Ohlédnutí za úspěšnou zimní sezónou 2011

01.01.2012 21:40


OHLÉDNUTÍ ZA ÚSPĚŠNOU ZIMNÍ SEZÓNOU 2011

Úspěšné plavce SKP Nymburk v roce 2011 sponzorovali: AKUMULÁTORY - VLADIMÍR TÁBORSKÝ, BENPO EKO s.r.o., DAGROS, zemědělská technika, MĚSTO NYMBURK, MICHAL RYCHETSKÝ - M.I.R. sotware, MuDr. MARKÉTA ŠIMONOVÁ , READYTRANS s.r.o.

Zimní sezóna 2011 byla pro plavecký klub SKP Nymburk historicky nejúspěšnější. Ačkoli plavci a trenéři nastavili v posledních sezónách laťku hodně vysoko – výsledky znovu přepisují historii klubu.  POSUĎTE SAMI!!!

Členská základna:
Členská základna plavců čítala více než stovku plavců. Od září 2011 bylo v klubu zapsáno 131  plavců (54 v závodních družstvech a 77 v Přípravkách)

Závodníci a závodnice:
V letní sezóně SKP reprezentovalo na závodech 58 plavců

Trenéři a trenérky:
O více než stovku plavců se v zimní sezóně staralo 10 trenérů - Oldřich Davídek, Ing. Martin Pološčuk, Ivana Davídková, Leona Petráková, Ing. Dana Wiehlová, Alice Seidlová, Romana Szitová, Ivana Rychetská, Míša Šafrová a Tereza Rychetská. K této partě se v prosinci připojila Maruška Červinková, nová posila trenérského týmu SKP. Na této partě je obdivuhodné hlavně to, že kromě času na bazénu se schází i mimo něj.

Závody:
Plavci a plavkyně SKP Nymburk se zúčastnili 21 závodů během krátké zimní sezóny 2011.

Nejmladší na závodech:
Svěřenci trenérů Martina Pološčuka a Leony Petrákové (družstvo „B“ a „C“) navázali na úspěšnou letní sezónu 2011 a potvrdili svou sílu ve Středočeském poháru. Drtivá většina z nich dosáhla obdivuhodných výsledků,  překonávala osobáky jako na běžícím pásu. Mezi nejmladšími plavci bylo mnoho medailistů v rámci Středočeského poháru nejmladšího žactva. Potěšující byly i starty našich plaváčků z Přípravky, potěšily zejména skvělé výkony PETRY KLOKOČNÍKOVÉ a SANDRY PETRÁKOVÉ.

Krajské (základní) závody:
100% účast na všech kolech Krajských základních soutěží i Středočeského poháru nejmladšího žactva. Naši nejmladší plavci dokázali v obou kolech zimní sezóny (Kolín, Kladno) zvítězit v bodovací soutěži oddílů. A po vítězstvích ve všech čtyřech kole Středočeského poháru si naši borci odvezli z Kladna nádherný velký pohár. BRAVO!!! Z krajských základních soutěží dokázali takřka všichni plavci SKP postoupit do „vyšších“ krajských soutěží – Krajský přebor a Krajský pohár žactva.

Krajské (vrcholné) soutěže:
Krajský přebor OPEN (ročníky 1998 a st.) – 17 medailí (1-8-8)
Plavci SKP znovu přepisovali dějiny klubu. V Kladně dokázali vybojovat úžasných 17 medailí. Titul Přebornice středočeského kraje získala ANEŽKA NOVÁKOVÁ a k této zlaté medaili přidala ještě šest stříbrných a dvě bronzové. Dvě stříbrné a dvě bronzové medaile si odvezl stále se zlepšující PAVEL DAVÍDEK. Dva bronzy si mezi staršími soupeřkami vyplavala třináctiletá AGÁTA ČECHOVÁ. Bronz vybojoval překvapivě na 100motýlek MAREK HOLUB. Milým překvapením byl bronz SAŠI ŠIMONOVÉ na 200 prsa.
Tyto medailisty skvělými výsledky podpořili MATOUŠ HOLUB, MATYÁŠ RYCHETSKÝ, MARTIN HOLUB, VOJTĚCH PEPŘ, AGÁTA ČECHOVÁ a NIKOLA NEDVĚDOVÁ.
Krajský přebor žactva (ročníky 1997 – 1999) – 19 medailí (9-4-6)
Nominační závod na „republiky“ přinesl velký úspěch pro šest plavců SKP. Velkou sbírku medailí si domů odvezla AGÁTA ČECHOVÁ, když získala 7 zlatých, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili. Šest medailí (0-2-4) si vybojovala NIKOLA NEDVĚDOVÁ, která zraje „jako víno“ a její čas teprve přijde. Dva tituly Přebornice středočeského kraje žactva si vyplavala SAŠA ŠIMONOVÁ a k tomu přidala ještě stříbro. Sbírku medailí pro SKP završil bronzem MARTIN HOLUB. MATYÁŠ RYCHETSKÝ zůstal jen těsně pod stupni vítězů a navíc kvalitními osobáky více než potěšil. VOJTĚCH PEPŘ bojuje ze všech sil (novými osobními rekordy) a kupodivu to stačí na první desítku v kraji.
Krajský pohár žactva (ročníky 2000 - 2001) – 42 medailí (23-8-11)
V neratovickém bazénu byli plavci SKP vidět takřka ve všech disciplínách na stupních vítězů. Získali 38 individuálních a 4 štafetové medaile. NATÁLKA DRAHOVZALOVÁ získala šest zlatých medailí, MÍŠA FREBORTOVÁ vyplavala pět zlatých a jednu stříbrnou, výborně si vedl PETR MOTL, který obsadil dvakrát 1.místo, jednou 2.místo a třikrát 3.místo, 100% úspěšnost v zisku cenných kovů měla i VIKY SZITOVÁ, která vyplavala jedno zlato, jedno stříbro a čtyři bronzy. Čtyři nejcennější kovy vylovila BARBORA ŠILAROVÁ. Tři zlata a dvě stříbra si odvezl ADAM KUBÁT, Do medailové sbírky SKP přispěli ještě LENKA HORVÁTOVÁ (2x bronz), JOSEF KUBIŠ (2x stříbro) a FILIP BRZÁK (1x bronz). Děvčata vyhrála obě štafety a chlapci byli na obě štafety třetí. Kromě individuálních úspěchů a úspěchů štafet – plavci SKP vyhráli s jasným náskokem i bodování oddílů středočeského kraje.

Republiky (Zimní mistrovství ČR a Zimní poháry ČR):
Nejvyšší vrcholné plavecké soutěže ČR nebyly bez účasti plavců SKP – naopak – plavci a plavkyně byli mezi nejlepšími plavci ČR znovu vidět. Opět jsme získali titul „Mistryně České republiky žactva“ a na Pohárech ČR zatím největší úspěch v historii klubu – 21 medailí. Na spojeném dorosteneckém i dospěláckém mistrovství jsme měli svého zástupce ve finále.
ZM ČR – Chomutov (15.-18.12.2011) – jedno FINÁLE
Účast na „velkém“ mistrovství, které bylo zároveň Zimním mistrovství ČR dorostu, si vybojovalo pět plavců SKP – Pavel Davídek, Agáta Čechová, Nikola Nedvědová, Anežka Nováková a Saša Šimonová – skvělý úspěch borců SKP. Do finále postoupila ANEŽKA NOVÁKOVÁ. Poprvé v historii nymburského plavání plavaly naše borkyně štafetu!

ZM ČR staršího žactva – Litoměřice (3.-4.12.2011) – jedno umístění v první desítce
Velkým úspěchem byla kvalifikace MATYÁŠE RYCHETSKÉHO A NIKOLY NEDVĚDOVÉ na Zimní mistrovství ČR staršího žactva (14.letí) v několika disciplínách. U obou to svědčí o jejich výkonnostním růstu v této sezóně. NIKOLA NEDVĚDOVÁ potěšila skvělým 8.místem na 200 motýlek a dalšími zlepšeními osobních rekordů. MATYÁŠ RYCHETSKÝ vylepšil osobáky a v kraulařském maratónu na 1500m skončil na 15.místě.
ZM ČR staršího žactva – Trutnov (3.-4.12.2011) – zlatá a bronzová medaile, titul Mistryně ČR pro plavkyni SKP
Na mistrák do Trutnova odjelo zkušené duo plavkyň SKP AGÁTA ČECHOVÁ a SAŠA ŠIMONOVÁ. Husarský kousek se podařil Agátě Čechové, která obhájila své letní prvenství se stala znovu  mistryní ČR v disciplíně 200m motýlek a třetí skončila na poloviční trati, k tomu přidala ještě čtyři umístění v první desítce nejlepších 13.letých žaček ČR. Skvělým šestým, resp. osmým místem na obě prsařské tratě potěšila Saša Šimonová.
Zimní pohár ČR 11.letého žactva – Beroun (10.-11.12.2011) – šest medailí (1-4-1)
Neuvěřitelný návrat mezi nejlepší 11.leté plavkyně ČR se povedl MÍŠE FREBORTOVÉ, která z důvodu úrazu vynechala celou letní sezónu. Míša získala jednu zlatou, čtyři stříbrné a jednu bronzovou, navíc všech šest startů proměnila v nové osobní rekordy. Vynikající 5.místo vybojovala na 100 motýlek LENKA HORVÁTOVÁ. Troje umístění v první desítce a skvělé osobní rekordy vyplaval PETR MOTL. Umístění v první desítce ještě získala SÁRA ŠAFROVÁ v disciplíně 200 znak. Toto kvarteto podpořili výbornými výkony FILIP BRZÁK, TOMÁŠ DVOŘÁK A BÁRA HAUEROVÁ.
Zimní pohár ČR 10.letého žactva – Plzeň (10.-11.12.2011) – šest zlatých, pět stříbrných a tři bronzové medaile
Sedm plavců SKP odjelo do Plzně bojovat o mety nejcennější mezi nejlepšími desetiletými plavci ČR. Někteří z nich již před startem měli velké ambice, ale výsledky předčily veškerá očekávání. Bilance těchto plavců byla ještě skvostnější než ta letní.
Nejvíce potěšily dvě zlaté medaile štafet dívek ve složení – Natálie Drahovzalová, Barbora Šilarová, Viktorie Szitová a Kristýna Táborská, které zvítězily s velkou převahou nad ostatními soupeřkami a obhájily tak letní vítězství. 100% úspěšnost „ve sběru“ medailí měla NATÁLIE DRAHOVZALOVÁ (čtyři zlaté, dvě stříbrné + dvě zlata ze štafet) a navíc získala pohár za nejhodnotnější výkon Poháru ČR. S vynikající bilancí odjela z Plzně BÁRA ŠILAROVÁ, zisk tří stříbrných, jednoho bronzu a dvou zlatých ze štafet byl „obr překvapením“. Nejpřekvapivější sběratelkou „mistráckých“ medailí byla VIKY SZITOVÁ, která udělala od léta obrovský výkonnostní skok. Potěšila ziskem dvou bronzů a dvou zlatých ze štafety. Jeden bronz vybojoval ADAM KUBÁT. KRISTÝNA TÁBORSKÁ si domů odvezla dvě zlaté medaile ze štafet a pět výborných osobních rekordů. Fantastické 7.místo na 200 polohový závod vyplaval JOSEF KUBIŠ, po jeho podzimních zdravotních problémech bylo pět velkých osobních rekordů příjemným potěšením.

Závěrem:
Neskutečný úspěch v zimní sezóně opět přepisuje dějiny plaveckého klubu SKP. Tento fakt je dílem skvělé trenérské party (počínaje trenérkami v Přípravce a konče trenéry závodních družstev) a dále pak neuvěřitelnou tréninkovou morálkou celého družstva „A“, kde už takřka všichni plavci pochopili, že „bez práce nejsou koláče“ a že „hodný trenér -  k medaili nedovede“.

Máme zde euforii ze zimní sezóny 2011. Radujme se z toho, co jsme dokázali, berme tento úspěch jako odměnu za vše, co jsme všichni pro plavání udělali – DĚKUJME, CHVALME, PLÁCEJME PO RAMENOU – vždyť jsme byli úspěšní…


- rodiče – za ochotu obětovat plavání svých dětí svůj čas a nemalé finanční prostředky
- trenéry – za jejich volný čas v týdnu i o víkendech, který bez nároku na honorář tráví s plavci
- vedení klubu – za organizaci chodu klubu i v nelehkých situacích (zavřený městský bazén atd.)
- sponzory – bez nichž by klub už dávno nefungoval a jejichž pomoc si stále ve větší míře všichni uvědomujeme
- fanoušky – za „držení palců“ a zájem, který dávají najevo na webu klubu nebo Facebooku


POJĎME SE VZTYČENOU HLAVOU DO NOVÉ SEZÓNY, S CHUTÍ ZNOVU MAKAT, ODŘÍKAT SI – ALE PAK SE ZASE SPOLEČNĚ RADOVAT !!!

AŤ ŽIJE LETNÍ SEZÓNA 2012 !!!

 

.