OHLÉDNUTÍ ZA ZIMNÍ SEZÓNOU 2010 (doplněny klubové rekordy a výkonnostní tabulky)

26.12.2010 21:20

Zimní sezóna 2010 byla pro plavecký klub úspěšná v mnoha směrech úspěšná, dle historických záznamů je patrno, že tato sezóna byla vlastně úplně nejúspěšnější – POSUĎTE SAMI !!!

Členská základna:
Členská základna plavců se poprvé v historii přehoupla přes „stovku“. Od září 2010 bylo v klubu zapsáno 107 plavců (49 v závodních družstvech a 58 v Přípravkách) – první historický primát

Závodníci a závodnice:
V zimní sezóně SKP reprezentovalo na závodech 53 plavců – druhý historický primát

Trenéři a trenérky:
O více než stovku plavců se v zimní sezóně staralo 11 trenérů (Oldřich Davídek, Martin Pološčuk, Ivana Davídková, Leona Petráková, Dana Wiehlová, Alice Seidlová, Romana Szitová, Ivana Rychetská, Míša Šafrová a Tereza Rychetská), do skvělé trenérské party, která se schází vcelku pravidelně i mimo bazén, se nově zapojila Blanka Lošťáková - třetí historický primát

Závody:
Plavci a plavkyně SKP Nymburk se zúčastnili 17 závodů během „krátké“ zimní sezóny 2010.

Nejmladší na závodech:
Svěřenci trenérů Martina Pološčuka a Leony Petrákové (družstvo „B“ a „C“) zcela bez ostychu zasáhli do plaveckých bojů na závodech zimní sezóny 2010. Famózně je doplnili nejmladší ročníky plavců družstva "A". Všem patří obrovský dík a velká pochvala za bojovnost a výborné výkony!

Krajské (základní) závody:
100% účast na všech kolech Krajských základních soutěží i na Krajské soutěži nejmladšího žactva. Naši nejmladší plavci (ročník 2000 a mladší) dokázali v obou kolech zimní sezóny (Beroun, Neratovice) zvítězit v bodovací soutěži středočeských oddílů. BRAVO!!! Z krajských základních soutěží dokázali všichni plavci SKP postoupit do „vyšších“ krajských soutěží – Krajský přebor a Krajský pohár žactva - čtvrtý historický primát

Krajské (vrcholné) soutěže:
Krajský přebor OPEN (ročníky 1997 a st.)
Historického úspěchu SKP dosáhl v kladenském bazénu, kde díky Anežce Novákové a Pavlovi Davídkovi, vylovil osm medailí (4stříbra a 4bronzy). Výbornými výkony oba dva medailisty doplnili Marek Holub, Matyáš Rychetský a Nikola Nedvědová.
Krajský přebor žactva (ročníky 1996 – 1998)
Nevídaná medailová žeň se odehrála v Kladně! Tři plavkyně – Anežka Nováková, Agáta Čechová a Nikola Nedvědová - se postaraly o neuvěřitelných 20 medailí (7zlatých, 3stříbrné, 10bronzových). Výborné výkony podali Matyáš Rychetský, Martin Holub, Katka Dvořáková a Saša Šimonová.

Krajský pohár žactva (ročníky 1999-2000).
Na tuto vrcholnou krajskou soutěž do Příbrami se nominovala sedmička plavců – Marek Žárský, Filip Brzák, Tomáš Dvořák, Míša Frebortová, Bára Hauerová, Lenka Horvátová a Sára Šafrová. Plavci přivezli 10 cenných kovů (4zlata, 3stříbra, 3bronzy) a hlavně skvělé výkony.

Republiky (Zimní mistrovství ČR a Zimní poháry ČR):
Plavecký klub SKP Nymburk poprvé v historii klubu dosáhl na účast ve všech republikových mistrovstvích a pohárech. ÚŽASNÁ ZÁLEŽITOST!!! - pátý historický primát!
ZMR dorostu – Trutnov (17.-19.12.2010)
Naši dva dorostenci – Pavel Davídek a Marek Holub – důstojně zakončili kariéru v této kategorii. Oba dva udělali maximum a Pavlovo 12.místo je oceněním jeho tréninkové píle a 100% docházky.

ZMR staršího žactva – Jihlava (11.-12.12.2010)
Velký sen odjela snít do Jihlavy Anežka Nováková, pro zisk „posledních“ žákovských medailí udělala maximum. Sen se splnil v podobě tří bronzových medailí, dvou 5. míst a hlavně fantastických časů, které dokázala zaplavat. Teprve čas „ocení“ tento úspěch!!!

ZMR staršího žactva – Prostějov (11.-12.12.2010)
Hodně nešťastnou sobotu si užila v Prostějově Nikola Nedvědová. Svou pílí, snahou a vynikající docházkou dosáhla na účast na nejvyšší soutěži žactva. Bohužel ve svém jediném závodě byla diskvalifikována.

ZMR mladšího žactva – Chomutov (11.-12.12.2010)
S velkou formou z krajských přeborů odjížděly do Chomutova Agáta Čechová a Saša Šimonová. Saša v šesti startech překonala 5 osobních rekordů a Agáta v chomutovské vodě vylovila úžasné dvě bronzové medaile (samozřejmě v motýlkářských disciplínách).


Zimní pohár ČR 11.letého žactva – Beroun (4.-5.12.2010)
Po těžké a náročné přípravě (z trenérské i závodníkovy strany) se na „republiku“ probojoval Marek Žárský. Osobní rekordy svědčí o tom, že forma gradovala v pravý čas!!!
Zimní pohár ČR 10.letého žactva – Domažlice (4.-5.12.2010)
100% účast našich desetiletých plavců již podruhé v roce 2010 (léto – Svitavy) potvrdila správně nastoupenou cestu. 6medailí Míši Frebortové (5x stříbro, 1x bronz), čtvrté a páté místo Lenky Horvátové, páté místo Báry Hauerové a další umístění v první desítce Sáry Šafrové, Filipa Brzáka a Tomáše Dvořáka bylo odměnou pro všechny zasvěcené.


Závěrem:
Že je třeba stavět „úspěch“ od základů??? Toho jsou si vědomi všichni trenéři plaveckého klubu SKP a tak ani po „velké bombě“ v zimní sezóně 2010 nikdo neusnul na vavřínech… Ba naopak, vedení klubu OPĚT poprvé v historii klubu dokázalo vyjednat lepší tréninkové podmínky pro své svěřence a tak místo tří tréninků v týdnu budou mít k dispozici všichni „závoďáci“ tréninky čtyři. Jak s nimi naloží plavci a jejich rodiče? Zeptejme se na konci letní plavecké sezóny 2011….
O výhledech na letní sezónu 2011 - zase někdy příště...........

KLUBOVÉ REKORDY - MUŽI

KLUBOVÉ REKORDY - ŽENY

VÝKONNOSTNÍ TABULKY ROKU 2010 - MUŽI

VÝKONNOSTNÍ TABULKY ROKU 2010 - ŽENY