Plavci SKP si vedli na výbornou ve dvou bazénech

16.10.2010 22:55

Nymburský deník - 15.10.2010

Plavci SKP si vedli na výbornou ve dvou bazénech

Trutnov, Beroun – O uplynulém víkendu se plavci SKP Nymburk zúčastnili závodů v Berouně a v Trutnově.Plavci SKP Nymburk zápolili v plaveckém bazénu v Berouně

 

Čtveřice starších žaček ve složení Anežka Nováková, Agáta Čechová, Katka Dvořáková a Saša Šimonová reprezentovala SKP na velmi prestižních závodech v Trutnově. Agáta Čechová tam vybojovala stříbrnou medaili (50 m motýlek) a Anežka Nováková bronzovou medaili (100 m prsa) ve vynikající konkurenci. „Obě medailistky podaly vynikající výkony i v ostatních startech, Katka Dvořáková a Saša Šimonová sice na stupně vítězů nedosáhly, ale své disciplíny plavaly v osobních rekordech,“ řekla trenérka Ivana Davídková.

V Berouně se uskutečnila Krajská soutěž nejmladšího žactva. SKP vyslal do bojů historicky nejpočetnější výpravu, která čítala 33 plavců mezi nimiž bylo 13 nováčků, kteří závodní atmosféru okusili poprvé. Z berounské vody plavci SKP vylovili dvacet individuálních medailí a jednu zlatou ve štafetě žaček. O medaile se zasloužili Tomáš Dvořák, Josef Kubiš, Adam Kubát, Martin Petrák, Míša Frebortová, Natálka Drahovzalová, Lucka Ešnerová, Viky Szitová, Kristýnka Táborská, Bára Šilarová a Sára Šafrová. Mezi další úspěšné plavce na těchto závodech patřili bezesporu Filip Brzák, Vendula Šilarová, Lenka Horvátová. Z nováčků výborně zaplavali Vojta Bobek, Honza Černý, Jirka Jelínek, Matyáš Pech, Vláďa Táborský, Verča Žmolilová a nejmladší (teprve šestiletý) Sam Farský.

„ Jejich výkony byly opravdu velkým a moc milým překvapením pro trenéry. Další velký posun ve výkonnosti předvedly plavkyně trenérky Leony Petrákové Katka Apltauerová, Andrea Drahovzalová, Zuzka Frebortová, Terezka Mázlová a hlavně šestiletá Eliška Šafrová,“ pochválila mladé závodníky trenérka SKP Nymburk Davídková.