Plavci SKP mají za sebou nejlepší sezonu

07.01.2011 19:29

Nymburský deník - 7.1.2011

Plavci SKP mají za sebou nejlepší sezónu

Nymburk - Plavecký oddíl SKP Nymburk hodnotil uplynulou zimní sezonu. Velmi úspěšnou. Členská základna navíc překročila poprvé v historii číslo sto.

Medailistky z mistrovství republiky. Zleva Michaela Frebortová, Agáta Čechová a Anežka Nováková

Zimní sezona 2010 byla pro plavecký klub SKP Nymburk v mnoha směrech úspěšná, podle historických záznamů je patrno, že tato sezona byla vlastně úplně nejúspěšnější.

Členská základna plavců se poprvé v historii přehoupla přes stovku. Od září 2010 bylo v klubu zapsáno sto sedm plavců (devětačtyřicet v závodních družstvech a padesát osm v přípravkách).

V krátké čtyřměsíční zimní sezoně SKP reprezentovalo na závodech po celé republice třiapadesát plavců v sedmnácti závodech.

O více než stovku plavců se v zimní sezoně 2010 staralo jedenáct trenérů – Oldřich Davídek, Martin Pološčuk, Ivana Davídková, Leona Petráková, Dana Wiehlová, Alice Seidlová, Romana Szitová, Ivana Rychetská, Míša Šafrová a Tereza Rychetská, do skvělé trenérské party, která se schází vcelku pravidelně i mimo bazén, se nově zapojila Blanka Lošťáková.

„Že je třeba stavět úspěch od základů? Toho jsou si vědomi všichni trenéři plaveckého klubu SKP, a tak ani po ´velké bombě´ v zimní sezoně 2010 nikdo neusnul na vavřínech. Ba naopak, vedení klubu dokázalo vyjednat lepší tréninkové podmínky pro své svěřence, a tak místo tří tréninků v týdnu budou mít k dispozici všichni ´závoďáci´ tréninky čtyři. Jak s nimi naloží plavci a jejich rodiče? Zeptejme se na konci letní plavecké sezny 2011,“ uvedla trenérka SKP Ivana Davídková.

Nejmladší plavci, svěřenci trenérů Martina Pološčuka a Leony Petrákové (družstvo B a C), zcela bez ostychu zasáhli do plaveckých bojů na závodech zimní sezony. Famózně je doplnili nejmladší ročníky plavců družstva A. „Všem patří obrovský dík a velká pochvala za bojovnost a výborné výkony,“ chválila Davídková.

Klub se pravidelně zúčastňoval krajských základních soutěží i vrcholných soutěžích v kraji. Navíc plavecký klub SKP Nymburk poprvé v historii klubu dosáhl na účast ve všech republikových mistrovstvích a pohárech. „To je úžasná záležitost,“ raduje se trenérka.

Výčet všech úspěchů plavců SKP Nymburk je opravdu hodně dlouhý.