PLAVCI SKP OVLÁDLI II.KOLO STŘEDOČESKÉHO POHÁRU

28.05.2012 21:56


Druhé kolo Středočeského poháru se uskutečnilo pod naší pořadatelskou taktovkou v Kutné Hoře. MALÁ CENA NYMBURKA hostila celkem 12 oddílů a dle vyjádření několika trenérů - závody byly více než vydařené. Prestiž těmto závodům dodala určitě účast pana Luboše Imryška (rozhodčího FINA) a také kompletního počtu rozhodčích "v bílém".

Plavci SKP hráli PRIM ve všech bodovaných disciplínách ročníku 2003 a ml., pokud nezvítězili - tak "okupovali" přední umístění v hojném počtu. Ani plavci ročníku 2002 si nevedli vůbec špatně. Úspěch byl podtržen i několika medailemi ve štafetách.

"DRUŽSTVO B1"

Ostřílení borci a svěřenci trenérky Leony Petrákové si vedli velmi zdatně. Medailově i výkonnostně potěšila VENDY ŠILAROVÁ. nezklamaly ani ZUZKA FREBORTOVÁ, KAČKA APLTAUEROVÁ, JOHANNA PEKOVÁ A ANDY DRAHOVZALOVÁ. Třešinkou na dortu byly výsledky MARTINA ČERVINKY, který udělal velký výkonnostní skok a zaplaval 100% úspěšnost v osobácích. Podobně zdatně si vedla i ELIŠKA ŠAFROVÁ, která neustále bojuje se zdravotními problémy - přesto i ona překonala všechny osobáky.

"DRUŽSTVO B2"

Trenérka Dana Wiehlová jako ředitelka závodů měla každopádně víc "zákulisních starostí" než možnosti sledovat všechny výkony svých plavců. V tomto družstvu se znovu blýskl nováček JAKUB JETEL, který překvapil nejen časy, ale i medailemi. BRAVO !!! Pochvalu si zaslouží určitě sourozenci BARTÍK A JIRKA KUBIŠOVÉ, kteří neustále vylepšují svá maxima i techniku plavání, zadařilo se i VOJTOVI ŠMEJKALOVI. Naopak daleko více se čekalo od tria MATĚJ ŠIMEK, LUKÁŠ HINGAR A MATĚJ MAZÁNEK. Další velké zklamání přišlo po výkonech SAMA FARSKÉHO.

"DRUŽSTVO C"

Vzhledem k účasti dívek na soustředění jsme se těšili na super výsledky, neboť právě tato skupina v Brandýse pod vedením trenéra Martina Pološčuka udělala obrovský kus práce v technice plavání i obrátkách. Bohužel naše těšení nebylo zcela vyslyšeno. Výbornými výkony se předvedla PETRA KLOKOČNÍKOVÁ A SANDRA PETRÁKOVÁ, které dokázaly zasáhnout do bodované desítky plavkyň (navíc si obě "střihly" padesátku motýlka a úžasně). Daleko více se čekalo od JUSTÝNY ANDRLOVÉ, AMÁLKY JAVŮRKOVÉ, MARKÉTY COLOVÉ  A ADÉLY HRUŠKOVÉ. Snad příště.... ŠIMON JANĎOUREK po nemoci nezaplaval vůbec špatně, daleko za osobáky skončil HONZA ČERMÁK.

"DRUŽSTVO D"

Tři svěřenci trenérek Romany Szitové a Marušky Červinkové měli v Kutné Hoře premiéru - ELIZABETH NUNOVÁ, BEDŘICH BRYNYCH A HYNEK BRYNYCH si poprvé stoupli na závodní bloky. Jejich výkony si určitě zaslouží pochvalu, některé víc, některé méně. ŠIMON SLAVÍK nedokázal zopakovat výkony z předešlých závodů a neodvezl si žádný osobáček.

"DRUŽSTVO E"

I zde byla premiéra ve dvou případech - STANDA HILLEBRANT A MAGDA PROCHÁZKOVÁ poprvé slyšeli startovní povel a vůbec se ho nezalekli - oba dva vzhledem k věku zaplavali velice dobře (jsou ročník 2005). Velkou bojovností s výbornými časy udělali radost trenérce Ivaně Rychetské FILIP BENEŠ, ANIČKA PLÍŠKOVÁ i naše nejmladší plavkyně VERUNKA KUBIŠOVÁ (2006).

VELKÝ DÍK PATŘÍ TENTOKRÁT NEJEN PLAVCŮM, KTEŘÍ SE ZASLOUŽILI O VÍTĚZSTVÍ VE DRUHÉM KOLE STŘEDOČESKÉHO POHÁRU A 600 BODOVÝ NÁSKOK PŘED DRUHÝM PLAVECKÝM KLUBEM PŘÍBRAM, ALE HLAVNĚ VŠEM ROZHODČÍM SKP, KTEŘÍ SE V PLNÉM POČTU DOSTAVILI A DLE SVĚDOMÍ ČESTNĚ ROZHODOVALI. PODĚKOVÁNÍ PATŘÍ TAKÉ ROZHODČÍM ZE SOP KOLÍN (skvělý startér Pavel Suk a neúnavný hlasatel Petr Černý) A ZA PEVNÉ DRŽENÍ TAKTOVKY PANU LUBOŠI IMRYŠKOVI.

NESMÍME ZAPOMENOUT ANI NA PLNÝ KUTNOHORSKÝ BALKON, KTERÝ SE CHVÍLEMI OPRAVDU "NECHAL SLYŠET" PŘI POVZBUZOVÁNÍ...

 

BODOVÉ POŘADÍ DRUŽSTEV

 

 Ženy:

 

 

 Muži:

 

 

 Celkem:

 

1,

SKPNy

581

1,

SKPNy

413

1,

SKPNy

994

2,

AŠMB

125

2,

PKPří

205

2,

PKPří

308

3,

SOPKo

120

3,

LoNy

184

3,

LoNy

255

4,

PKPří

103

4,

SCPAP

105

4,

SCPAP

159

5,

VoSP

93

5,

LoBe

99

5,

SOPKo

151

6,

LoNy

71

6,

SPHoř

69

6,

SPHoř

150

7,

SCPAP

54

7,

KSPKl

45

7,

LoBe

114

8,

SpKH

21

8,

SOPKo

31

8,

VoSP

93

9,

LoČL

20

9,

AŠMB

25

9,

SPHoř

77

10,

LoBe

15

10,

LoČL

19

10,

KSPKl

57

11,

KSPKl

12

11,

SpKH

0

11,

LoČL

39

12,

SPHoř

8

12,

VoSP

0

12,

SpKH

21

 

VÝSLEDKY MALÉ CENY NYMBURKA (KUTNÁ HORA)

VÝSLEDKY PLAVCŮ SKP - MALÁ CENA NYMBURKA

FOTKY za zapůjčení "funkčního fotoaparátu děkujeme trenérovi a hlaseteli Petru Černému (náš foťák nevydržel počáteční nápor... :-)))"