Ohlédnutí za letní sezónou 2011 - MLADŠÍ ŽACTVO (10 a 11 LET)

08.08.2011 10:13

 

Mladší žáci a žačky se během letní sezóny zúčastnili kromě krajských a republikových soutěží ještě mnoha tzv. "pouťáků" odkud přivezli mnoho cenných kovů, nových zkušeností a osobních rekordů.

Úspěchy deseti a jednáctiletých žáků byly obdivuhodné, ale začněme popořádku

KRAJSKÉ ZÁKLADNÍ SOUTĚŽE
Povinné závody, ze kterých je možno se kvalifikovat na Krajský přebor či Krajský pohár. Naši plavci neměli až na nepatrnou vyjímku problém se kvalifikovat výše a tam se také neztratili

KRAJSKÝ POHÁR ŽACTVA (Kladno - 21.5.2011)
Účast: BRZÁK FILIP, DVOŘÁK TOMÁŠ, KUBÁT ADAM, KUBIŠ JOSEF, DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE, EŠNEROVÁ LUCIE, HAUEROVÁ BARBORA, HORVÁTOVÁ LENKA, SOBOTOVÁ KLÁRA, SZITOVÁ VIKTORIE, ŠAFROVÁ SÁRA, ŠILAROVÁ BARBORA, TÁBORSKÁ KRISTÝNA

Úspěchy: 35 individuálních medailí (12x zlato, 11x stříbro, 12x bronz) a 2 štafetové medaile (2x stříbro)

Hodnocení: V HISTORII KLUBU ZATÍM NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRAJSKÝ POHÁR. VELKÉ INDIVIDUALITY (Adam Kubát, Filip Brzák, Natálka Drahovzalová, Viky Szitová, Sára Šafrová, Barča Šilarová) BYLY PODPOŘENY DALŠÍMI SKVĚLÝMI VÝKONY OSTATNÍCH PLAVCŮ. Plavecký klub SKP vyhrál bodování oddílů středočeského kraje před Lokomotivou Beroun a AŠ Mladá Boleslav.

LETNÍ POHÁR JEDENÁCTILETÉHO ŽACTVA (Domažlice - 11.-12.6.2011)

Účast: BRZÁK FILIP, DVOŘÁK TOMÁŠ, HORVÁTOVÁ LENKA, ŠAFROVÁ SÁRA

Úspěchy: 1x 4.místo, 2x 5.místo, 2x 7.místo

Hodnocení: I BEZ MÍŠI FREBORTOVÉ A BÁRY HAUEROVÉ SE NAŠI PLAVCI MEZI NEJLEPŠÍMI Z ČR NEZTRATILI. VYNIKAJÍCÍ VÝKONY PODALA SÁRA ŠAFROVÁ, KTERÁ SKONČILA JEN TĚSNĚ POD STUPÍNKY VÍTĚZŮ. DO PRVNÍ DESÍTKY SE PROBOJOVALA JEŠTĚ LENKA HORVÁTOVÁ. FILIP BRZÁK A TOMÁŠ DVOŘÁK NOVÝMI OSOBÁKY VYBOJOVALI UMÍSTĚNÍ TĚSNĚ ZA PRVNÍ DESÍTKOU.

LETNÍ POHÁR DESETILETÉHO ŽACTVA (Praha-Eden - 11.-12.6.2011)

Účast: KUBÁT ADAM, KUBIŠ JOSEF, DRAHOVZALOVÁ NATÁLIE, EŠNEROVÁ LUCIE, SZITOVÁ VIKTORIE, ŠILAROVÁ BARBORA, TÁBORSKÁ KRISTÝNA

Úspěchy: 8 individuálních medailí (2x zlato, 2x stříbro, 4x bronz) a 2 štafetové medaile (2x zlato)

Hodnocení: PĚT PLAVCŮ ZE SEDMI SE POSTARALO O ZISK 10 MEDAILÍ. NĚKTERÉ BYLY OČEKÁVANÉ, NĚKTERÉ BYLY "TVRDĚ" VYBOJOVANÉ TOUHOU PO ÚSPĚCHU (Adam Kubát), NĚKTERÉ BYLY "O PARNÍK" (S VELKÝM NÁSKOKEM), NĚKTERÉ BYLY O DOHMAT. VŠECH SEDM PLAVCŮ SI ZASLOUŽÍ OBROVSKÝ DÍK ZA PŘÍSTUP K ZÁVODŮM, ZA ATMOSFÉRU NA BAZÉNU, ZA SKVĚLÉ VÝKONY A ZA SKVĚLOU SOUDRŽNOST (viz odměna v Aquaparku v Čestlicích).

 

PÁR SLOVÍČEK O KAŽDÉM Z NICH...

Filip Brzák (2000)

- skvělý plavec, výborný kamarád. Bohužel se v letní sezóně potýkal s mnoha zdravotními problémy. Tréninkovým úsilím a bojovností v závodech potěšil trenérku i sebe velice kvalitním umístěním i výsledky na "republice".

Tomáš Dvořák (2000)


- Sezónu od sezóny se zlepšuje, bohužel z něj trenérka stále není schopna dostat to, co v něm dříme. V letní sezóně se zlepšil výrazně technicky, časy by mohly být daleko lepší.

Adam Kubát (2001)


- obrovský bojovník v závodech, pokud má chu't - i obrovský dříč o trénincích. Na Adama je při závodech spolehnutí, protože i když forma chybí - svou bojovností a chutí vyhrávat nikdy nezklame. Vidět jeho výkony na "mistráku" bylo nezapomenutelné, jak se rval se soupeři, kteří měli daleko lepší kvalifikační časy. Z republiky si právem odvezl jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili a další tři umístění v první desítce.

Josef Kubiš (2001)


- s "opravdovým" plaváním začal na podzim 2010 a tak jeho letní sezóna měla velmi gradující průběh. Z osobáků ukrajoval sekundy i desítky sekund a vše vyvrcholilo skvělými výkony na "republice" v Praze. I jeho přístup k tréninkům se rapidně změnil, pokud vydrží a přidá trošku bojovnosti při závodech - roste z něj vynikající plavec.

Natálie Drahovzalová (2001)


- velká osobnost hned po jejím "vstupu" do SKP, výborná a oblíbená kamarádka. Natálka je skvělá ve vodě, ale neuvěřitelná i na "suchu". Vždy nás něčím překvapí... snad jen toho, že "zavře pusu" se nedočkáme. Při trénincích je akční stejně jako při závodech. Její výkonnost je obdivuhodná, její všestrannost je skvělá. Z republiky v Praze přivezla celkem 7 medailí, čtyři zlaté (dvě svoje + dvě štafetové), jednu stříbrnou a dvě bronzové. Pokud zůstane "svou" - máme se na co těšit i v budoucnu.

Lucie Ešnerová (2001)


- její start do letní sezóny 2011 byl opravdu raketový. Velké zlepšení ve všech plaveckých způsobech, největší ve znaku. Bohužel fakt, že jí plavání nebaví zapříčinil "díry" v docházce a chyběla i chuť v závěrečné přípravě před republikou. Přesto její čtvrté a páté místo je velkým úspěchem, stejně tak nové osobní rekordy. Lucie se společně s rodiči rozhodla po republice s plaváním skončit. Velká škoda, ale život jde dál. Pokud by si své rozhodnutí rozmyslela - dveře jsou stále otevřené.

Michaela Frebortová (2000)


- začátek sezóny přinesl další zlepšení hlavně v kraulových disciplínách. Míša se svědomitě začala připravovat na červnové vrcholy sezóny (zase chtěla medaile). Bohužel přišla nešťastná březnová sobota a Míša si pádem z koně přivodila zlomeniny několika obratlů páteře. Sen o úspěšné sezóně se rozplynul... Míša se však nevzdala a v rámci možností už koncem sezóny znovu naskočila do tréninků...

Barbora Hauerová (2000)


- sluníčko, věčně dobře naladěná slečna. Na letní sezónu 2011 však nebude vzpomínat ráda. Její vleklé zdravotní problémy zapříčinily účast na pouhých třech závodech sezóny. Republiku v Domažlicích po dohodě s trenérkou vynechala. Snad bude lépe v další sezóně, Bára na to má !!!

Lenka Horvátová (2000)


- výborná zimní sezóna 2010 naladila Lenku do nové tréninkové práce. Začátek letní sezóny byl skvělý, pak nastal zlom a Lence se přestalo dařit. Chvilku trvalo než se s tím vyrovnala, ale závěr sezóny už to zas byla Lenka tak ji známe. Dvakrát umístění v první desítce na republice v Domažlicích potěšilo jí i trenérku.

Terezie Rafajová (2001)


- Terezka začala s plaváním teprve v září 2010, v té době její vrstevnice v klubu plavaly minimálně dva roky. S chutí se pustila "do studia" plavecké abecedy a na jaře 2011 poprvé závodila. Pokud jí chuť a zájem vydrží, můžeme se dočkat příjemného překvapení.

Klára Sobotová (2000)


- Klárka začala podobně jako Terezka Rafajová s plaváním pozdě. Přesto svou chutí a vcelku slušnou docházkou dohání v plaveckém umu své soupeřky. I ona se prvních závodů zúčastnila na jaře 2011, výborných výsledků dosahovala obzvláště na motýlkářských tratích. Škoda její nezkušenosti a strachu z delších tratí. Držíme palce do další sezóny.

Viktorie Szitová


- neuvěřitelnou proměnou prošla v letní sezóně Viky. Na začátku ustrašený, občas vymlouvající se "človíček". Na konci sezóny jedna z nejvýraznějších opor týmu SKP. Změnila se nejen povahově, ale i tréninkově. Její snaha, píle, houževnatost a nechuť se vzdát i když to bolí je obdivuhodná. Dle statistiky udělala nejvýraznější výkonnostní pokrok z mladších žáků. Povzbuzující je její všestrannost, v plaveckých způsobech nemá slabiny. Na republice v Praze získala pět umístění v první desítce (2x 5.místo, 1x 6.místo, 1x 7.místo a 1x 8.místo). Byla členkou obou vítězných štafet...

Sára Šafrová (2000)


- ctižádostivá a vždy poctivě trénující šikulka Sára. Svou subtilní postavou se za startovními bloky takřka ztrácí, ve vodě jí je však zpravidla vidět dostatečně. Počátek sezóny byl výsledky spíše vlažný, konec sezóny byl skvělý. V Domažlicích na mistráku vyplavala pětkrát umístění v první desítce (1x 4.místo, 2x 5.místo, 1x 7.místo, 1x 8.místo), navíc ve skvělých osobácích.

Barbora Šilarová (2001)


- Bára dělí svůj zájem o sport mezi plavání a karate. Nejdříve jasně vítězilo karate, v polovině sezóny se Bára nechala přesvědčit a věnovala se více plavání a přišel skvělý úspěch - dvě zlaté medaile ze štafet a jedna bronzová v nejkratším kraulovém sprintu na republice v Praze. Jak se do budoucna Bára rozhodne a kterému sportu se bude věnovat naplno - to ví jen ona sama. Každopádně v plaveckém klubu je jednou z výrazných postav a skvělou kamarádkou pro všechny v okolí.

Kristýna Táborská (2001)


- šikulka a technicky výborně vybavená plavkyně. Skvělá kámoška, stále usmívající se parťačka. Zdravotní stav na chvilku přibrzdil její plavecký rozjezd, všichni věříme, že od další sezóny bude znovu vše OK. Letní sezónu zakončila dvěma zlatými medailemi jako platná členka vítězných štafet na Poháru ČR v Praze. Nemá "problémy" s delšími disciplínami a to vždy trenérku potěší.
 
.