Ohlédnutí za letní sezónou 2011 - NEJMLADŠÍ ZÁVOĎÁCI KLUBU (9LET A MLADŠÍ)

23.07.2011 16:54


MALÁ CENA KOLÍNA (19.3.2011)

I. kolo Středočeského poháru pro nejmladší žactvo se konalo v nedalekém Kolíně. Tato soutěž je soutěží družstev. Středočeský pohár se skládá ze čtyř kol. Součtem se na konci roku zjistí vítěz a ten převezme do držení POHÁR.
Nejmladší plavci (2002 a ml.) SKP NYMBURK závody v Kolíně s jasnou převahou vyhráli, odvezli "domů" sedm medailí ze štafet !!! GRATULACE !!!


ročník 2002:

Obrovský talent plaveckého sportu VOJTA BOBEK ! Bohužel je přesně tím typem, který talentem "mrhá". Velká škoda ! Tři bronzy s minimálním tréninkem byly velkým úspěchem!
Droboučký šikulka - JIRKA JELÍNEK - který nám zpestřuje tréninky "svým zpěvem či žalem" vybojoval překvapivou medaili a věříme, že né poslední
Velký dříč, který neošidí ani metr tréninku - to je MARTIN PETRÁK. Za svou chuť a píli byl oceněn stříbrem.
Plavec, který nám trenérům "opravdu zatápí" - to je JAKUB SKOŘEPA - šikovný a velmi talentovaný plavec, který by však svou leností vyhrál určitě "Olympiádu". Pokud má svůj den je schopen skvělých výkonů, pokud den "D" není na programu - všichni pláčeme...
MÍŠA HRUŠKOVÁ je velice snaživou plavkyní. Bohužel její "preciznost" na trénincích i v závodech je spíše na škodu. Míšo, chce to více "drajvu" než přemýšlení!
Talentovaná DENISA NOVÁKOVÁ, která však začala s plaváním bohužel pozdě znovu v Kolíně dokázala posunout svá osobní maxima. Bohužel na plavkyně, které plavou o několik let déle, to stále nestačí.

ročník 2003:
Plavcem, který zatím bere plavání jen jako hru, je MARTIN ČERVINKA. Velká škoda, jeho plavecké dovednosti by se daly využít úplně jiným směrem. Jen chtít makat a bojovat
MATYÁŠ PECH je zářným příkladem plavce, který - pokud má svůj den - plave skvěle, pokud ho nemá - nikdo s ním nehne. Přesto potěšily osobáčky !!!
Plavcem, který by mohl být postrachem soupeřů je VOJTA ŠMEJKAL. Pro trenéry je pokladem, který je třeba předvést "světu". Snad se to Martinovi Pološčukovi podaří. Ohromná síla a bojovnost tohoto plavce "posílá vpřed".
Skvělým výkonem potěšil DANIEL WIEHL. Zlepšení ve znakových disciplínách bylo velké.
Čtyři starty = čtyři osobáky si odvezla z Kolína KAČKA APLTAUEROVÁ. Poctivý přístup k tréninkům přinesl ovoce !
ANDY DRAHOVZALOVÁ  potěšila obrovským zlepšením - nejen trenéry... Bronzovou medaili na 50P si odvezla domů naprosto oprávněně.
Stříbrnou medaili si domů odvezla velmi kvalitním výkonem na 100Z ZUZKA FREBORTOVÁ, její výkon zůstal jen několik desetin sekundy za klubovým rekordem její sestry Míši Frebortové.
Velkým zlepšením a bojovným výkonem potěšila trenéra Martina Pološčuka BARČA MATOUŠOVÁ, tři osobáčky si za 100% docházku zasloužila.
První velký závod si v Kolíně "odbyla" MARKÉTA MATOUŠOVÁ. Snaha byla velká, ale závodní zkušenosti chyběly!!!
Čtyři starty a čtyři medaile si odvezla VENDY ŠILAROVÁ. Obrovský talent a pokud "má náladu" tak i velký plavecký dříč. Vendy má před sebou velkou budoucnost... pokud jí plavání bude bavit :-)

ročník 2004

Velmi dobrými výkony se prezentovali SAM FARSKÝ a MARKÉTA COLOVÁ. Oba mají teprve "vše" před sebou.

ročník 2005:

Tři velké bojovnice - SANDRA PETRÁKOVÁ, ADÉLKA HRUŠKOVÁ a AMÁLKA JAVŮRKOVÁ sbíraly další závodní zkušenosti

 

MALÁ CENA NYMBURKA (4.6.2011)
Druhé kolo Středočeského poháru se konalo v domácím prostředí. A plavci SKP znovu zabojovali a i druhé kolo jasně vyhráli (a to ještě přišli o body ve štafetách...). VŠEM POSÍLÁME VELKOU GRATULACI !!!


Medailisté:

VOJTA BOBEK - 3 x stříbro
HONZA ČERNÝ - 1 x zlato, 1x bronz
JIRKA JELÍNEK - 1 x stříbro, 2 x bronz
JIRKA KUBIŠ - 4 x bronz
MATYÁŠ PECH - 2 x stříbro, 1 x bronz
MARTIN PETRÁK - 1 x bronz
VOJTA ŠMEJKAL - 1 x stříbro
VLÁĎA TÁBORSKÝ - 1 x stříbro
KAČKA APLTAUEROVÁ - 3 x bronz
ANDY DRAHOVZALOVÁ - 2 x zlato, 1 x stříbro
VENDY ŠILAROVÁ - 4 x zlato
VERČA ŽMOLILOVÁ - 2 x stříbro, 2 x bronz

Pochvala:

Velkou pochvalu za překonání osobních rekordů si plně zaslouží: MARTIN ČERVINKA, SAM FARSKÝ, BARTÍK KUBIŠ, DAN WIEHL, MÍŠA HRUŠKOVÁ, BARČA MATOUŠOVÁ, TEREZA MÁZLOVÁ, DENISA NOVÁKOVÁ a LUCKA PROCHÁZKOVÁ.

 

ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ LETNÍ SEZÓNY:

Mezi nejmladšími tvářemi klubu máme spostu vynikajících plavců. Někteří již nyní sbírají medaile a ceny, někteří jsou talenty k pohledání, ale na ocenění si musí ještě chvilku počkat. Každopádně díky skvělé trenérské práci LEONY PETRÁKOVÉ a Ing. MARTINA POLOŠČUKA se nemusíme o plavecký potěr obávat. Oba dva svými zkušenostmi (čerpající z jejich dlouhé plavecké kariéry) naše mladé borce výborně technicky i takticky vybaví do další plavecké budoucnosti. Je skvělé, že klub SKP Nymburk těmito dvěma trenéry disponuje ! DĚKUJEME VÁM OBĚMA ZA VYNIKAJÍCÍ ZODPOVĚDNOU ČINNOST PRO NEJMLADŠÍ ZÁVOĎÁKY !!!