoval sedm cenných kovů – čtyři stříbrné a tři bronzové medaile. Vynikající výkony Anežky Novákové zaslouží obrovskou pochvalu.

Jednu naprosto nečekanou bronzovou medaili v kvalitním osobním rekordu přidal do sbírky SKP Pavel Davídek.

Čtvrté „bramborové“ místo mezi kraulovými sprintery vybojoval Marek Holub, benjamínci na těchto závodech – Nikola Nedvědová a Matyáš Rychetský potěšili novými kvalitními osobními rekordy.

Zisk osmi medailí na těchto prestižních a vždy velmi kvalitně obsazených závodech je historickým úspěchem plaveckého klubu SKP. Ještě nikdy se plavcům SKP nepodařilo vyplavat tolik medailí.

„Děkujeme a gratulujeme medailistům za skvělý počin a ostatním za bojovnost ve svých startech,“ radovala se z úspěchu svých svěřenců trenérka nymburského klubu SKP Ivana Davídková.