Ohlédnutí za letní sezónou 2011 - PŘÍPRAVKY

23.07.2011 15:24

NYMBURK

Přípravka I (9 plavců) - trenérka Ing. Dana Wiehlová
V této věkově nesourodé skupině pracovali (trénovali) plavci každý dle svých možností a hlavně povahy. Velký kus odhodlání předvedly Klárka Sobotová, Denisa Nováková a Terezie Rafajová, které byly během sezóny přeřazeny do závodního družstva "C" k trenéru Ing. Pološčukovi. Pokud zdravotní stav dovolil - velice slibně se ukazovaly Dana Hůlová a Ema Jánská. Chlapecká část družstva se projevovala spíše lenivě než "akčně".

 

Přípravka II (8 plavců) - trenérka Leona Petráková
Tato skupinka převážně velmi mladých plavců a plavkyň je velkým příslibem pro plavecký klub SKP. Drtivá většina všech plavců trénovala s velkou chutí a snahou se něco nového naučit. Mezi snaživá děvčata - Markéta Colová, Petra Klokočníková, Adéla Hrušková, Amélie Javůrková a Sandra Petráková - se skvěle zapojily v závěru sezóny i Kristýna Hornáková a Tereza Truhlářová, které přišly z poděbradské Přípravky. Milým překvapením by i přístup Bartíka Kubiše a Tomáše Tichého, kteří děvčatům během tréninků nedarovali nic zadarmo !

 

Přípravka III (26 plavců) - trenérky Romana Szitová, Alice Seidlová, Ivana Rychetská, Míša Šafrová a tereza Rychetská
S věkově i výkonnostně nesourodou skupinou si trenérky SKP poradily ke spokojenosti vedení klubu, dětí a snad i rodičů. Většina dětí končila sezónu s tím, že uplavala bez pomůcek 25m znakem a většina z nich zvládla 25m i jiným způsobem.
Velkým plaveckým talentem se jeví několik plavců: David Novák, Matěj Mazánek, Eliška Komárková, Sára Sáňková a Justýna Andrlová.
Potěšili i úplně nejmladší plavci klubu: Matěj Kubát, Jan Matouš, Adam Pešek, Barča Dvořáková, Verča Kubišová, kteří udělali velký plavecký pokrok během letní sezóny.

 

PODĚBRADY

Přípravka I (8 plavců) - trenérka Ivana Davídková
Přívětivý, teplý a útulný bazén v hotelu SPA FELICITAS přinesl během letní sezóny mnoho změn v první skupině poděbradské Přípravky. Celkem 5 plavců tuto skupinu opustilo a začalo trénovat na "velkém" bazénu v Nymburce. Velký výkonnostní pokrok "katapultoval" Kristýnu Hornákovou, Terezu Truhlářovou, Petru Klokočníkovou, Honzu Čermáka a Adélku Hruškovou do Přípravky Nymburk. K šikulkům této skupiny patří určitě Petr Havlina (velice zdatný a talentovaný plavec) a sourozenci Vavřičkové.

Přípravka II (11 plavců) - trenérky Ivana Rychetská a Tereza Rychetská
Výborně naladění plavci se sešli v této skupině, drtivá většina z nich ročníku 2005 a 2006 - tj. "malí broučkové", se kterými bylo potřeba si hrát. To skvěle Iva Rychetská s občasnou pomocí Terezky naprosto bravurně zvládla. Ačkoli bylo vše koncipováno jako hra - všichni z této skupiny na poslední tréninkové hodině předvedli, že se mnohé naučili - plavat znak (všichni), potápět se (takřka všichni), základy plaveckého způsobu "kraul" (všichni), skákat (všichni). I v této skupině "vystrčili růžky" plavci: Eliška Čermáková, Stáník Hillebrant, Anička Plíšková a Jonáš Mikoška a právě proto, že jsou šikovní a nadaní - zkusí od září 2011 "velký" bazén v Nymburce. Velkým talentem se jevila i šikulka Elenka Poupová, bohužel pro nás se rozhodla pro jiný sport.