Ohlédnutí za letní sezónou 2011 - STARŠÍ ŽACTVO, DOROST A DOSPĚLÍ (13LET a starší)

15.08.2011 14:22

 

Nejméně početná skupina klubu - dosáhla největších úspěchů. Úspěchů, kterých si každý klub váží !

 

KRAJSKÉ ZÁKLADNÍ SOUTĚŽE
Všichni starší žáci a žačky se nominovali na Krajský přebor žactva. Mnoho umístění na stupních vítězů, velké množství osobních rekordů již tady naznačovalo, že sezóna je dobře "rozjetá".

LETNÍ PŘEBOR STŘEDOČESKÉHO KRAJE (Praha-Podolí - 29.-30.4.2011)

Plavci SKP zopakovali  „zimní historický úspěch“ a v podolské padesátce dosáhli na osm medailí. Dva tituly Přebornice středočeského kraje získala ANEŽKA NOVÁKOVÁ a ke dvěma zlatým medailím přidala ještě tři bronzové. Dvě bronzové medaile vybojoval v kraulových sprintech MAREK HOLUB. Bojovným výkonem na kraulovém maratonu získal bronz MATYÁŠ RYCHETSKÝ.
Tyto medailisty skvělými výsledky podpořili PAVEL DAVÍDEK, MARTIN HOLUB, VOJTĚCH PEPŘ, AGÁTA ČECHOVÁ, TEREZA HRBKOVÁ, NIKOLA NEDVĚDOVÁ a SAŠA ŠIMONOVÁ.

LETNÍ KRAJSKÝ PŘEBOR ŽACTVA (Příbram - 28-29.5.2011)

Neuvěřitelný víkend pro AGÁTU ČECHOVOU, která všech svých devět startů dokázala "přetavit" do devíti zlatých medailí a titulů "Přebornice středočeského kraje". Agáta se stala nejúspěšnější závodnicí těchto závodů. Navíc těší její univerzálnost - vítězství v motýlku, znaku, kraulu a polohovém závodě.
Další titul do sbírky SKP přidala fantastickým časem na 100P SAŠA ŠIMONOVÁ. Na dvojnásobné prsařské trati skončila těsně druhá. Škoda, že se jí nepovedly ve "stejném duchu" i znaky a polohovky.
Třetí úspěšnou medailistkou byla NIKOLA NEDVĚDOVÁ, která skvěle zaplavala motýlky (jeden bronz) a polohovky (jeden bronz). Nové osobní rekordy pokořila i na kraulařských a prsařských disciplínách.
Chlapci za dívkami umístěním zaostali. Potěšilo však ohromné zlepšení MATYÁŠE RYCHETSKÉHO na znakové disciplíny, MARTINA HOLUBA na krátké tratě a VOJTĚCH PEPŘ měl 100% úspěšnost v překonávání osobních rekordů.

LETNÍ MISTROVSTVÍ ČR STARŠÍHO ŽACTVA

Plzeňská padesátka přivítala nejlepší plavce ročníku 1997 a 1998. Mezi nimi nechyběl ani kvartet plavců SKP ve složení - MATYÁŠ RYCHETSKÝ, NIKOLA NEDVĚDOVÁ, AGÁTA ČECHOVÁ a SAŠA ŠIMONOVÁ.
Matyáš se na mistrák kvalifikoval úžasným osobákem z krajských přeborů - bylo to "za pět minut dvanáct". A tak jeho hrdinský a bojovný výkon a posunutí o několik míst vzhůru bylo milým překvapením.
Nikola zabojovala, nechala v Plzni vše nač měla... Velká pochvala za "dlouhého" motýlka i dlouhou polohovku.
Saša dokázala, že patří do české špičky své věkové kategorie. Dokázala to skvělými časy i umístěním v první desítce nejlepších prsařek ČR. Navíc potěšilo splnění limitu do SCM II.
Jako "rozjetej tank" přijela Agáta do Plzně! Šest startů, šest osobních rekordů v několika plaveckých disciplínách (způsobech). A K TOMU !!! Vybojovala titul "Přebornice České republiky staršího žactva" v disciplíně 200motýlek !!! K tomu přidala bronz na poloviční trati... GRATULUJEME !

OLYMPIÁDA DĚTÍ A MLÁDEŽE (Olomouc - 21.-26.6.2011)

Na V. Olympiádě jsme měli dva zástupce. MATOUŠ HOLUB velice bojovně absolvoval olympijský triatlon a AGÁTA ČECHOVÁ pokračovala v excelentní letní jízdě. V obou motýlkářských tratích se dokázala dostat do olympijského finále a navzdory handicapu (plavala se soupeřkami o rok staršími) dokázala znovu vylepšit osobák na 200m - na neuvěřitelných 2:35,94 !!! Umístila se těsně pod stupni vítězů na "neoblíbeném" čtvrtém místě.

LETNÍ MISTROVSTVÍ ČR DOROSTU (Zlín - 24.-26.6.2011)

Jedinou reprezentantkou SKP byla v moravském Zlíně ANEŽKA NOVÁKOVÁ. Odjížděla s nadějemi na finále ve všech prsařských disciplínách, bohužel se povedlo pouze jedno. Tento první dorostenecký šampionát berme jako první obrovskou zkušenost naší nadějné plavkyně. Své vrcholné plavecké roky má teprve před sebou, bude záležet čistě jen na ní, zda bude schopná plavání obětovat i něco navíc než jen účast na trénincích.

LETNÍ MISTROVSTVÍ ČR (Praha-Podolí - 8.-10.7.2011)

Na letní šampionát neprošli sítem PAVEL DAVÍDEK A MAREK HOLUB i když oba měli splněné "demagogické" limity. Naopak na poslední chvíli se na mistrovství probojovala AGÁTA ČECHOVÁ, která s účastí nepočítala (stejně tak jako její trenérka). Jistou účast měla jen ANEŽKA NOVÁKOVÁ, která v prsařských disciplínách do české špičky patří.

Agáta (ačkoli bez 14denního tréninku) znovu"udeřila !! Na 200 motýlek postoupila do B finále a to je po získání titulu "Přebornice ČR staršího žactva" její další ohromný úspěch. Anežka se bohužel po "podle ní neúspěšném šampionátu dorostu" psychicky trápila i v Podolí, přesto zabojovala a také ona plavala B finále na 200 prsa.

 

A TO JSOU ONI ....

TEREZA HRBKOVÁ (1991)

Po xxx měsících se do bazénu vrátila "star SKP" let minulých. Pauza, kterou si Tereza dala kvůli škole stála hodně sil a přemáhání než si poprvé znovu stoupla na závodní startovní blok. Celý půlrok absolvovala tréninkovou dřinu a několik závodů ... a co bude dál?

PAVEL DAVÍDEK (1992)

Letní sezóna byla pro Pavla náročná, kromě plavání ho čekala maturita a příprava na VŠ. Studijní záležitosti zvládl bez problémů a na VŠ se dostal. Přes tyto povinnosti nezanedbával ani plavání, 95% tréninková docházka a účast na závodech dle možností. A přišlo další výrazné zlepšení, především ve znakových a polohových disciplínách.

MAREK HOLUB (1992)

Stejně jako Pavel - měl před sebou i Marek maturitu! Jeho docházka taktéž nebyla špatná, bohužel se však "vyhýbal" závodům. Přesto účast na Letním přeboru středočeského kraje potěšila a přinesla Markovi dvě bronzové medaile.

ANEŽKA NOVÁKOVÁ (1996)

O první sezóně mezi dorostenkami měla Anežka trošku jinou představu. Po velmi úspěšné zimní sezóně přišlo malé rozčarování, protože výkonnost nestoupala tak strmě vzhůru jako předtím. Přesto však účast ve finále B "velkého" mistrovství a účast ve finále dorosteneckého šampionátu jsou velkým úspěchem této talentované plavkyně. Anežka s přehledem splnila limity do SCM II.

MATYÁŠ RYCHETSKÝ (1997)

Pomalý rozjezd, poté snaha a píle v trénincích a nakonec skvělé zakončení sezóny v podobě účasti na Letním mistrovství ČR staršího žactva a na něm vynikající výsledek. Potěšila i medaile z Letního přeboru středočeského kraje. Pochvala "se uděluje" za chuť trénovat a kamarádství se všemi...

VOJTĚCH PEPŘ (1998)

První závodní sezóna pro Vojtu. Na závodech sbíral převážně zkušenosti, které mu na jeho soupeře chybí, ale především v kratších disciplínách dokázal, že je schopen se neustále zlepšovat. Pokud mu vydrží elán a chuť "stíhat" své vrstevníky - můžeme se těšit...

NIKOLA NEDVĚDOVÁ (1997)

Nikola zraje "jako víno". Stále více se přibližuje nejlepším a svou pílí, snahou a ctižádostí se v letní sezóně poprvé kvalifikovala "na mistráky" na více disciplín. A zaplavala je skvěle! Velkou radost měla i z několika medailí na Krajském přeboru žactva. Nikola je výbornou plavkyní a navíc opravdu skvělá kamarádka.

MARTIN HOLUB (1998)

Talentovaný plavec, který bohužel neumí naložit s tím, co mu "bylo dáno". Nepravidelná docházka a bolestinské výmluvy mu ubírají z toho, na co má. Potěšilo velké zlepšení v krátkých sprintech, ale těch na závodech zase moc není. Strašně bychom si přáli, aby konečně začal využívat svých potencionálů...

ALEXANDRA ŠIMONOVÁ (1998)

Zatím nejlepší a nejúspěšnější sezóna této plavkyně. Její fantastické zlepšení v prsařských disciplínách nečekal ani největší optimista. Zisk titulu "Přebornice středočeského kraje žactva" byl ohromným a nečekaným úspěchem. Umístění v první desítce mezi nejlepšími třináctiletými prsařkami ČR podtrhl famózní sezónu. Saša splnila limit do SCM II. GRATULUJEME !

AGÁTA ČECHOVÁ (1998)

Bezkonkurenčně nejúspěšnější plavkyně SKP letní sezóny 2011. Její fantastické zlepšení ve všech plaveckých způsobech a ve všech délkách vyrazilo dech mnoha lidem.
Účast ve finále B na dospěláckém mistrovství ČR, dvakrát účast ve finále Olympijských her v Olomouci a zisk čtvrtého a pátého místa v obou motýlkářských tratích. Na Letní mistrovství ČR staršího žactva v Plzni Agáta doslova vlétla "jak tajfun". Vybojovala nečekaný, o to více uznávaný titul "Přebornice České republiky" v disciplíně 200motýlek a k tomu přidala  bronz na poloviční trati. Navíc se stala devítinásobnou Přebornicí středočeského kraje, když dokázala každý svůj start "přetavit" v kov nejcennější.
Agáta je plavkyní, která již v takto "mladém" věku ví, co chce ve sportu (a patrně i ve škole
) dokázat. Každý závod je pro ni výzvou, dokáže soupeřky deprimovat svým drtivým závěrem. Sami trenéři občas netuší "z čeho bere" a kde najde síly v tak náročné disciplíně jako je 200motýlek, aby své soupeřky doslova deklasovala v posledních pár metrech. Agáta s jasnou převahou překonala limity SCM II.
GRATULUJEME A DĚKUJEME ZA VÝSLEDKY LETNÍ SEZÓNY
A PŘEJEME TI - AGÁTO - NEMÉNĚ ÚSPĚŠNÉ DALŠÍ SEZÓNY !!!